כיכר השבת

פתרון ליום ראשון

מתכון למאפה בצק עלים עם גבינת פטה וסלקים קטנים

עוד שבוע התחיל ואתם מבטיחים לעצמכם שבשבת הבאה תאכלו פחות. לבינתיים, הנה מתכון קליל למאפה בצק עלים עם סלקים צלויים, פטה, מעט תבלינים ו-לתנור. הוא יוצא יפהפה, כמו שטיח פרסי (מתכונים, אוכל)

רותם ליברזון | כיכר השבת | כ"ה בתמוז | 28.07.19
מאפה בצק עלים עם גבינת פטה וסלקים
מאפה בצק עלים עם גבינת פטה וסלקים (צילום: מתוך הבלוג של רותם ליברזון)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • חבילת בצק עלים מרודד, כמובן עם חמאה
  • 7-8 סלקים קטנטנים (ניתן להשיג בשווקים) או סלקים גדולים יותר
  • 3 ענפי תימין טריים
  • שמן זית
  • חלמון ביצה אחד
  • 100 גרם גבינת פטה או כל גבינה אחרת שאתם אוהבים
  • פלפל שחור ומלח גס

אופן ההכנה:

1. צולים בתנור את הסלקים בחום של 220 מעלות צלזיוס, במשך 1/2 שעה או עד שנהיים רכים.

2. מניחים את בצק העלים על תבנית המרופדת בנייר אפייה. חותכים את הסלקים לרבעים או במידה והם גדולים יותר, לשמיניות - ומניחים אותם בצורה מסודרת על גבי הבצק. בוצעים חתיכות נאות של גבינה ומניחים ביניהם. מוסיפים כמה עלי תימין, מתבלים בפלפל שחור ומלח גס ואת קצוות המאפה מושחים במעט חלמון, להשחמה.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס, למשך 20 דקות, או עד שהמאפה משחים ומוכן. מזליפים מעט שמן זית מעל ומגישים חם עם סלט ירוק רענן.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22