כיכר השבת

התוספת שתופסת

מתכון לסיגרים מבצק פילו במילוי ריקוטה - שכל כך כיף לנשנש

לפעמים, מדי פעם (ושרופא המשפחה שלנו לא ישמע) מתחשק לנו לאכול לצורך הנאה בלבד, בלי לחשבן קלוריות או ערכים תזונתיים. בדיוק בשביל הרגעים הנדירים האלו נולד המתכון הבא (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ח' בחשוון | 06.11.19
סיגרים מבצק פילו במילוי ריקוטה - עם רוטב צ'ילי
סיגרים מבצק פילו במילוי ריקוטה - עם רוטב צ'ילי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 220 גרם גבינת ריקוטה
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כף אורגנו טרי, קצוץ
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 24 עלי בצק פילו
  • 170 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת
  • 1 כף מלח גס
  • רוטב צ'ילי מתוק, להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפיה.

2. בקערה בינונית, מערבבים יחד את הריקוטה, השום, האורגנו, המלח והפלפל.

3. פותחים את עלי בצק הפילו ופורשים אותם. חותכים את הבצק לשניים (מכוונים למלבנים בגודל 15X20 ס"מ, אך הגודל המדויק עשוי להשתנות לפי סוג הבצק). מכסים את הבצק במגבת מטבח נקייה ולחה מעט כדי שלא יתייבש בזמן הרכבת הסיגרים.

4. מניחים דף אחד מעלי הפילו החתוכים על משטח העבודה, כאשר אחד הצדדים הקצרים יותר פונה לכיוונכם. מברישים קלות את הבצק עם החמאה המומסת, מניחים מעליו עלה חתוך נוסף ואז מברישים גם את החתיכה בחמאה.

5. מניחים בערך ½2 כפיות מהמילוי בקו אופקי במרכז הבצק ומגלגלים את הבצק סביבו. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.

6. מעבירים את הסיגרים לתבניות המוכנות - הם יכולים להיות קרובים זה לזה יחסית, אך הם לא צריכים לגעת אחד בשני. מברישים את החלק העליון של כל חתיכה עם כל החמאה המומסת שנותרה, מפזרים מעט מלח גס מעל ואופים עד שהם מקבלים צבע זהוב ונהיים פריכים, במשך 17 עד 22 דקות.

6. מצננים לפחות 10 דקות לפני ההגשה. מגישים עם רוטב צ'ילי מתוק לטבילה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22