כיכר השבת

מתכון לכיסוני בצק עלים במילוי גבינה צהובה וכרובית

אין אדם שיכול לסרב לבצק עלים במילוי גבינה נוטפת - בכל וריאציה שלא תהיה, והמתכון הזה עונה על כל הדרישות שלנו ואף כולל מרכיב מפתיע שמשתלב מצוין. מתכון לכיסוני בצק עלים אישיים במילוי גבינה צהובה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ג' בטבת | 31.12.19
כיסוני בצק עלים אישיים במילוי גבינה צהובה
כיסוני בצק עלים אישיים במילוי גבינה צהובה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 ראש כרובית, מחולק לפרחים
  • 45 גרם חמאה
  • 3 כפות גדושות קמח (לאחר ניפוי)
  • 3-4 כוסות חלב חם
  • 1 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • 1/2 כפית חרדל
  • 1/2 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל שחור
  • 400 גרם בצק עלים מופשר במקרר
  • 1 ביצה, טרופה

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

2. מאדים את הכרובית במים חמים, עד שהיא רכה, אך לא יותר מדי רכה.

3. בסיר קטן, ממיסים את החמאה. מנמיכים לאש קטנה ומערבבים פנימה את הקמח עד לקבלת בלילה אחידה. תוך כדי ערבוב מתמיד, יוצקים פנימה לאט את החלב. מבשלים ומערבבים במשך 5-10 דקות, עד לקבלת רוטב סמיך וחלק. יתכן שלא תצטרכו את כל כמות החלב, כי הרוטב צריך להיות סמיך.

4. מסירים את הרוטב מהאש, מוסיפים את הגבינה, החרדל והפפריקה ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

5. מערבבים לבלילת הרוטב את פרחי הכרובית ומניחים בצד.

6. על משטח עבודה מקומח, מרדדים את בצק העלים וחותכים אותו ל-12 ריבועים שווים.

7. עובדים על כל ריבוע בצק בנפרד: מניחים ריבוע בתבנית ומניחים במרכזו כף נדיבה מתערובת הכרובית. סוגרים את 4 פינות הריבוע למרכז וצובטים אותן יחד (הן עשויות להשתחרר, אבל זה בסדר).

8. מסדרים בתבנית את כל ריבועי הבצק הממולאים, מברישים בביצה טרופה ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהמאפים זהובים ופריכים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22