כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון ללחם ביתי מושלם - פריך מבחוץ, רך מבפנים

בכנות? אחרי שטעמנו את הלחם הזה יהיה לנו קשה מאוד לאכול לחמים אחרים. סתם. פחמימות זה אהבה. אבל הלחם הזה עדיין מנצח. מתכון ללחם ביתי מושלם - פריך מבחוץ ורך מבפנים כמו במאפיית בוטיק שקלי קלות להכין, לא תאמינו עד כמה (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ט בטבת | 26.01.20
לחם ביתי מושלם. פריך מבחוץ, רך מבפנים
לחם ביתי מושלם. פריך מבחוץ, רך מבפנים (צילום: Jennifer Burk on Unsplash)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 1 כוסות מים פושרים (אם טובלים בהם אצבע, לא מרגישים חום - זה נקרא "טמפרטורת דם"
  • 10 גרם שמרים מידיים
  • 1 כפית סוכר
  • 3 כוסות קמח - לאחר ניפוי + 1 כוס קמח מנופה לעבודה עם הבצק
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבבים את המים עם הסוכר והשמרים ונותנים לתערובת לעמוד 5 דקות, עד שעולה קצף.

2. מוסיפים את הקמח והמלח ומעבדים עם וו הלישה במשך 5 דקות, עד שמתקבל בצק מעט דביק אך לא רטוב. אם הוא רטוב, מוסיפים 1-2 כפות קמח ולשים אותן לתוך הבצק.

3. יוצרים מהבצק כדור עגול, מפזרים מעל 1-2 כפות קמח עד שהבצק מכוסה מלמעלה היטב.

4. מכסים את קערת הבצק במגבת דקה ולחה ומניחים להתפחה במקום חמים למשך שעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.

5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכניסים פנימה סיר תנור הולנדי או סיר שמתאים לאפייה בתנור ויש לו מכסה תואם (מכניסים את הסיר עם המכסה).

6. לאחר ההתפחה, מניחים את כדור הבצק על משטח מקומח, אוחזים ב-3 קצוות של הבצק ומקפלים אותן למרכז (כמו בלון). מניחים את הבצק בקערה מקומחת כשהתפר כלפי מטה ומפזרים מעל עוד קמח.

7. מכסים את הקערה במגבת דקה ולחה ומתפיחים במשך 30 דקות נוספות.

8. בזהירות, מוציאים את הסיר מהתנור מניחים בפנים את הבצק ומכסים. אופים במשך 30 דקות, מסירים את המכסה ואופים במשך 10-15 דקות נוספות, עד שהלחם זהוב.

9. לאחר האפייה, מצננים את הלחם במשך 20-30 דקות על רשת תנור לפני שפורסים ומגישים.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23
ש

פארק מגורים חדשני

דירת החלומות שלכם במיקום הכי מבוקש בירושלים >>

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22
ש

בעלי עסקים?

כך תזהו חשבונית פיקטיבית • מסייעים למניעת פשיעה וטרור 

כיכר בשיתוף רשות המיסים | מקודם

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22