כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לחלת שום, בזיליקום ופרמזן שתפאר את שולחן החג

בעוד שלושה ימים יחול חג מתן תורה, שבו נוהגים לאכול מטעמים חלביים ולטרוח בהכנתם במשך שבועות ארוכים. כולנו רגילים ללכת על הבסיסיים ביותר (ואין בזה פסול, כן?): בלינצ'ס, פיצות, פסטות מוקרמות וכדומה. השנה, צאו מהמסגרת והכינו את החלה המיוחדת הזאת של חסי סגל שככל הנראה, תתחסל במהירות הבזק (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | כיכר השבת | ב' בסיון | 25.05.20
חלת שום, בזיליקום ופרמזן שתפאר את שולחן החג
חלת שום, בזיליקום ופרמזן שתפאר את שולחן החג (צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לחלות:

  • 500 גרם קמח לבן, מנופה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 40 גרם (4 כפות) סוכר לבן
  • 100 מ״ל שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 250-300 מ״ל מים

לציפוי:

  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
  • מלח גס
  • 50 גרם פרמזן מגורר
  • עלי בזיליקום - לקישוט

אופן ההכנה:

1. בקערת המיקסר מניחים את כל חומרי הבצק, מלבד המלח. מתחילים ללוש עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה. אם הוא יבש, מוסיפים עוד כמה כפות מים.

2. מוסיפים את המלח ולשים במשך 12 דקות, במהירות נמוכה.

3. מוציאים את הבצק מהקערה, מאחדים לכדור ומשמנים מכל הצדדים.

4. מחזירים לקערה ומכסים במגבת נקיה / ניילון נצמד, באופן רופף.

5. מכינים את הציפוי: לאחר שהבצק תפח, מחלקים ל-8 חלקים שווים (120 גרם לכל כדור).

6. מניחים את הכדורים על גבי נייר אפייה ומכסים להתפחה קצרה של 10 דקות.

7. מרדדים כל כדור ומגלגלים לרצועה. קולעים חלה מ-4 רצועות.

8. מניחים על גבי מגש המרופד בנייר אפייה ומתפיחים ל-30 דקות.

9. מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו. לאחר שהחלות תפחו, מברישים בתערובת הציפוי ומקשטים בעלי בזיליקום.

10. אופים במשך 20-25 דקות. החלות מוכנות כשהן זהובות גם בתחתית וקלות משקל. כשהן יוצאות מהתנור, מברישים מיד בציפוי ומפזרים את הפרמזן. מצננים ואוכלים טרי.

ניתן להקפיא את החלות ללא ציפוי הפרמזן - מפשירים, מחממים מעט בתנור ומברישים בציפוי נוסף ובגבינת פרמזן.

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
הלכה ברורה, שאסור לאכול לחם/חלה שהיא חלבית או בשרית אפילו נאפו בתום לב אלא אם עשו אותן בצורה משונה, וזה ההסבר שבורקס חלבי הוא משולש ובזה הוא נבדל משאר מאפים כלומר, כל אדם יודע שלחם/חלה הם פרווה ואפשר לאוכלם עם כל תבשיל ולכן תיקנו שלא לעשותם בשרי או חלבי רק בשינוי לפני האפיה! וגם אם ברור למישהו שהלחם
ישראל דוברוסקין25.05.20
2
אבל אם יש מלמעלה גבינה שרואים אותה או סימן היכר אחר מותר
ללא שם26.05.20
1
א) סימן היכר של הגבינה מספיק ב) אם עושים כמות מסוימת לארוחה ואין חשש שיתבלבלו משא"כ אם יעשה כמות גדולה שתישאר לו לשאר ימות השבוע
נתי26.05.20
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22