כיכר השבת

ליד הקפה

מתכון לגביניות חלומיות עם בצק מיוחד, כמו בקונדיטוריה

הגביניות המטריפות הללו עשויות מבצק שצורת הכנתו מדמה בצק עלים. חשוב להקפיד על שימוש בחמאה קרה מאד ומים קרים מאד ולשמור על סביבת עבודה צוננת, כי הבצק רגיש לחום. בעזרת פטנט וללא מאמץ מופרז, תקבלו את הגביניות הכי טעימות שאכלתם אי פעם. באחריות (מתכונים, אוכל)

חסי סגל | כיכר השבת | י"ב בסיון | 04.06.20
כמו בקונדיטוריה: גביניות חלומיות עם בצק מיוחד
כמו בקונדיטוריה: גביניות חלומיות עם בצק מיוחד (צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לבצק:

  • 230 גרם חמאה קרה מאד, חתוכה לקוביות*
  • קורט מלח נדיב
  • 2 כפיות סוכר
  • 350 גרם קמח לבן, מנופה
  • 120 מ"ל מים קרים מאד (עדיפות למי קרח)

למלית הגבינה:

  • 250 גרם גבינה כחושה (טוב טעם/כנען)
  • 250 גרם גבינה ריקוטה 5%, בטמפרטורת החדר
  • 1 חלמון
  • 1 ביצה
  • 1 כף קורנפלור
  • 90 גרם אבקת סוכר
  • 60 גרם חמאה רכה
  • 1 כפית מחית וניל / תמצית וניל איכותית (אם אין, אפשר לוותר)

להברשה:

  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 1 כפית חלב
  • אבקת סוכר - לקישוט

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: בקערת מעבד מזון מניחים את החמאה, המלח, הסוכר והקמח ומעבדים בפולסים קצרים מאד, עד לקבלת פירורים דקים.

2. מוסיפים את המים ומפעילים לעוד 2-3 פולסים.

3. עוצרים את מעבד המזון. מאחדים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים. ניתן להשאיר גם לילה במקרר.

4. מכינים את המלית: בקערה, מניחים את הגבינה הכחושה, גבינת הריקוטה ללא הנוזלים, הביצים, הקורנפלור, אבקת הסוכר, החמאה והווניל וטורפים ידנית, עד לקבלת תערובת חלקה ויציבה.

5. בקערה קטנה, טורפים את חומרי ההברשה.

6. מחממים תנור ל-190 מעלות. מחלקים את הבצק לשניים.

7. לבינתיים, מחזירים חצי אחד למקרר. עובדים רק עם בצק קר (במטבח ממוזג). מקמחים מעט משטח עבודה.

8. מרדדים את הבצק למלבן דק בגודל 30*30 ס״מ. בעזרת סכין / גלגלת פיצה חותכים ל-9 ריבועים שווים, כל אחד בגודל 10*10 ס״מ. ניתן להכין גביניות קטנות יותר, אם רוצים.

9. מניחים במרכז כל ריבוע כף אחת ממלית הגבינה. אוספים שתיים מהפינות המרוחקות ומהדקים. ניתן להרטיב מעט, לקבלת סגירה הדוקה. חוזרים על הפעולה עם שתי הפינות השניות.

10. מניחים בתבנית המרופדת בנייר אפיה. מקפיאים במשך חצי שעה (אפשר גם יותר).

11. מברישים בתערובת הביצים, מכניסים לתנור חם ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהמאפים זהובים גם בתחתית.

12. מצננים מעט ומפדרים מעל אבקת סוכר בנדיבות.

*אם החמאה לא נראית קרה מאד, מכניסים למקפיא ל-10 דקות.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

אין מחירים כאלה!

מטורף: דירה על הים בפחות מ-16,000 שקלים למ"ר

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22