כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לבורקס ישראלי עם פירה תפוחי אדמה ובצל מקורמל

מתי אוכלים בורקס? מתי לא, זאת השאלה. בארוחת בוקר, בארוחת צהריים קלה, בארוחת ערב או כחטיף של בין לבין. הצעת הגשה מושלמת: לצד טחינה, רוטב פסטו, מעט חריף, ביצה קשה וחמוצים (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ט' בתמוז | 01.07.20
בורקס ישראלי עם פירה תפוחי אדמה ובצל מקורמל
בורקס ישראלי עם פירה תפוחי אדמה ובצל מקורמל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 4-5 תפוחי אדמה לבנים, בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 2 בצלים בינוניים, פרוסים לחצאי ירח דקים
  • שמן זית
  • מלח גס
  • 2 גיליונות בצק עלים, מתוצרת בית או קנויים
  • 1 ביצה, טרופה
  • 2 כפות שומשום
  • קמח

אופן ההכנה:

1. מפשירים את הבצק במקרר. מאחסנים במקרר קר מאד עד השימוש.

2. מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול. ממלאים מים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה, מוסיפים כפית מלח אחת ומבשלים עד שהם רכים מאד, במשך כרבע שעה.

3. בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מקרמלים את הבצל: מניחים את הבצלים הפרוסים במחבת, יחד עם 3 כפות שמן זית וחצי כפית מלח. מטגנים על אש בינונית עד שהבצל מתחיל להשחים לאט. מערבבים מדי פעם, כדי לוודא שהוא לא נשרף. הבצל צריך להיות בגוון חום-זהוב כהה ורך מאד. התהליך אמור לקחת כ-12 דקות.

4. מסננים את תפוחי האדמה ומעבירים לקערה גדולה. מועכים בעזרת מרסק. מניחים בצד עד להגעה לטמפרטורת החדר.

5. מוסיפים את הבצל המקורמל לפירה ומערבבים. מומלץ להוסיף כמה כפות שמן זית לאיחוד התערובת. טועמים לבדיקת התיבול ומוסיפים קורט מלח נוסף במידת הצורך.

6. מחממים תנור ל-200 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר. מרדדים על משטח מקומח מעט ויוצרים מלבן גדול יותר. חותכים את המאפה לריבועים שווים.

7. ממלאים חצי מכמות הריבועים בכף נדיבה ממלית הפירה. סוגרים בריבוע נוסף ומהדקים בצדדים. מברישים בביצה הטרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.

8. אופים במשך 20-25 דקות עד להשחמה והתנפחות.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אני רעב
אבי02.07.20
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22