כיכר השבת

הום מייד

מתכון ללחם ביתי מקמח מלא - רך כמו חמאה

האם הכנתם פעם לחם ביתי? אנו חייבים לומר שבעינינו, זהו אחד הדברים המתגמלים ביותר שניתן לעשות. הוא דורש הרבה אהבה ומעט מאמץ, אבל כל כך מספק. מובטח לכם שתרגישו סופר גאים בעצמכם כשתחזו במוצר המוגמר ובכנות, את הטעם אי אפשר לנצח. הרבה יותר טוב מלחם קנוי. המשפחה שלנו מטורפת על הלחם הבסיסי הזה כי הוא כל כך רך, כמו כרית, עם לחות עסיסית וקמצוץ טעם אגוזי מהדגנים. זו באמת כיכר יומיומית מושלמת (מתכונים, אוכל)

4
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ד בתמוז | 06.07.20
לא תאמינו כמה קל להכין לחם ביתי מקמח מלא, רך כמו חמאה
לא תאמינו כמה קל להכין לחם ביתי מקמח מלא, רך כמו חמאה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • ½1 כוסות מים חמים
  • 7 גרם שמרים יבשים פעילים
  • 1/4 כוס דבש
  • 3 כפות מרגרינה בטעם חמאה, מרוככת
  • ¾3 כוסות קמח מלא (יתכן שתצטרכו עד ½4 כוסות)
  • 1/2 כפית מלח גס

אופן ההכנה:

1. מניחים את המים החמים בקערה גדולה ומפזרים מעל את השמרים. מניחים בצד למשך 5 דקות.

2. מוסיפים את הדבש והחמאה.

3. מערבבים פנימה 2 כוסות מהקמח ואת המלח, עד לקבלת רטיבות. מערבלים במהירות בינונית במשך 3 דקות.

4. מוסיפין ¼1-¾1 כוסות קמח נוספות, עד שהבצק מתרחק בצורה נקייה מדפנות הקערה.

5. לשים על משטח מקומח, מוסיפים עוד 1/2-3/4 כוס קמח נוסף, עד שהבצק חלק ואלסטי, במשך כ-10 דקות.

6. מניחים את הבצק בקערה משומנת גדולה ומכסים באופן רופף בניילון נצמד. מניחים להתפחה במקום חמים, עד להכפלת הגודל, במשך 30-45 דקות.

7. משמנים קלות תבנית כיכר בעזרת תרסיס שמן.

8. מעצבים את הבצק לכיכר ומניחים בתבנית המוכנה, מכסים באופן רופף בניילון נצמד משומן ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הגודל, במשך 30-45 דקות.

9. מחממים תנור ל-180 מעלות. חושפים את הבצק ואופים במשך 40-45 דקות או עד שהכיכר נשמעת חלולה כאשר טופחים עליה קלות.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
עם מרגרינה? לא בריא!!
ללא שם07.07.20
3
מה הטעם? מכינים מקמח מלא- בריא למה להרוס עם מרגרינה!
!06.07.20
2
למה? למה לקחת מאכל בריא ולהוסיף לו מרגרינה? לחם עושים מחמישה רכיבים: קמח שמרים מים מל יש באינטרנט בלי סוף. הכותב אופה לעצמו לחם מלא תקופה ארוכה...
איזי07.07.20

הצגת כל התגובות

1
האם אפשר להחליף את המרגרינה בשמן זית וכמה?
א06.07.20
לחמים ומאפים

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22
ש

דיגיטלי, חכם ויעיל 

רכב חדש? חתונה בלי חובות? זה לא חלום רחוק! לחץ כאן >>

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22