כיכר השבת

סוכות תשפ"א 2020

מתכון לפוקאצ'ה רכה ועסיסית שתמיד מצליחה

השפית מורן פינטו עם מתכון לפוקאצ'ות רכות ועסיסיות מבפנים וקראסט מענג מבחוץ שהכי טעים להגיש עם גבינות ומגוון מטבלים. כך תכינו בעצמכם לחם איטלקי מושלם - ולא תאמינו כמה זה קל (מתכונים, אוכל)

2
מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט"ז בתשרי | 04.10.20
פוקאצ'ה רכה ועסיסית
פוקאצ'ה רכה ועסיסית (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם קמח לבן או כוסמין לבן, לאחר ניפוי
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 300 מ"ל מים פושרים

תוספות:

  • שמן זית
  • מלח גס
  • תימין טרי, קצוץ

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, השמרים, שמן הזית, הסוכר והמלח.

2. מוסיפים את המים ותוך כדי מערבבים עם כף סיליקון או כף עץ עד לקבלת בצק רך.

3. מזלפים שמן זית על הבצק, מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים במשך 50 דקות.

4. בידיים משומנות, תולשים חופן בצק גדול, מעבירים למשטח עבודה נקי ופותחים את חתיכת הבצק ללחם שטוח. עם כריות האצבעות יוצרים שקעים בבצק וחוזרים על הפעולה עד שכל הפוקאצ'ות מוכנות לאפייה.

5. מסדרים את הפוקאצ'ות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים עליהן עוד מעט שמן זית, מפזרים מלח גס ותימין ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהפוקאצ'ות מזהיבות ומשחימות בצדדים.

(צילום: מורן פינטו)
תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
מתכון פצצה! יצאו פוקצ'ות מדהימות ואווריריות! מומלץ לנסות
מיכל26.10.20
1
אפיתי ויצא מצוין. תודה רבה.
גבר05.10.20
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22