כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לחצ'פורי: מאפה שמרים מפנק במילוי גבינות

בבקרים קרירים עם קורונה שמהדהדת ברקע - המאפה המדהים והמנחם הזה הוא כל מה שאנחנו צריכים: מתכון לחצ'פורי, מאפה שמרים מפנק במילוי גבינות שמגיע מהמטבח הגיאורגי. וזו הגרסה של מלי יהודיוף לחצ'פורי מסוג אצ'רולי (מתכונים, אוכל)

1
מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ג בטבת | 28.12.20
חצ'פורי: מאפה שמרים במילוי גבינות
חצ'פורי: מאפה שמרים במילוי גבינות (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח, מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות מלח
  • 1 כוס שמן זית
  • 2-3 כוסות מים פושרים
  • 3 כפות גבינה לבנה 5%

למילוי:

  • 1 סלסילת פטריות טריות, פרוסות
  • 40 גרם חמאה
  • 1 בטטה גדולה, מקולפת וחתוכה לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • זיתים שחורים או ירוקים מגולענים
  • גבינת מוצרלה / גבינה צפתית / גבינה בולגרית
  • ממרח פסטו
  • קוטג' (מומלץ, אך לא חובה)
  • ממרח פלפל צ'ומה + 2 כפות קטשופ (לאוהבי החריף, אך לא חובה)
  • 1 ביצה, טרופה - להברשה
  • לקישוט: שומשום או גרגירי סולת
  • שמן זית - להברשה לאחר האפייה

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת המילויים לחצ'פורי:
1. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הפטריות, מתבלים במעט מלח, מקפיצים עד להשחמה, מסירים מהאש ומעבירים לכלי. מנגבים את המחבת ומחממים בה את שמן הזית. מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים אותן עד לריכוך קל.

עוברים להכנת הבצק:
2. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה המיועדת ללישה ידנית, מניחים את המצרכים בסדר הבא: קמח, שמרים, סוכר, מלח, 1/2 כוס שמן זית, 2 כוסות מים פושרים (אם הבצק יבש, מוסיפים עוד כוס) ו-3 כפות גבינה לבנה. מעבדים לבצק רך ועדין שאינו דביק (מוסיפים עוד קצת קמח אם צריך), ובסוף הלישה מוסיפים את 1/2 כוס שמן הזית שנותר.

3. מניחים את הבצק בקערה, מכסים מלמעלה בניילון ואז במגבת ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה.

4. על משטח עבודה נקי, חותכים מהבצק חתיכות בגודל שווה, במשקל של כ-100 גרם. מגלגלים כל חתיכה לכדור ואז מרדדים את הכדור למלבן.

5. מורחים פסטו על מלבן הבצק ומניחים במרכז כף מכל אחד מהמילויים - הפטריות, הבטטות, הזיתים והגבינות.

6. מגלגלים את קצה מלבן הבצק שקרוב אלינו - עד למילוי ומגלגלים כך גם מהצד השני. מהדקים את שני קצוות הבצק המעובים, כך שתתקבל מעין סירה. מסדרים את סירות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

(צילום: מלי יהודיוף)

7. מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום או גרגירי סולת.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהחצ'פורי מקבל גוון זהוב-שחום יפה. מיד כשמוציאים מהתנור מברישים בשמן זית.

מגישים מיד, חם, לצד סלט ירקות טרי.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אלופה שלנווו בהצלחההה
מירב29.12.20
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22