כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לחלות מדהימות - רכות מבפנים ופריכות מבחוץ

מתכון "לגזור, לשמור ולשנן היטב בכל שבוע מחדש" לחלות מדהימות לשבת: רכות מבפנים ואקסטרה פריכות מבחוץ בזכות התוספת הזו של מלי יהודיוף לבצק: טחינה גולמית. היא אינה מורגשת בטעם, אלא רק במרקם המושלם (מתכונים לשבת, אוכל)

19
מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ח בתמוז | 08.07.21
חלות לשבת במרקם מדהים - רכות מבפנים ופריכות מבחוץ
חלות לשבת במרקם מדהים - רכות מבפנים ופריכות מבחוץ (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 ק"ג קמח לבן, מנופה
  • 5 כפות סוכר
  • 4 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 3 כפות מלח שטוחות
  • 8 כוסות מים חמימים
לציפוי:
  • 3 כוסות שומשום - אפשר לערבב שומשום מלא או שחור, קצח, פרג
  • 2 כוסות מים קרים
  • 1 כף סילאן
  • שמן זית - רצוי בתוך שפריצר

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה ללישה ידנית, מניחים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים קלות. מוסיפים בהדרגה את המים תוך כדי לישה ואז את הטחינה הגולמית והמלח. לשים יחד במשך 8 דקות, מוסיפים את השמן ולשים 2 דקות נוספות. צריך להתקבל בצק רך ומעט דביק. אם הבצק קשה מדי, מוסיפים עוד קצת מים חמימים.

2. מכסים את קערת הבצק בשקית ניילון ומעל עם מגבת מטבח. מניחים להתפחה במקום חמים במשך 40 דקות.

3. לשים את הבצק במשך 3 דקות ומתפיחים שוב למשך 30 דקות.

4. בשלב זה עושים הפרשת חלה ותרומה לצדקה ומתפללים על כל המצטרך.

5. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 130 גרם כל אחת. מגלגלים כל חתיכה לכדור ואז מרדדים אותה למלבן ארוך ומגלגלים לרולדה מהצד הארוך של המלבן.

6. קולעים חלות מ-5 או 4 רצועות בצק ומהדקים את הקצוות.

7. בצלחת גדולה, מערבבים את המים הקרים עם הסילאן ובמגש גדול מפזרים את השומשום. טובלים כל חלה במים עם הסילאן ואז בשומשום - מכל הצדדים. מניחים את החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים במשך 30 דקות.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במצב טורבו במשך 30-40 דקות (תלוי בתנור) עד שהחלות משחימות היטב. מוציאים את החלות מהתנור ומשפריצים עליהן מיד בנדיבות שמן זית. מניחים בצד לצינון מלא.

(צילום: מלי יהודיוף)
חלה קלועה מ-5 רצועות (צילום: מלי יהודיוף)
תוכן שאסור לפספס
19 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
18
מה בדיוק תורמת כף טחינה לבצק?
ללא שם09.07.21
17
וואו נראה טעים. חבל שלא עשו אותם בתבניות הפלא לחלות. זה היה משדרג אותם עוד יותר
יעלי08.07.21
זה פרסומת סמויה לתבנית הפלא שאף אחד לא שמע עליה. אנחנו לא כאלה טיפשות.
מיכל09.07.21
16
הכנתי בדיוק לפי המתכון יצא מעולה .מוצלח פשוט מושלם אני אופה חלות המון וזה מתכון מנצח .תודה למלי
עוזרי עליזה15.07.21

הצגת כל התגובות

15
וואי וואייייי
לאה 08.07.21
14
הכנתי ויצא מעולה!!!
אסנת11.07.21
13
תמונות שיראו את הקליעה של החלה הימינית?
תהילה08.07.21
12
האופה
זה לא כיכר אלא עוגה 09.07.21
11
במקום טחינה אני שמה ביצה
אחת על קילו קחמ10.07.21
10
שמרתי את המתכון. נראה מעולה ! נשמח לעוד מתכונים שלך...
ללא שם08.07.21
9
קשה לטבול חלה בתערובת מים וסילאן אולי אפשר להבריש אותן מה יחס הכמויות
ר09.07.21
8
כמה מ"ל כל כוס?
אביטל08.07.21
7
כמות המים אינה מוגזמת? בד"כ מדובר בחצי כמות מים, לפחות אצל אופים מקצועיים, לא יותר משתי כוסות מים לליטר ולא ארבע אלא אם מדובר בכוס מידה לא תקנית.
ללא שם20.07.21
6
גם חלות שאופים בתבניות הפלא הן יוצאות מן הכלל
חובבת אפיה08.07.21
5
חבל מאוד שאת לא מדייקת בהסברים, זרקתי עכשיו קילו בצק וזה עוד מנסיוני שלא שופכים את המים מיד אלא בהדרגה כדי לבדוק שהבצק לא יהיה רך מדי הבצק לא ניתן לרידוד מרוב שהוא דביק חבל מאוד
ללא שם16.07.21
4
נראה מושלםם
תודה08.07.21
3
מתכון מעולה!!!! אחת החלות הטובות שהבנתי. תודה רבה!!!
ללא שם13.08.21
2
על כל קילו קמח אני מוסיפה ביצה אחת לא ברור לי מה הקשר לטחינה וגם מי טובל חלה במים עם סילאן וגם כמות המים במתכון עם סילאן לא נראה לי.מיצטערת ואופה חלות אני מהממות ורכות
אורלי.כ10.07.21
1
2 קילו לזבל!!! למה לרשום כמות מיים לא מדוייקת למה?!?!
אלי20.07.23
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

להילחם בשדה הקרב הדיגיטלי

מהפכת הסייבר של המגזר החרדי

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22