כיכר השבת

ספיישל שבועות

קינוח לחג: טירמיסו קרם פרש ולימון קל ומהיר

שכבות מפנקות של ביסקוטים, קרם לימון חמצמץ ומרענן וקרם פרש מוכן של תנובה שחוסך לנו מלא עבודה - ויש לכם קינוח חלומי לחג שהופך לטעים יותר אחרי יום במקרר (מתכונים לשבועות, אוכל)

4
מבשלות בכיכר בשיתוף תנובה | מתכון מאת: נטלי לוין | מקודם | כ"ח באייר | 10.05.21
טירמיסו קרם פרש ולימון של נטלי לוין (צילום ועריכה: לייבלה ואן פראך ומולי הרשקוביץ)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

לשכבת הביסקוטים:
  • 1 חבילת ביסקוטים
  • 2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון / תפוז / אשכולית
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון / תפוז
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) מים
  • 2 כפות ליקר אמרטו או ברנדי
לשכבת הקרם פרש:
  • 500 גרם קרם פרש של השף הלבן, בטמפרטורת החדר
  • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
  • 2 כפות (20 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 1 מכלים (375 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן, קרה מאוד
לשכבת הקרם לימון:
  • 3 ביצים בגודל L
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) מיץ לימון טרי - אפשר להחליף בתפוז או אשכולית
  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים גדולים - אפשר להחליף בתפוז
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 150 גרם חמאת תנובה, בטמפרטורת החדר
לקישוט:
  • גרידת קליפה מלימון או תפוז

אופן ההכנה:

4-6 מנות

הכנת שכבת הקרם פרש:
1. בקערת מיקסר, מניחים את הקרם פרש, אבקת הסוכר ואבקת הפודינג ומקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת קרם אחיד. מעלים את מהירות המערבל לגבוהה ומזלפים פנימה את השמנת בזרם דק. ממשיכים להקציף, עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.

הכנת שכבת קרם הלימון:
2. בסיר בינוני, מניחים את הביצים, מיץ הלימון, קליפת הלימון והסוכר ומבשלים על להבה בינונית תוך טריפה נמרצת, עד שהקרם מסמיך. מסננים את הקרם ומניחים לצינון כ-10 דקות. מוסיפים את החמאה וטוחנים באמצעות בלנדר מוט לקרם אחיד ודליל (הוא יתייצב בקירור).

הכנת שכבת הביסקוויטים:
3. בכלי שמתאים לחימום במיקרוגל או בסיר בינוני על הכיריים, מניחים את מיץ הלימון, קליפת הלימון והסוכר ומחממים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את המים והליקר או הברנדי ומערבבים עד לקבלת נוזל אחיד. מניחים לצינון.

הרכבת הקינוח:
4. טובלים את הביסקוטים בנוזל ומסדרים בתחתית הכוסות ליצירת בסיס. מניחים מעל מקרם הלימון, עד מחצית מגובה הכלי. מסדרים מעל שכבה נוספת של ביסקוטים ומניחים מעל את הקרם פרש, כמעט עד גובה שפת הכלי. מקשטים בקליפת לימון מגוררת ושומרים במקרר עד להגשה - רצוי לקרר את הקינוח יום אחד לפני ההגשה, לספיגת טעמים מיטבית והתייצבות טובה.

במקום לחלק למנות אישיות, אפשר להכין את הקינוח בתבנית בגודל 20X20 ס"מ.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

(צילום: תנובה)
תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
וואו!!! נראה מושלםםם!!! מקווה להספיק להכין את זה לפני החג!! (נ.ב... הפאה ממש מחמיאה לך מורן) תוכנית אהובה, תודה רבה!!!
שפית10.05.21
3
תודה
אין לי שם 10.05.21
2
מוששששששששששששששלם
שיר10.05.21

הצגת כל התגובות

1
קוראים (וקוראות) יקרים! בפעם האחרונה שבדקתי בבד''ץ של העדה החרדית, נאמר לי שחומר הריסוס שמשתמשים בו לרסס פירות ההדר בארץ, לא כשר, ואי אפשר להוריד אותו גם בשיפשוף חזק. לכן חייבים להתייחס לקליפה בזהירות, אסור להשתמש בגרידת הקליפה. העצה היא לדרוש פירות אורגניים או לבדוק שוב בבד''ץ, אולי המצב השתנה.
א10.05.21
מבשלות בכיכר

מאפינס טונה - המנה העיקרית של 'סעודה שלישית'

כיכר אוכל | 22.06.23

מבשלות בכיכר

מתכון קל ופשוט • ספגטי לילדים

כיכר אוכל | 15.06.23

באנו לשדרג

יפה ומאפה: בצק פילו במילוי פטריות וערמונים

כיכר אוכל | 22.03.23

באנו לשדרג

"סוף הדרך": סופלה שוקולד רק ונימוח

כיכר אוכל | 15.03.23

תוצרת בית

בלי המתנה: חמוצים מהירים בסגנון אסייתי

כיכר אוכל | 05.03.23
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

פורים

ככה פותחים את פורים: קונוסים ממולאים נקניקיות

כיכר אוכל | 01.03.23

מה נאכל היום?

הנאה צרופה: פסטת צדפים צבעונית עם ים ירקות

כיכר אוכל | 08.02.23

באנו להק(יי)ל עליכם

פרש: תבשיל קייל ובצל ברוטב לימוני

כיכר אוכל | 08.02.23

בוקר של הביוקר

מתכון לשקשוקה קצת אחרת עם עלי תרד

כיכר השבת | 01.02.23
ש

ללא ידע קודם • מחזור ג'

ההרשמה לתוכנית החרדית להכשרת מתכנתים יצאה לדרך!

כיכר בשיתוף קודקוד | מקודם

התוספת שתופסת

מרענן ומעניין: מתכון לאורז ירוק אחד אחד

כיכר אוכל | 25.01.23

מה נאכל היום?

פירות הדר זה נהדר: מתכון לחזה עוף ברוטב תפוזים

כיכר אוכל | 18.01.23

בריא יותר

מוסיף המון: סלט אפרסמון צלוי, תפוז, חסה, שברי שקדים ורוטב משגע

כיכר אוכל | 11.01.23

ליד הקפה

סמורס: קרקר עם מרשמלו ושוקולד נוטפים

כיכר אוכל | 04.01.23
ש

ככה מתחילים את הקיץ

זה לא סתם מים חמים וקרים 24/7 - זה שדרוג מטורף לחיים

כיכר בשיתוף אפיקים | מקודם

באנו לשדרג

חלום של ביס: סיגרים פריכים במילוי עוף ושברי שקדים

כיכר אוכל | 28.12.22

בריא יותר

כמו חביתת ירק משודרגת: לביבות תרד פריכות

כיכר אוכל | 21.12.22

מבשלות בכיכר

אפילו הילדים התאהבו: כרוב צלוי עם סילאן וטחינה גולמית

כיכר אוכל | 14.12.22

מבשלות בכיכר

טונה של ויטמינים: ירקות מוקפצים עם נודלס וטונה

כיכר אוכל | 07.12.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם