כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לפלפלי טינקרבל ממולאים בשר ובורגול

והשבוע, ב"מבשלות בכיכר", מורן פינטו מגישה מנה "עם פלפל" שיכולה לשמש כפתיחה, עיקרית או תוספת - הבחירה בידיים שלכם, מילולית: פלפלונים צבעוניים עסיסיים הממולאים בבשר ובורגול, במקום אורז, כי גיוון זה א-ב במטבח, אתם יודעים (מתכונים, אוכל, כיכר TV)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ז בתשרי | 12.10.22
(צילום: אשר רוט)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 בצל גדול, פרוס
  • 200 גרם בשר טחון
  • 1/2 כוס בורגול, מושרה ל-20 דק ומסונן היטב
  • 3 ענפי כוסברה קצוצה
  • 1 כפית שום גבישי
  • מלח ופלפל לבן
  • 15 פלפלי טינקרבל
  • 1 כף שמן
  • 1 בצל גדול, פרוס
  • 1 כף גדושה סילאן

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים את הבשר, הבורגול, הכוסברה, השום הגבישי, המלח והפלפל הלבן ולשים היטב.
2. מורידים לפלפלים את הראש ומרוקנים את הגרעינים, אם ישנם - וממלאים בהם מהתערובת.
3. בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים את הבצל הפרוס כ"מצע". מניחים מעל את הפלפלים, מזלפים 1 כף גדושה סילאן מעל הכל, מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ומבשלים באש נמוכה כ-40 דקות עד שעה.
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
באמת נראה טעים וחגיגי, ממש יפה, אהבתי :-)
אני13.10.22
1
מושלם
יחיאל פרידמן30.07.23
מבשלות בכיכר

הסטייק של תשעת הימים | חציל מלווה בסלט עגבניות

כיכר אוכל | 19.07.23

מבשלות בכיכר

קוצר המחמאות: מתכון יוקרתי לסלט עוף חם - קר

כיכר אוכל | 12.07.23

מבשלות בכיכר

בצל ושזיפים: ממולאים שלא יותירו אתכם אדישים

כיכר אוכל | 05.07.23

מבשלות בכיכר

מאפינס טונה - המנה העיקרית של 'סעודה שלישית'

כיכר אוכל | 22.06.23

מבשלות בכיכר

מתכון קל ופשוט • ספגטי לילדים

כיכר אוכל | 15.06.23
ש

הכרה בלימודי הסמינר

רוצה ללמוד תואר וחוששת מפגיעה באורח החיים? כנסי >>

כיכר בשיתוף אונ' בר אילן | מקודם

באנו לשדרג

יפה ומאפה: בצק פילו במילוי פטריות וערמונים

כיכר אוכל | 22.03.23

באנו לשדרג

"סוף הדרך": סופלה שוקולד רק ונימוח

כיכר אוכל | 15.03.23

תוצרת בית

בלי המתנה: חמוצים מהירים בסגנון אסייתי

כיכר אוכל | 05.03.23

פורים

ככה פותחים את פורים: קונוסים ממולאים נקניקיות

כיכר אוכל | 01.03.23
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

מה נאכל היום?

הנאה צרופה: פסטת צדפים צבעונית עם ים ירקות

כיכר אוכל | 08.02.23

באנו להק(יי)ל עליכם

פרש: תבשיל קייל ובצל ברוטב לימוני

כיכר אוכל | 08.02.23

בוקר של הביוקר

מתכון לשקשוקה קצת אחרת עם עלי תרד

כיכר השבת | 01.02.23

התוספת שתופסת

מרענן ומעניין: מתכון לאורז ירוק אחד אחד

כיכר אוכל | 25.01.23
ש

לשובע ולא לרזון:

מאכילים את העניים – ומקבלים את הקמיע של ר' ישעי'לה

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה נאכל היום?

פירות הדר זה נהדר: מתכון לחזה עוף ברוטב תפוזים

כיכר אוכל | 18.01.23

בריא יותר

מוסיף המון: סלט אפרסמון צלוי, תפוז, חסה, שברי שקדים ורוטב משגע

כיכר אוכל | 11.01.23

ליד הקפה

סמורס: קרקר עם מרשמלו ושוקולד נוטפים

כיכר אוכל | 04.01.23

באנו לשדרג

חלום של ביס: סיגרים פריכים במילוי עוף ושברי שקדים

כיכר אוכל | 28.12.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

בריא יותר

כמו חביתת ירק משודרגת: לביבות תרד פריכות

כיכר אוכל | 21.12.22

מבשלות בכיכר

אפילו הילדים התאהבו: כרוב צלוי עם סילאן וטחינה גולמית

כיכר אוכל | 14.12.22

מבשלות בכיכר

טונה של ויטמינים: ירקות מוקפצים עם נודלס וטונה

כיכר אוכל | 07.12.22