כיכר השבת

מתכון לאנטיפסטי: ירקות קלויים בתנור עם גבינות

מנת אנטיפסטי היא ההוכחה הכי טובה לכך שמאחורי כל דבר מרשים, לא תמיד עומדת השקעה גדולה. למעשה, לפעמים היא בכלל לא קיימת: מתכון לירקות קלויים בתנור עם גבינות (מתכונים, אוכל)

כיכר השבת | ו' באלול | 01.09.14
אנטיפסטי קלוי בתנור עם גבינות
אנטיפסטי קלוי בתנור עם גבינות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 גמבה אדומה
  • 1 גמבה כתומה
  • 1 גמבה צהובה
  • 1 חציל קטן
  • 1 קישוא
  • 5 פטריות טריות
  • 5 שיני שום
  • 200 גרם קוביות גבינה בולגרית / מלוחה
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

אופן הכנת אנטיפסטי:

רגע לפני: מנת אנטיפסטי היא ההוכחה הכי טובה לכך שמאחורי כל דבר מרשים, לא תמיד עומדת השקעה גדולה. למעשה, לפעמים היא בכלל לא קיימת: מתכון פשוט לירקות קלויים בתנור עם גבינות, מה שבאיטליה קוראים "אנטיפסטי".

• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

• חותכים לקוביות הגמבות.

• פורסים לעיגולים את החציל, הקישוא, הפטריות והשום.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומשטחים עליה את קוביות הגמבה, הפטריות, עיגולי החציל והקישוא.

• יוצקים את שמן הזית מעל הירקות וקולים אותם בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות, עד שהירקות משחירים בקצוות.

• מעבירים את הירקות הקלויים לקערה. מוסיפים את פרוסות השום וקוביות הגבינה. מתבלים, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול אם צריך.

אופן ההגשה: גמיש מאוד. ניתן להגיש חם או קר, כתוספת יפה לצד המנה העיקרית, או כמילוי מיוחד לבגט ולהוסיף עגבניות שרי וזיתים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

ללא ידע קודם • מחזור ג'

ההרשמה לתוכנית החרדית להכשרת מתכנתים יצאה לדרך!

כיכר בשיתוף קודקוד | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

ככה מתחילים את הקיץ

זה לא סתם מים חמים וקרים 24/7 - זה שדרוג מטורף לחיים

כיכר בשיתוף אפיקים | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22