כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לאורז ברוטב עגבניות פיקנטי בסגנון מקסיקני

להכין אורז כמו במקסיקו: תבשיל משביע ומזין שמתאים כארוחה או מנת צד משלימה לעיקרית. מתכון לאורז ברוטב עגבניות בסגנון מקסיקני. שילוב העגבניות, האורז והתיבול החריף יוצר טעם פיקנטי עמוק ועשיר (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ל' בניסן | 19.04.15
אורז אדום חריף בסגנון מקסיקני
אורז אדום חריף בסגנון מקסיקני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1 כוס אורז לבן
  • 4 עגבניות רכות
  • 1 בצל בינוני
  • 1 פלפל ירוק
  • 1/2 פלפל חלפיניו
  • 1 שן שום גדולה
  • 1/2 כוס ציר עוף או מים רותחים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן

אופן הכנת אורז בסגנון מקסיקני:

רגע לפני: להכין אורז כמו במקסיקו: תבשיל משביע ומזין שמתאים כארוחה או מנת צד משלימה לעיקרית. מתכון לאורז ברוטב עגבניות בסגנון מקסיקני. שילוב העגבניות, האורז והתיבול החריף יוצר טעם פיקנטי עמוק ועשיר.

• חותכים את העגבניות לקוביות קטנות.

• קוצצים גס את השום, הפלפל הירוק והבצל.

• מעבירים את כל הירקות למעבד מזון ומעבדים למחית בעלת מרקם גס.

• מחממים את השמן במחבת גדולה, ומטגנים בו קלות את האורז.

• כשהאורז מקבל מעט צבע, מוסיפים את מחית הירקות ומערבבים בעדינות בכף עץ.

• מביאים לרתיחה, מכסים את המחבת ומנמיכים את האש ללהבה הנמוכה ביותר. מבשלים במשך 17 דקות.

• לאחר הבישול, מכבים את האש ומותירים את האורז "לנוח" במחבת המכוסה במשך 10 דקות.

>> הכי טעים להגיש עם קציצות עוף קלאסיות נהדרות

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
חצי כוח (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוסף 19.04.15
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

'ווסט פארק' בירושלים

הזדמנות חסרת תקדים למשפרי דיור בפארק מגורי היוקרה החדש

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22