כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לגראטן כתום בסגנון צרפתי: קוביות דלעת פיקנטיות

קוביות דלעת אפויות מתובלות בפיקנטיות ומושלמות לימי חורף קרירים. מנת צד נהדרת שהולכת נפלא עם אורז, עדשים וגם בשר. מתכון פשוט להכנת גראטן צרפתי כתום (מתכונים, אוכל)

כיכר השבת | ה' בכסלו | 27.11.14
גראטן דלעת כתום בסגנון צרפתי
גראטן דלעת כתום בסגנון צרפתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג דלעת (אפשר גם דלורית)
  • 4 שיני שום
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1 כף עלי תימין טריים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת גראטן דלעת:

רגע לפני: קוביות דלעת אפויות מתובלות בפיקנטיות ומושלמות לימי חורף קרירים. מנת צד נהדרת שהולכת נפלא עם אורז, עדשים וגם בשר. מתכון פשוט להכנת גראטן צרפתי כתום.

• מקלפים את הדלעת וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ. הדרך הקלה ביותר לקלף דלעת היא לחלק אותה לשני חצאים, להסיר בעזרת כף את הגרעינים, לקלף בעזרת סכין או קולפן חד, ואז לחתוך את הדלעת לרצועות ולקוביות בגודל הרצוי (בהמשך יש סרטון מעולה שמסביר איך לעשות זאת בקלות).

• מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.

• קוצצים דק את הפטרוזיליה, כותשים את שיני השום ומערבבים בקערה גדולה יחד עם עלי התימין, פירורי הלחם והשמן (כדאי להוסיף יותר שמן).

• מוסיפים לקערה את קוביות הדלעת, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב, עד שהקוביות מצופות מכל צד.

• שוטחים את קוביות הדלעת בתבנית בשכבה אחת, יוצקים מעל את שאריות התיבול שבקערה ומכניסים לאפייה במשך שעה וחצי-שעתיים, עד שהקוביות מתרככות ומשחימות קלות. כל 30 דקות, מערבבים את הדלעות שבתנור.

אופן ההגשה: חם. לצד מנת אורז, עדשים ואף בשר או שפשוט אפשר לנשנש אותן כך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22