כיכר השבת

ספיישל חגים

מתכון לקרוקטים מתפוחי אדמה בציפוי שקדים פרוסים

מתאבן חגיגי שלוקח את הפירה הבנאלי כמה שלבים קדימה: מתכון לקרוקטים מתפוחי אדמה - רולים אפויים של פירה בציפוי שקדים. מגישים לצד המנה העיקרית, ומותחים חיוך רחב על הפנים - המחמאות יגיעו עוד לפני הביס הראשון (מתכוני חג, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת | כ"ו באלול | 10.09.15
קרוקטים מתפוחי אדמה בציפוי שקדים
קרוקטים מתפוחי אדמה בציפוי שקדים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 תפוחי אדמה בקליפה אדומה
  • 1 כוס שקדים מולבנים פרוסים
  • 1 חלבון
  • 2 חלמונים
  • 4 שיני שום
  • פלפל לבן
  • מלח

אופן הכנת קרוקטים מתפוחי אדמה:

רגע לפני: מתאבן חגיגי שלוקח את הפירה הבנאלי כמה שלבים קדימה: מתכון לקרוקטים מתפוחי אדמה - רולים אפויים של פירה בציפוי שקדים.

• מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מרתיחים סיר גדול מלא מים עם כף מלח. מוסיפים את תפוחי האדמה, ומבשלים עד לריכוך.

• מועכים ידנית את תפוחי האדמה למחית חלקה, אך לא במעבד מזון, כי העמילן יהפוך את הפירה לעיסה.

• מתבלים את הפירה במלח ופלפל לבן לפי הטעם, כותשים את שיני השום ומערבבים יחד עם הפירה והחלמונים.

• טורפים את החלבון בצלחת רחבה.

• מעבירים את המחית לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ, ומזלפים 'צינורות' פירה באורך 5 ס"מ.

• טובלים את צינורות הפירה בחלבון הטרוף, מגלגלים בשקדים ומסדרים בתבנית האפייה.

• אופים במשך 20 דקות, עד שהקרוקטים מקבלים גוון זהוב יפה.

• מגישים חם לצד המנה העיקרית, ומותחים חיוך רחב על הפנים - המחמאות יגיעו עוד לפני הביס הראשון.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

שדה הקרב הדיגיטלי

פרויקט מיוחד! זהו דור העתיד של לוחמי הסייבר החרדיים

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

ללא ידע קודם • מחזור ג'

ההרשמה לתוכנית החרדית להכשרת מתכנתים יצאה לדרך!

כיכר בשיתוף קודקוד | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22