כיכר השבת

טעימה מחו"ל

צפו: מתכון לצ'יפס עם מטבל מיונז בסגנון הולנדי

המטבח ההולנדי אינו עשיר כמו של שכנותיה האירופאיות, אבל אם יש משהו שהם יודעים לעשות - זה צ'יפס. פרוסות תפוחי אדמה שמנות שטובלים במיונז וכמה שזה טעים! למרות שהמתכון המקורי הגיע בכלל מבלגיה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ט"ז בסיון | 22.06.16
צפו: מתכון לצ'יפס עם מטבל מיונז בסגנון הולנדי
(אפרת אשל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 תפוחי אדמה גדולים
  • שמן צמחי לטיגון עמוק
  • מלח
  • למטבל:
  • 1/4 כוס מיונז
  • 1/4 כפית שום כתוש או אבקת שום
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון
  • 1/2 כפית גמבה קצוצה דק
  • קמצוץ פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנת צ'יפס הולנדי ומטבל מיונז:

1. מקלפים את תפוחי האדמה, וחותכים לאורך לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ, ומחלקים כל פרוסה לרצועות צ'יפס.

2. מניחים את הצ'יפס בקערה מלאה במים קרים, ושוטפים אותם בתוכה. כדאי לחזור על כך מספר פעמים, כדי למנוע כמה שיותר מהעמילן להשתחרר.

3. מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את הצ'יפס ומבשלים במשך 5 דקות. מסננים לקערה, וממתינים שהצ'יפס יצטנן.

4. מעבירים את הצ'יפס לשקית זיפ-לוק, ומניחים במקפיא למשך שעה.

5. מפזרים את הצ'יפס על מגבת או נייר סופג, ומייבשים אותם היטב.

6. יוצקים לסיר שמן לטיגון בגובה 5 ס"מ, ומביאים לרתיחה על אש בינונית (השמן צריך להיות בטמפרטורה של 180 מעלות).

7. מטגנים את הצ'יפס בקבוצות, כל אחת במשך 5 דקות, עד שהם מקבלים גוון זהוב, ומוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

הכנת המטבל:

8. מערבבים בכלי קטן את כל מרכיבי המטבל ומפזרים מעל את הפטרוזיליה. מגישים מיד עם הצ'יפס החם.

רוצים לקבל מטבל זהה למקור?

השתמשו במיונז הולנדי אמיתי של "מאסטר שף". המיונז מכיל 70% שומן, כאשר התקן הישראלי למיונז עומד על לפחות 65% שומן. אחוז השומן הגבוה מעיד על איכותו הגבוהה ומרקמו העשיר. הממרח מיוצר בסטנדרט אירופאי מחמיר של טיב ואיכות, בהולנד.

מיונז מאסטר שף מכיל שמן קנולה ולא שמן דקל, וכך מכיל 65-70% פחות שומן רווי מאשר ממרחים המכילים שמן דקל. טעמו הנהדר ומרקמו העשיר מבטיחים לשדרג כל ארוחה, ולהשתלב נפלא בכריכים, רטבים ועוד.

(אפרת אשל)
תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

השנה יותר מתמיד

ערב זיכרון ייחודי לחללי צה"ל יתקיים בבית שמש

אסף מגידו | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22