כיכר השבת

Homemade

מתכון לצ'יפס סלק פריך - חטיף ביתי אפוי ב-10 דקות

במקום לטגן - אופים ובמקום תפוחי אדמה, סלק. התוצאה: חטיף ביתי שהכי טעים להגיש עם מטבלים חמצמצים על בסיס יוגורט ולנשנש באמצע הלילה בלי נקיפות מצפון (מתכונים, אוכל)

7
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ז בכסלו | 17.12.16
צ'יפס סלק פריך
צ'יפס סלק פריך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2-4 סלקים, קלופים
  • 1/4 כפית מלח
  • שמן זית

אופן הכנת צ'יפס סלק פריך:

1. מחממים את התנור ל-120 מעלות, ומשמנים שתי תבניות אפייה בשמן זית.

2. בעזרת מנדולינה, פורסים את הסלקים לפרוסות דקות בעובי 3 מ"מ, מסדרים את הפרוסות בשתי התבניות המוכנות, ומשמנים את פרוסות הסלק במעט מאוד שמן זית - למטרה זו כדאי להשתמש בתרסיס שמן.

3. מתבלים במלח (ותבלינים אהובים נוספים, אם רוצים), ואופים במשך שעה ו-15 דקות את שתי התבניות יחד, על 2 מדפי תנור שונים. לאחר שעה ורבע, מחליפים את מיקומן של התבניות ואופים במשך שעה ו-15 דקות נוספות. חצי שעה לפני תום זמן האפייה, בודקים תכופות ומסירים מהתנור פרוסות שהפכו כבר לצ'יפס פריך - כדי שלא יישרפו.

תוכן שאסור לפספס
7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
חרטטנים בשביל זה אפעיל תנור 3 שעות,?? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
לא משהו25.12.16
חחחח רק בישראל כותבים לך במתכונים של 10 דקות הכנה שלוש שעות חחח יפה ששמת לב
אמיתי28.04.18
2
הכנתי לפי ההוראות בדיוק! גם לאחר 3 שעות הצ’יפס לא היה מוכן ויצא סביר מינוס. 👎🏼
זיו 05.04.20
1
מקלף... (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מיכל כהן18.12.16
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

"על אלה אני בוכיה"

העדויות, הניצולים והזוועות: ספרי השואה שאתם חייבים לקרוא

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22