כיכר השבת

Homemade

מתכון לעגבניות שרי כבושות תוצרת בית

עצמו את העיניים. על אדן החלון במטבח שלכם ניצבת שורת צנצנות מוחמצים ביתיים, אבל את ההצגה גונבת הצנצנת שבמרכז, זו שתעיד עליכם מיד: האנשים האלה מבינים משהו באוכל טוב - והם מחמיצים עגבניות שרי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ' בחשוון | 09.11.17
עגבניות שרי כבושות
עגבניות שרי כבושות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 כוס חומץ סיידר תפוחים
  • 1/4 כוס חומץ בן יין לבן
  • 1 כוס מים
  • 1 כף מלח גס
  • 2 כפיות סוכר
  • 3 כוסות עגבניות שרי
  • 4 שיני שום, פרוסות דק
  • 1/4 צרור שמיר טרי
  • 1 גבעול רוזמרין
  • 2 כפיות גרגרי פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן על אש בינונית-גבוהה, מערבבים את חומץ התפוחים, חומץ היין, המים, המלח והסוכר. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר והמלח נמסים. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון במשך 15-20 דקות.

2. באמצעות קצה של סכין חדה מאוד, חורצים 2-3 חריצים קלים בכל עגבנייה.

3. מניחים את העגבניות בצנצנת זכוכית נקייה ויבשה, מוסיפים את השום, השמיר, הרוזמרין וגרגרי הפלפל השחור. יוצקים מעל את התערובת שבסיר, עד שהעגבניות מכוסות.

4. מכסים את הצנצנת במגבת ומניחים בצד בטמפרטורת החדר במשך שעתיים לפחות.

5. אוטמים את הצנצנת במכסה ומעבירים למקרר למשך עד שבועיים. מגישים קר.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22