כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לאורז עם לימון - הגרסה היוונית לפילאף

פילאף הוא תבשיל אורז עם הרבה וריאציות ממקורות מגוונים, אך הגרסה היוונית לאורז שבתבשיל שיחקה אותה בענק: מתכון לאורז בארומה לימונית עם נגיעות שמיר ופטרוזיליה שפשוט תרצו להגיש עם כל דבר! ויש גם גרסה חלבית למי שלא מפחד, ובכן, מאורז חלבי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ז' בחשוון | 16.10.18
אורז עם לימון
אורז עם לימון (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 בצל, קצוץ
  • 1/2 1 כוסות אורז בסמטי שטוף היטב ומסונן
  • 2-3 שיני שום, כתושות
  • 2 כפיות גרידת לימון
  • 2 כוסות ציר מרק ירקות / מים + אבקת מרק
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 3/4 כפית מלח
  • 1 כף שמיר טרי קצוץ או 1 כפית שמיר מיובש
  • 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה או 1 כפית פטרוזיליה מיובשת
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית אורגנו מיובש
  • 1/4 כפית כמון

תוספות אופציונליות:

  • 15-30 גרם חמאה / מחמאה
  • 1/4 כוס גבינת פטה
  • מיץ לימון לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן זית בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה, ומטגנים את הבצל במשך כ-5 דקות, עד לריכוך.

2. מוסיפים את האורז, השום והלימון ומבשלים עוד דקה.

3. מוסיפים את ציר המרק, המים, מיץ הלימון, עשבי התיבול והתבלינים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש קטנה. מבשלים במשך 12-15 דקות או עד שכל הנוזלים בסיר מתאדים והאורז רך. מערבבים אחרי 8 דקות מרגע הבישול. אם האורז עדיין לא רך, מוסיפים עוד קצת נוזלים וממשיכים לבשל.

4. לאחר שהנוזלים התאדו והאורז רך, מסירים מהאש מערבבים, משאירים את הסיר סגור ונותנים לו לשבת 10 דקות.

5. טועמים, ואם רוצים, מוסיפים 1-2 כפות מיץ לימון ומשפרים תיבול של מלח ופלפל שחור.
אופציונלי: מערבבים פנימה (לתוך הסיר או אחרי ההגשה) את החמאה והפטה ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

להילחם בשדה הקרב הדיגיטלי

מהפכת הסייבר של המגזר החרדי

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22