כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לעדשים מנומרות אפויות עם כרובית, בטטה ודלורית

משום מה בארץ קוראים להן "עדשים שחורות", אך לזן הזה בכלל קוראים "עדשים מנומרות" מסוג Puy, האזור בצרפת ממנו הן מגיעות, ולכן הן גם נקראות עדשים צרפתיות. במתכון הבא הן מצטרפות לכרובית, בטטה ודלורית בתבנית אחת למנה חורפית ומנחמת במיוחד (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ו באדר א' | 03.03.19
עדשים מנומרות או עדשים צרפתיות
עדשים מנומרות או עדשים צרפתיות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כרובית בינונית, מחולקת לפרחים
  • 3 כוסות דלורית קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 6 שיני שום, כתושות
  • 1/2 1 כוסות (340 גרם) עדשים מנומרות (הערה: סוגת מוכרים אותן תחת השם "עדשים שחורות")
  • 4 כוסות ציר מרק ירקות או מים
  • חופן קטן של גבעולי תימין
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות רוטב סויה (אופציונלי)
  • 2 כפות חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. בקערה גדולה, מערבבים את פרחי הכרובית, הדלורית והבטטה עם 1/2 1 כפות שמן זית, מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור ומפזרים את הירקות בתבנית גדולה. צולים במשך 25-30 דקות עד שהירקות משחימים ומתרככים. בתום האפייה, מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.

2. במקביל, מחממים 1/2 כפות שמן זית במחבת גדולה ועמוקה על אש בינונית, ומטגנים את הבצל במשך 5-7 דקות עד להשחמה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד 2 דקות תוך ערבוב מתמיד.

3. מוסיפים למחבת את העדשים, את מרק הירקות ואת התימין, מביאים לרתיחה, ולאחר מכן מנמיכים לאש קטנה. ממשיכים לבשל במשך 25-30 דקות עד שרוב הנוזלים נספגים והעדשים רכות אך עדיין מעט קשות (אל דנטה). מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש.

4. מוציאים מהתבשיל את גבעולי התימין, ומוסיפים את הטחינה, רוטב הסויה והחומץ הבלסמי ומערבבים היטב.

5. בתבנית גדולה, מערבבים את הירקות הצלויים ותבשיל העדשים ואופים במשך 20 דקות.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22