כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון ללביבות ברוקולי עם שום ופרמזן

תוך 20 דקות יהיו על שולחנכם לביבות במרקם פריך ורך בו זמנית, הודות לירק עטור הסגולות הבריאותיות ששווה לאמץ לתפריט היומי. מתכון ללביבות ברוקולי עם שום ופרמזן שאנחנו אוהבים להגיש עם רוטב יוגורט חמצמץ. אגב, אם אתם לא חובבים של ברוקולי, תוכלו להחליף אותו בכרובית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ו בחשוון | 24.11.19
לביבות ברוקולי ופרמזן
לביבות ברוקולי ופרמזן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • ראש בינוני של ברוקולי, קצוץ לחתיכות גסות של 2 ס"מ (כ-3 כוסות) או כרובית
  • 2 כפות שמן זית / קנולה / צמחי

לבלילה:

  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/2 כוס קמח, מנופה
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגורדת
  • 1 ביצה
  • 2 כפות חלב
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור

לרוטב:

  • 1/4 כוס יוגורט רגיל
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול, מאדים או מרתיחים את פרחי הברוקולי עד שהוא רך למדי. בעזרת מועך פירה, מועכים קלות את הברוקולי - לא לפירה, אלא רק מעיכה גסה כדי שמאוחר יותר יהיה קל לשטח אותם בעזרת מרית כדי ליצור לביבות.

2. מערבבים היטב את מרכיבי רוטב היוגורט ומניחים בצד.

3. טורפים את הביצה בקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי הבלילה ומערבבים לאיחוד מלא. הבלילה תראה מעט סמיכה, אך הברוקולי ידלל אותה.

4. מוסיפים לבלילה את פרחי הברוקולי ומערבבים לציפוי מלא.

5. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים כף שמן. מודדים 1/4 כוס מהבלילה, יוצקים למחבת ובעזרת גב של כף או מחבת משטחים אותה ללביבה בעובי 1 ס"מ. מטגנים כ-3 לביבות בכל פעם, במשך 2-3 מכל צד עד להזהבה יפה. מגישים חם עם רוטב היוגורט.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

אביב הגיע ואיתו ההוצאות:

 קבלו הלוואה שתחסוך לכם זמן וכסף עם תנאים מעולים!

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

שדה הקרב הדיגיטלי

פרויקט מיוחד! זהו דור העתיד של לוחמי הסייבר החרדיים

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22