כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון לצנוניות כבושות תוצרת בית

מתכון לצנוניות כבושות תוצרת בית - תוספת שתקפיץ כל מנה עם טעם שמצליח להתאזן בדיוק בין מתיקות לחמצמצות נפלאה. יש לקחת 7 שעות "פור" של צינון לפני הגשתן. הצנוניות נשמרות היטב בקירור עד ארבעה חודשים (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | ב' בכסלו | 30.11.19
צנוניות כבושות תוצרת בית
צנוניות כבושות תוצרת בית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • צרור צנוניות (200 גרם), פרוסות דק
  • 1/2 כוס חומץ לבן או חומץ סיידר תפוחים (5% חומציות)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית זרעי חרדל
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 עלה דפנה
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מניחים את הצנוניות בצנצנת חמה ומעוקרת בנפח 1 ליטר.

2. בסיר רוטב קטן (רצוי שעשוי מאמייל) מביאים לרתיחה את החומץ, הסוכר, המים, המלח, זרע החרדל, הפלפל השחור והצ'ילי הגרוס.

3. יוצקים את נוזל הכבישה החם מעל הצנוניות, מנגבים את שפת הצנצנת וסוגרים אותה. מניחים לצנצנת להצטנן במקום בטוח בטמפרטורת החדר במשך שעה ואז מעבירים אותה למקרר למשך 6 שעות לפני ההגשה. הצנוניות נשמרות היטב במקרר עד 4 חודשים.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
מה המנון צריך להיות מתוק זה מנוי פולני
יונית17.08.21
1
למה ככ הרבה סוכר ?
ללא שם07.02.21
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22