כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לכדורי חציל ופטריות פריכים שהולכים עם כל תוספת

יש משהו מהנה מאד בקציצה שלא כוללת בשר, לא משנה איזה מרקם יש לה או מה אתם בוחרים לשים בתוכה. קציצה נהדרת היא כדור עגול עסיסי שיכול לככב לצד פסטה או סלט רענן ולהשביע פיות רעבים במינימום מאמץ (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ז באדר | 23.03.20
כדורי חציל ופטריות פריכים שהולכים עם כל תוספת
כדורי חציל ופטריות פריכים שהולכים עם כל תוספת (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 חציל קטן, קצוץ דק (½4 כוסות)
  • 220 גרם פטריות מכל סוג שהוא, קצוצות גס (3 כוסות)
  • 1 בצל סגול, חתוך לרבעים
  • 1 שן שום, כתושה
  • 3 כפות שמן זית, מחולקות
  • 1 כפית מלח גס
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס שיבולת שועל
  • 3/4 כוס אורז מלא, מבושל, בטמפרטורת החדר
  • 3 כפות עלי פטרוזיליה טריים, קצוצים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את החציל, הפטריות, הבצל, השום, 2 כפות מהשמן, 1/2 כפית מהמלח וקורט הפלפל השחור על תבנית גדולה; מערבבים ומפזרים בשכבה אחידה. צולים ומסובבים את נייר האפייה באמצע, עד שהם מתרככים ומשחימים, במשך 20-25 דקות. נותנים להתקרר במשך 10 דקות.

2. טוחנים את שיבולת השועל במעבד מזון, בערך 20 שניות. מוסיפים את תערובת החצילים, האורז, הפטרוזיליה וחצי כפית המלח שנותרה. טוחנים עד לשילוב טוב, בערך ב-15 פעימות (התערובת תהיה דביקה). מגלגלים ל-16 כדורים.

3. מחממים את שארית כף השמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הכדורים; מטגנים, הופכים מדי פעם, עד להשחמה מכל הצדדים, במשך 8-10 דקות. מגישים עם סלט קצוץ, טחינה ויוגורט.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22
ש

פארק מגורים חדשני

דירת החלומות שלכם במיקום הכי מבוקש בירושלים >>

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22