כיכר השבת

התוספת שתופסת

מתכון למאפינס ביצה עם בטטה וברוקולי או בעצם: חביתה משודרגת

דברים שאנחנו אוהבים: ביצים לארוחת בוקר (שתכלס, בימים אלו נמשך עד שעות אחר הצהריים) וגם לארוחת ערב. דברים שאנחנו לא אוהבים: לעמוד ליד הכיריים ולהכין חביתות משעממות לכל בני המשפחה. אז הנה פרשנות מעודכנת להן בדמות מאפינס הבטטה והברוקולי האלה. הם מהירים, משביעים ובריאים לחלוטין (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ג' באייר | 27.04.20
מאפינס ביצה עם בטטה וברוקולי או בעצם: חביתה משודרגת
מאפינס ביצה עם בטטה וברוקולי או בעצם: חביתה משודרגת (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כף חמאה מומסת, לשימון
  • 9 ביצים גדולות
  • 2 כפות חלב קוקוס
  • 2 כפות רוטב סלסה
  • 2 כפות שמרים
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • ½1 כוסות בטטה מגורדת
  • 1 כוס פרחי ברוקולי קצוצים דק

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים קלות תבנית מאפינס עם 12 שקעים בחמאה.

2. בקערה בינונית, מקציפים את הביצים, חלב הקוקוס, הסלסה והשמרים. מתבלים בקמצוץ מלח ופלפל. מניחים בצד.

3. במחבת, על אש בינונית, מטגנים את הבטטה והברוקולי ומבשלים תוך כדי ערבוב, עד שהם מתרככים, במשך כ-5 דקות.

4. מניחים מעט מתערובת הבטטה-ברוקולי בכל שקע של מאפין. שופכים את תערובת הביצים באופן שווה לכל שקע ואז מערבבים כדי לוודא שהחומרים מופצים באופן אחיד.

5. מעבירים לתנור ואופים עד שהביצים מוכנות, במשך 15-20 דקות. מצננים מעט לפני ההגשה, או מאחסנים עם מכסה במקרר, עד 3 ימים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22