כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון ללביבות תירס אקסטרה פריכות - ללא טיגון עמוק

כדי שלא תקבלו לביבות רכות מדי, ספוגות בנוזלים ומלאות בשמן, ויתרנו על הטיגון העמוק. אנחנו ממליצים על שימוש בתירס טרי, אך גם גרגירים קפואים או משימורים יעבדו כאן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ז' בתמוז | 29.06.20
לביבות תירס אקסטרה פריכות
לביבות תירס אקסטרה פריכות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/4 כוס קמח, לאחר ניפוי
  • 1/4 כוס קורנפלור
  • 1/4 כפית סודה לשתייה או 3/4 כפית אבקת אפייה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות חלב
  • 2 כוסות גרעיני תירס טריים / קפואים (מפשירים ומייבשים) או משימורים (מסננים ומייבשים)
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת דק
  • 3/4 כוס בצל ירוק פרוס
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה גס (ניתן להחליף בבצל ירוק)
  • 1/2 כוס שמן צמחי לטיגון + תוספת לשימון המרית

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הקורנפלור והסודה לשתייה. מוסיפים את הביצה והחלב ומערבבים עד לקבלת בלילה גושית וסמיכה.

2. מוסיפים את התירס, הפרמזן, הבצל הירוק והכוסברה ומערבבים כך שהתירס יצופה היטב בבלילה.

3. מוסיפים למחבת גדולה שמן רק עד כיסוי תחתית המחבת ומחממים על אש בינונית-גבוהה.

4. מניחים במחבת 1/4 כוס מהבלילה (לכל לביבה) ובעזרת מרית משומנת משטחים את התלולית לעובי של 1 ס"מ. אם יש מקום במחבת, מוסיפים עוד 2-3 לביבות, אך לא מצופפים אותן.

5. מטגנים כל לביבה במשך 3 דקות מכל צד, עד שהיא פריכה מבחוץ ומקבלת גוון זהוב עמוק.

טיפ: השאירו תנור מחומם ל-120 מעלות עם תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. כל לביבה מוכנה, העבירו בזהירות לתבנית וכך תשמרו על החום של הלביבות עד להגשה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

פארק מגורים חדשני

דירת החלומות שלכם במיקום הכי מבוקש בירושלים >>

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22