כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לנאסי גורנג - אורז מטוגן עם עוף בנוסח אינדונזי

כשאינדונזים נתקעים עם שאריות אורז, הם מחזירים אותו למחבת, מקפיצים עם עוף ומהר מאוד יש להם מנה חדשה ומעולה מעולה שנקראת "נאסי גורנג" (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ג' באלול | 23.08.20
נאסי גורנג - אורז מטוגן עם עוף בנוסח אינדונזי43
נאסי גורנג - אורז מטוגן עם עוף בנוסח אינדונזי43 (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2-3 כפות שמן צמחי או שמן בוטנים
  • 450 גרם פרגיות או חזה עוף, פרוס לרצועות
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 ביצים
  • 4 כוסות אורז לבן ארוך מבושל (רצוי אורז שבושל יום לפני)
  • 3 כפות רוטב סויה מתוק (ניתן להחליף בתערובת טריאקי וסילאן או ברוטב צ'ילי מתוק)
  • 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • להגשה: 1 ביצה (לכל סועד)

אופן ההכנה:

1. מחממים ווק על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השמן וברגע שהשמן חם מאוד, מוסיפים את רצועות העוף. מתבלים במלח ופלפל שחור ומקפיצים היטב עד שהעוף משנה מתחיל לאבד את הגוון הוורוד. מוסיפים את השום ומקפיצים במשך 1-2 דקות, עד שעולה ריח שום.

2. מסיטים את רצועות העוף לשולי הווק, יוצקים את הביצים למרכז וכשהן מתחילות להתייצב כמו ביצת עין, מערבבים אותן בעזרת כף גדולה עד שמתקבלת מעין חביתה מקושקשת. מערבבים את "החביתה" עם העוף ומסיטים אותם לשוליים.

3. מוסיפים את האורז למרכז הווק, מערבבים ללא הפסקה יחד עם העוף והביצים ותוך כדי יוצקים מעל את רוטב הסויה. ממשיכים להקפיץ ולערבב עד לשילוב מלא ונזהרים שהאורז לא יישרף. מוסיפים את הבצל הירוק, מקפיצים עוד דקה ומסירים מהאש.

מגישים מיד, חם, עם ביצת עין על כל מנה וכמיטב המסורת האינדונזית, מוסיפים פרוסות עגבנייה ומלפפון.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

בעלי עסקים?

כך תזהו חשבונית פיקטיבית • מסייעים למניעת פשיעה וטרור 

כיכר בשיתוף רשות המיסים | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22