כיכר השבת

מתכון לריזוטו פטריות - וזה לא באמת מסובך

זו אחת מהמנות האיטלקיות המתנשאות האלה, עם יותר מדי הוראות ושלבים ורכיבים מוזרים כמו "אורז ארבוריו". אבל היי, בשביל זה אנחנו כאן ויחד נצלח את האתגר בשלום (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ה' באלול | 25.08.20
ריזוטו פטריות
ריזוטו פטריות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 30 גרם חמאה
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 450 גרם פטריות פורטבלו, פרוסות (לא דק מדי)
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל שחור
  • 1-2 כפיות תימין טרי
  • 1/2 1 כוסות אורז ארבוריו
  • 1 כוס יין לבן
  • 4-5 כוסות ציר ירקות או מים + אבקת מרק
  • 1 כוס אפונה קפואה, מופשרת (לא חובה)
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1. בסיר אחד מביאים את ציר הירקות לרתיחה.

2. במקביל, מחממים בסיר נפרד את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא רך וכמעט שקוף. מוסיפים את החמאה, מערבבים להמסה, ואז מוסיפים את הפטריות ומבשלים תוך ערבוב עד שהן מתכווצות מעט.

3. מוסיפים לסיר את השום, מערבבים ומבשלים עד שהוא נהיה ריחני. מתבלים במלח, פלפל שחור ותימין ומערבבים.

4. מוסיפים את האורז לסיר, מערבבים ומטגנים אותו במשך דקה. מוסיפים בהדרגה את היין ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עד שרוב הנוזל נספג באורז.

5. מנמיכים את האש ומוסיפים בהדרגה איטית מחצית מכמות ציר הירקות הרותח - 1/4 כוס בכל פעם, תוך ערבוב מתמיד. נותנים לאורז לספוג את הנוזלים לפני שמוסיפים את רבע הכוס הבא.

6. מוסיפים את האפונה, מערבבים ומוסיפים את שאר ציר הירקות כמו בסעיף הקודם, עד שהאורז רך והמרקם קרמי ולא "יציקתי".

7. מסירים מהאש, מערבבים פנימה את הפרמזן ומגישים מיד עם תוספת פרמזן מגוררת מעל ופטרוזיליה טרייה קצוצה.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22