כיכר השבת

מעדנייה ביתית

מתכון לקונפי קלמנטינות מתקתק וממכר

כן, קונפי לא מיועד רק לשום, אלא זאת שיטת בישול צרפתית שעושה נפלאות לפירות וירקות ודרך מעולה לנצל אותם במקום לזרוק. בקונפי המזון מתבשל לאט, בשמן או בסירופ מתוק על חום נמוך. התוצאה: נגיסי קלמנטינות מתוקים ולעיסים ומגוון דרכים להשתמש בהם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט"ז בטבת | 31.12.20
קונפי קלמנטינות מתקתק וממכר
קונפי קלמנטינות מתקתק וממכר (צילום: Pixabay on Pexels)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 קלמנטינות, מקולפות ומחולקות לפלחים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום נמוך של 135 מעלות.

2. בתבנית אפייה קטנה, רצוי מפורצלן, מפזרים את פלחי הקלמנטינות בשכבה אחת, שהם לא יעלו אחד על השני.

3. בסיר קטן, מחממים את הסוכר עם 1/2 כוס (120 מ"ל) מים, עד שהסוכר נמס והנוזל מבעבע.

4. יוצקים את מי הסוכר על פלחי הקלמנטינות, ומערבבים בעדינות כך שמי הסוכר יצפו את כל הפלחים.

5. מכניסים לתנור ואופים במשך שעתיים ורבע עד 3 שעות. כל 45 דקות מערבבים את הפלחים בעדינות. הקלמנטינות מוכנות כשהפלחים הופכים לשקופים ושחומים-מקורמלים בקצוות. מצננים לחלוטין ומשתמשים מיד או מעבירים לכלי אטום ויוצקים מעל את מי הסירופ עד לשימוש.

קונפי הקלמנטינות יישמר היטב עד שבוע בטמפרטורת החדר.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22