כיכר השבת

בריא יותר

מתכון ללביבות קישואים וגבינות בריאות וטעימות להפליא

קציצות הקישואים הקלות האלה, הידועות גם בשם "לביבות קישואים", הן המאכל החביב עלינו בקיץ זה והדרך המושלמת לנצל קישואים עייפים שעומדים לאבד את טריותם. הן מטוגנות במהירות ומהוות תוספת נהדרת לארוחת ערב או לארוחת צהריים קלילה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ' בסיון | 31.05.21
הבריאות לא באה על חשבון הטעם: לביבות קישואים וגבינות
הבריאות לא באה על חשבון הטעם: לביבות קישואים וגבינות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 קישואים גדולים
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס פרורי לחם
  • 1/2 כוס ריקוטה
  • 1/4 כוס פרמזן מגורד
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן צמחי - לטיגון

אופן ההכנה:

1. מגררים את הקישואים בפומפיה ואז משתמשים במגבת מטבח נקיה כדי להספיג מהם את הנוזלים המיותרים. עובדים בקבוצות לפי הצורך.

2. בקערה גדולה משלבים את הקישואים, הביצים, פירורי הלחם, הריקוטה, הפרמזן, אבקת השום והצ'ילי הגרוס. מתבלים במלח ופלפל.

3. מחממים כמות נדיבה של שמן במחבת גדולה, על להבה בינונית. יוצקים כרבע כוס מתערובת הקישואים על המחבת, לכל לביבה. משטחים בזהירות בעזרת מרית ומבשלים עד להזהבה, כ-2-3 דקות לכל צד. מניחים על צלחת המרופדת בנייר סופג, מפזרים מלח ומגישים.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23
ש

מגוון מלגות לימודים

בפער ניכר מהאחרים: זו האוניברסיטה המועדפת בחברה החרדית

כיכר בשיתוף האו"פ | מקודם

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22
ש

מגוון מלגות לימודים

ללמוד לתואר המתאים לחברה החרדית? יש דבר כזה!

כיכר בשיתוף האו"פ | מקודם

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22
ש

הכשרה וניסיון במינימום זמן

בוער בך לתרום? זה המסלול היוקרתי של השירות אזרחי

כיכר בשיתוף מעלות | מקודם

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22