כיכר השבת

לגזור ולשמור

מתכון לתפוחי אדמה מעוכים קריספיים

המשפט "אין יותר שלם מלב שבור" נאמר עליהם. הכירו את ה"Smashed Potatoes" של סוזי מידלטון: תפוחי אדמה מבושלים שעוברים מעיכה ואז טיגון - לאקסטרה פריכות. אנחנו מגישים אותם עם בצל מטוגן בחמאה עם נגיעות של צ'ילי גרוס ופטרוזיליה קצוצה. אתם עוד פה? (מתכונים, אוכל)

7
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ה' בחשוון | 11.10.21
תפוחי אדמה מעוכים קריספיים
תפוחי אדמה מעוכים קריספיים (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 600 גרם תפוחי אדמה קטנים, לא מקולפים ושטופים היטב
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
  • 30 גרם חמאה או תחליף חמאה פרווה
  • 1/2 בצל צהוב קטן, פרוס דק
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • 1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

אופן ההכנה:

1. ממלאים סיר גדול במים בגובה של 5 ס"מ - רצוי שזה יהיה סיר אידוי ממתכת וכשהמים רותחים, מניחים את תפוחי האדמה בסל האידוי שמצורף לסיר, מתבלים אותם במלח, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 8-10 דקות עד לריכוך.

אם אין לכם סיר אידוי, מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול, מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במשך 10-15 דקות, עד שהם רכים.

2. מוציאים את תפוחי האדמה לצלחת גדולה, נותנים להם להצטנן מעט ואז מועכים אותם בעזרת תחתית של כוס או קערה.

3. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את תפוחי האדמה המעוכים בשכבה אחת (עובדים בקבוצות, אם צריך), מתבלים במלח ופלפל שחור ומטגנים במשך 5 דקות מכל צד, עד להשחמה טובה ופריכות. מוציאים את תפוחי האדמה לקערת הגשה.

4. לאותה מחבת, מוסיפים את החמאה או תחליף החמאה, וכשעולות בועות, מוסיפים את פרוסות הבצל בשכבה אחת, מתבלים במלח ופלפל שחור, מטגנים אותן במשך 3-5 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהן זהובות ופריכות.

5. מכבים את האש, מוסיפים צ'ילי גרוס, מערבבים היטב ושופכים את תכולת המחבת על תפוחי האדמה. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, מתבלים בעוד קצת מלח גס ומגישים מיד.

(צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
6
צריך לקלף?
יעל12.10.21
לא. רק לקרצף ולשטוף
חן14.10.21
5
יאממממממ
לאה11.10.21
4
בצל במחבת לא הופך לזהוב ופריך ב3 דקות. רק אם מטגנים בשמן עמוק.
חן14.10.21

הצגת כל התגובות

3
מקולף?
יעל12.10.21
2
נראה פצצה
yy11.10.21
1
אפשר לוותר על כמה פריטים יוצא גם טעים...
יעל14.10.21
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22