כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לספרינג רול במילוי אטריות אורז וירקות עם רוטב חמאת בוטנים

תוך חצי שעה יש לכם מנה קלילה וטעימה של אטריות אורז וירקות עטופים בדפי אורז ובצד, לטבילה, יש רוטב ממכר, קרמי וחלק של חמאת בוטנים עם סויה ודבש או מייפל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ז בחשוון | 02.11.21
ספרינג רול במילוי אורז וירקות עם רוטב חמאת בוטנים
ספרינג רול במילוי אורז וירקות עם רוטב חמאת בוטנים (צילום: Max Griss on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 8 דפי אורז
  • 100 גרם אטריות אורז דקות
  • 1 כפית שמן שומשום 
  • 2 גזרים בינוניים, מקולפים וחתוכים לגפרורים
  • 8 צנוניות, חתוכות לגפרורים
  • ראש חסה קטן, רצוי מזן אייסברג, חתוך לרצועות

לרוטב:

  • 50 גרם חמאת בוטנים
  • 2 כפות דבש / סירופ מייפל
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 30 מ"ל מים קרים

אופן ההכנה:

1. מבשלים את האטריות לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים, שוטפים אותן במים ומחזירים לסיר. מוסיפים לסיר כפית שמן שומשום ומערבבים לציפוי.

2. בצלחת גדולה, ממלאים מים חמימים, משרים דף אורז במשך 10-15 שניות עד לריכוך ומעבירים אותו למשטח עבודה נקי, כמו צלחת או קרש חיתוך.

3. מניחים בקצה הדף מעט מהירקות החתוכים, מקפלים פנימה את הצדדים ומגלגלים למעין סיגר מהודק. חוזרים על הפעולה עד שכל הרולס מוכנים.

4. מערבבים בקערה קטנה את כל רכיבי הרוטב ואם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט מים קרים.

מגישים את הספרינג רולס עם הרוטב בצד, כוסברה קצוצה וחתיכות ליים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

לא תכנסו?

פרפומריה רק ב- 10₪ • מהמותג הנמכר ביותר בארץ >>

כיכר בשיתוף סנו | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

אין מחירים כאלה!

מטורף: דירה על הים בפחות מ-16,000 שקלים למ"ר

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22