כיכר השבת

התוספת שתופסת

מתכון לפטריות צלויות בבלסמי וטימין - קלאס באפץ מאמץ

חושבים שפטריות טובות רק כתוספת לפיצה או סלט? כנראה שלא ניסיתם את המתכון הזה. הוא בשרני (ופרווה), טעים ומוכן תוך 30 דקות - הליווי האידיאלי לכל מנה עיקרית, מסטייק ועד פסטה. והשוס: דיאטטי ועוזר לנו לא לנשנש דברים שנתחרט עליהם אחר כך (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | ו' באדר א' | 07.02.22
קלאס באפס מאמץ: פטריות צלויות בבלסמי וטימין
קלאס באפס מאמץ: פטריות צלויות בבלסמי וטימין (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 450 גרם פטריות שמפיניון שלמות
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • 1/2 כפית חרדל דיז'ון
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כף עלי טימין טריים + עוד מעט, להגשה
  • 1 כפית מלח גס + עוד מעט, להגשה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית עמילן

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מסדרים את הפטריות בתבנית.

2. טורפים בקערה בינונית את שמן הזית, החרדל, החומץ, אבקת השום, הטימין, המלח והפלפל - עד לאיחוד.

3. יוצקים את התערובת על הפטריות ומערבבים עד לאיחוד. מפזרים את הפטריות בשכבה אחידה וצולים עד להזהבה והתרככות, 15-18 דקות.

4. מוציאים את התבנית מהתנור ומכוונים את התנור לחום גבוה.

5. בקערה קטנה מקציפים את העמילן ו-1 כף מים. יוצקים את התערובת על הפטריות ומערבבים לאיחוד.

6. צולים עד שהרוטב מסמיך והפטריות חרוכות מעט, 2-3 דקות.

7. מפזרים מעל את המלח הגס. אם רוצים, מקשטים בעוד עלי טימין טריים.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
מטעמי כשרות יש לחתוך לפחות 3 פטריות על מנת לבדוק. ויה”ר שלא תצא תקלה תחת ידינו
כשרות18.02.22
1
טעים אש
די שרוט.16.02.22
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22
ש

להילחם בשדה הקרב הדיגיטלי

מהפכת הסייבר של המגזר החרדי

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22