מוחמד עפיף, דמות מוכרת בארגון חיזבאללה, שחוסלה אמש על ידי ישראל בביירות, היה הרבה פחות מוכר בציבור בישראל. הוא היה הרבה יותר מאשר "אחראי יחסי ציבור" של חיזבאללה. הוא היה דמות מפתח בארגון, איש סודו ויועצו של חסן נסראללה, וקולו הרם והברור של הארגון, שלא נרתע מעימותים תקשורתיים מול מדינות ישראל.
עפיף, בנו של איש הדת השיעי, השייח' עפיף אל-נבלוסי, היה ממייסדי "חיזבאללה" בשנת 1982. הוא גדל והתפתח בתוך הארגון, מילא בו שורה של תפקידים מרכזיים, וטיפס בסולם הדרגות.
דרכו המקצועית של עפיף ב"חיזבאללה" עברה בתחום התקשורת. בשנת 2004 מונה למנהל החדשות והתוכניות הפוליטיות בערוץ "אל-מנאר" של הארגון. בשנת 2006, ניהל את הסיקור התקשורתי במהלך מלחמת לבנון השנייה, ולאחר ארבע שנים, מונה לחבר המועצה הפוליטית של הארגון וליועץ לנסראללה. לבסוף, בשנת 2014, מונה לאחראי יחסי הציבור של הארגון, תפקיד אותו מילא עד לחיסולו.
עפיף זכה לבולטות ציבורית בעקבות חיסולו של מזכ"ל "חיזבאללה", חסן נסראללה, בתקיפה ישראלית בספטמבר 2023. בעקבות חיסולו של נסראללה, עפיף הפך לקשר כמעט יחיד בין הארגון לציבור. הוא קיים מסיבות עיתונאים, השתתף באירועים מרכזיים כמו "יום השהיד", והיה הקול הבולט ביותר של "חיזבאללה" בתקשורת.
ערוץ "אל-מנאר" תיאר אותו כ"אחת הדמויות הבולטות ביותר של חיזבאללה בתחום התקשורת, שתפקידו היה להעביר את מסריו ולהסביר את מדיניותו לציבור בתנאים הקשים והקשים ביותר".
עפיף אף היה ידידו של המזכ"ל הקודם של "חיזבאללה", עבאס אל-מוסאווי, שחוסל על ידי ישראל בשנת 1992.
חיסולו של עפיף, בתקיפה אווירית ישראלית שכוונה למטה מפלגת "הבעת'" בביירות , עורר סערה רבה. בישראל טעונים כי עפיף היה "דמות מרכזית ובעלת השפעה בפעילותו הצבאית של חיזבאללה", אף היה קשור לאירועים ביטחוניים ספציפיים, כמו שיגור כטב"ם לעבר בית ראש הממשלה.
"חיזבאללה" ספד לעפיף בהודעה רשמית, בה כינה אותו "מפקד תקשורת גדול ושהיד גדול בדרך לירושלים", ו"אבן יסוד במסעו התקשורתי, הפוליטי והג'יהאד של חיזבאללה". הארגון הדגיש את אומץ ליבו של עפיף ואת נאמנותו, וציין כי לא נרתע מאיומי ישראל.
מוחמד עפיף, דמות מרכזית ב"חיזבאללה", היה קולו של הארגון, איש סודו של נסראללה, חיסולו מתאפיין בכך שישראל בחרה לחסל דמות תקשורתית מובהקת ולא בהכרח צבאית.