שימו לב!

ברגע האחרון הוחלט: הפלג יוצא כעת להפגנות חירום בארבע ערים שונות

19 תלמידי ישיבות צפויים להיות מועברים לכלא צבאי , בשל כך, ב'פלג הירושלמי' קורא לציבור לצאת למחאה נרחבת | המוקדים: ניצן, מגרש הרוסים, הדרים ואבו כביר (חרדים)

הפגנות הפלג הירושלמי נגד גזירות הגיוס (צילום: רונן שטלצר)

בשעה זו (רביעי) יוצא ציבור גדול של הפלג הירושלמי למחאות חירום ב-4 מוקדים אסטרטגיים ברחבי הארץ, בעקבות כוונת המשטרה להעביר 19 תלמידי ישיבות לידי רשויות הצבא. המוחים נקראים להגיע למוקדים שנקבעו ולהשמיע את קולם נגד מה שמכונה בפלג "מסע ציד נגד לומדי התורה".

על פי ההודעה שהפיצו בפלג הירושלמי, המחאות מתקיימות במקביל בארבעה מוקדים מרכזיים: בבית שמש והדרום - ליד כלא ניצן ברמלה, בירושלים - במגרש הרוסים, בצפון והשרון - ליד כלא הדרים בכביש 4 בין רעננה לנתניה, ובבני ברק והמרכז - באזור אבו כביר.

רקע: גל מעצרים והחרפת המחאה

המחאות מגיעות על רקע התפתחות דרמטית בימים האחרונים. בית הדין הצבאי גזר לאחרונה 40 ימי מאסר בפועל על תלמיד ישיבת מעלות התורה, הבחור מיכאל פטרוף, בנו של ראש הישיבה הרב יוסף פטרוב. העונש החמור ניתן בשל כך שנחשב עריק במשך 5 שנים על רקע סירובו להתייצב ללשכת הגיוס.

בהודעת הפלג נכתב כי "בשעה האחרונה נערכים בפלג הירושלמי לחישוב מחדש של מפת החסימות וההפגנות, בעקבות כוונת המשטרה להעביר 19 תלמידי ישיבות - המוגדרים כ - אל הכלא הצבאי בעוון לימוד תורה, לאחר ששוחררו ממעצרם על רקע אירועי סולברג".

מפת החסימות

הגר"ע אויערבאך: "לא עת לחשות"

מנהיג הפלג הירושלמי, הגאון רבי עזריאל אויערבאך, הוציא קריאה חריפה להחריף את המחאה. "לא עת לחשות וחובה כפולה ומכופלת למחות על ביזוי התורה", נכתב בקריאתו. הקריאה מגיעה לאחר שבימים האחרונים נרשם גל מעצרים נרחב של תלמידי ישיבות בנקודות שונות ברחבי הארץ.

גורמים בפלג הירושלמי מבהירים כי ההתפתחויות האחרונות צפויות להביא להחרפה משמעותית במחאה ולהרחבת מוקדי ההפגנות. בפלג משגרים מסר חריף: "הארץ תבער - בכל מקום, בכל זמן".

הפגנות הפלג הירושלמי (צילום: רונן שטלצר)

מחאות קודמות והתפתחויות

המחאות הנוכחיות מגיעות לאחר סדרת הפגנות שהתקיימו בימים האחרונים בירושלים ובבית שמש, במהלכן נרשמו שריפות חפצים וחסימות צירים. במשטרה ציינו כי "מפרי הסדר החוסמים את צירי התנועה, מבעירים חפצים ומשבשים את הסדר הציבורי במקום".

כזכור, המחאות התחילו בעקבות אירועי סולברג, כאשר מחקירת המשטרה עלה כי ההפגנה מול בית המשנה לנשיא בית המשפט העליון תוכננה מראש לפרטי פרטים. במשטרה מדברים על "כוונה ברורה לבצע פוגרום", ביטוי חריג במיוחד שמשקף את חומרת הממצאים.

בוועדה להצלת עולם התורה הפיצו בימים האחרונים הנחיות חירום למפגינים, תוך התנערות מוחלטת מחסימת מסילות הרכבת ואזהרה חמורה מפני ירידה לפסים. "מי שחושב שניתן לרדת לחסום את מסילת רכבת ישראל, יידע שמדובר במוות ודאי", נכתב בהנחיות שהופצו.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (73%)

לא (27%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

16
כל הכבוד להם. בזמן שאחרים עומדים מהצד, הם פועלים, בעוד שעולם התורה נרמס עד עפר.
משה
מחבל לך לך לבית שמש לך למאה שערים תפסיק להרוס את המדינה המדינה לא עשתה לך כלום אף אחד מהמדינה לא עשה לך כלום זה רק העירבך שלכם מסטט לכם את השכל מסטן לכם את השכל חילול השם גדול
שלמה
15
כל הכבוד לפלג
ראובן גואטה
14
אשריכם גיבורי החיל! חזקו ואמצו!
כל הכבוד
13
שיפגינו כמה שהם רוצים, זכותם הדמוקרטית (חרף שאיפתם לפגוע בדמוקרטיה הזו). הכלבים נובחים, והשיירה עוברת ותמשיך לעבור 🇮🇱
אורח לרגע
12
אכן, אשריהם , אחרי הכל אנחנו גם רוצים את בחורי הישיבה לומדים, לא יתכן שיפחדו לחזור הביתה בשבת חופשית. הזוי
מיכל
אוי אוי אוי לגנוב זמן כסף ובריאות של חצי מדינה, העיקר שהבחור שלך לא יפחד לחזור הביתה לשבת חופשית?! זה לא נראה לך הזוי??? איזו חשיבה אנוכית...
חני
11
חוצפה יש לי תור לניתוח היום ב7 בתל אביב, אני מחכה לו כבר חדשיים, אבוי לכם אם אני אתקע בפקקים, שה' יגמול לכם על הצער שאתם גורמים לאנשים אחרים.
דבורה
כנראה שה' יגמול על הצער שגורמים לו עבור רדיפת עמלי תורתו, חשבתי שיש סינון לקללות באתר הזה
ערבוביא
מודיעים לך מתי ההפגנה כדי שתוכלי להתארגן מוקדם
חכם רואה את הנולד
שיהיו לך ישועות בעז"ה.אבל לא רק לקפלניסטים מותר
דוד
זו טרפה וזו נבלה ברשות התורה
יושיאל קראוסנשטיין
10
הקבוצה היחידה שאכפת לה שלומדי תורה מעדות המזרח מושלכים לכלא. מוריד בפניהם את הכובע
..
גם אני מצטרף, הם היחידים ורק הם והעדה החרדית כל השאר הם ממפלגת אשר קרך בדרך
יוסף
גם אני מצטרף, בלעדי הפגנות הפלג כבר רוב הישיבות הספרדיות היו חצי מרוקנות
ששון נקי
9
היועמשית כבר הכניסה את השבכ לפעולה. אלה ששולחים את הבחורים עומדים להיות במלון 5 כוכבים במרתפים. נראה אותם גבורים. בינתיים הם מבלים בוולדורף אסטוריה . כמו מנהיגי החמאס.
גאון
8
חבורה של ריקנים, מבטלים תורה ומציקים לכל הציבור, רק אין יראת אלוקים במקום הזה...
מוישה
7
כל שפה אחרת לא מובנת ולא תובן לעולם
ארי קליין

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחרדים: