דלג לתוכן הראשי
"חוסר הבנה מוחלט"

הגר"ד לנדו מגיב לסערה: "התייחסו לדברי בעיוות ושנאת עמי הארצות" | צפו

ראש הישיבה בהתייחסות נדירה לפרסום דבריו במחלוקת עם הציונות הדתית • "שנאת עמי הארצות התייחסו בחוסר הבנה" | וגם: הנחיות לתלמידי הישיבות בבין הזמנים (חרדים)

צפו בדברים
צפו בדברים

ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו התייחס אמש (שני) לראשונה לסערה הציבורית שפרצה בעקבות פרסום דבריו שהוצגו כמתקפה על חיילים מבני הציונות הדתית.

במהלך כינוס רבני הקהילות שעל ידי איחוד בני הישיבות, מסר ראש הישיבה דברים חריפים על האופן שבו התקבלו דבריו בציבור.

"כמו שהוכח ביממה האחרונה כאשר התפרסמו דברים שאמרתי בשיחה פריטית, ובשנאת עמי הארצות התייחסו לדברים האלה בעיוות ובחוסר הבנה מוחלטת", התבטא הגר"ד לנדו בפני רבני הקהילות.

דברי ראש הישיבה הגיעו על רקע גל תגובות שעורר פרסום שיחה שהתקיימה במעונו עם ראשי ישיבת מיר, במהלכה התבטא בחריפות כלפי מה שכינה "הכיפות הסרוגות".

הסערה הציבורית הובילה לתגובות חריפות ממספר גורמים, כאשר ראש הממשלה דחה בתוקף את הדברים וציין כי "לוחמי צה"ל ראויים להערכה עמוקה". בתגובה, הגיבה בחריפות והזהירה: "היזהרו בגחלתן של גדולי התורה".

הנחיות לתלמידי הישיבות

במהלך הכינוס, פנה המנהיג הליטאי לתלמידי הישיבות בהנחיות ברורות לקראת ימי בין הזמנים. "בימי בין הזמנים עלולים לפגוש אנשים שונים מאורח חיינו, חובה להיזהר מכל ויכוחים השקפתיים איתם", הדגיש ראש הישיבה. "השקפתנו ברורה לנו מרבותינו מצוקי ארץ אשר את מימיהם אנו שותים".

הגר"ד לנדו הוסיף והזהיר במיוחד מפני ויכוחים עם "אנשים אשר בחסות אמונתם רודפים את התורה ולומדיה". לדבריו, אנשים אלה "אינם מסוגלים להבין ולהעמיד בהשקפתינו שזו היתה השקפת רבותינו הגדולים החזון איש והרב מבריסק זכר צדיקים לברכה".

51 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

24
כמה שהרב שליט''א צודק. נתניהו נפל קשות בחוסר הבנה בסיסי למה שנאמר.
אריאל
אויש התמימות. נתניהו לא נפל.הוא האדם הכי חד במזרח התיכון.אחרי שהוא השתמש בחרדים הוא יזרוק אותם.כרגיל.תשאל את עד המדינה ניר חפץ מי זה נתניהו
תולי
23
אז מה היה חוסר ההבנה? תסבירו בבקשה לפי דבריו
עם הארץ
הוא דיבר על רשעים ואז אמר ויש מהם כיפות סרוגות,יש בצבא אנשי כיפות סרוגות,לא מהסוג של וינטר שאותו העיפו אלא שמאלנים... ששולחים חיילים ומסכנים אותם ללא צורך וזה כמו רצח...וכבר כתב הרב קנייבסקי בספריו שהבעיה בצבא שמרחמים על האויב ומסכנים חיילים שלא לצורך.
יצחק
לא, הוא אמר בשביל הכבוד של המדינה. מתי זה קרה? 2.בבקשה מקור ברב קנייבסקי שזאת בעיא בצבא. 3.אין שמאלנים כיפות סרוכות בצבא.
מד
הרב דיבר על כבוד המדינה. אני מניח שהוא התכוון למה שאנחנו קוראים הרתעה? כלומר הרב חושב שמלחמה צריכה להיות טבח של האוייבים? זה יעבור טוב מול אומות העולם?
אא
הם באמת פשוט לא מבינים מה זה תורה, מה זה שהתורה היא הלאום היהודי ולא הגדרה מדעית של מקור אתני, שטח גאוגרפי ושפה. הלאומיות החילונית גורסת ש״יהודי״ זה לאום ככל הלאומים האחרים שחוסים תחת הגדרות אקדמיות ותלויים בחסדי תהפוכות ההיסטוריה
לשטותייהו
גם יהודי מנותק מהתורה הוא יהודי. בני אברהם יצחק ויעקב אע''ג דפלחין לע''ג ח''ו מיקרו בני.
מד
איך זה קשור להבנת דברי הרב? הרב דיבר על מלחמה לכבוד המדינה ורצח, לא על לאומיות או התפיסה היהודית של חילונים.
אא
22
חובה לעיטוניים לברר מי הוציא הסרטון ולמה
זאב

תוכן שאסור לפספס:

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: