דבר ראשון | התוכנית המלאה 

חבר לנשק סופד אחרי האסון: "הלב מרוסק" | תת-אלוף במיל' מזהיר: "צה"ל לא מגן מספיק על הלוחמים"

חמישה לוחמים נפלו בעזה – ארבעה מ"נצח יהודה": הכוח נכנס לשטח שנכבש בעבר – ונקלע למארב קטלני בבית חאנון | תת-אלוף (מיל') אורן סולומון מזהיר: "אין הכרעה. הצבא לא עושה די כדי להגן על לוחמיו" | רב הגדוד שאול אבדיאל: "הפצועים באו ללוויות – לא כדי להתאבל, אלא כדי לחזק. הם שליחים של כל עם ישראל" | תיעוד מפגישת נתניהו בבית הלבן כל הפרטים | צפו

תוכנית 'דבר ראשון' היום (שלישי), בהגשתם של משה מנס ויוסי סרגובסקי, מביאה את החדשות המרכזיות של היום שהיה, ראיונות חשובים ופינות קבועות שאתם לא רוצים לפספס.

ראיונות:

תת-אלוף במילואים אורן סולומון, לשעבר מפקד אוגדת עזה, מתריע בעקבות נפילתם של חמישה לוחמים, ארבעה מהם מ"נצח יהודה": "אנחנו נכנסים לאותם אזורים שוב ושוב, וחמאס בינתיים ממלכד, מצטייד ומפתיע אותנו מחדש. זו שיטה שמובילה לאבידות מיותרות".

שאול אבדיאל מרבני נצח יהודה, תיאר לוחמים שפצועים בעצמם – אך מתעקשים להגיע להיפרד מחבריהם. "הם לא שידרו חולשה – הם באו לחזק. הלוחמים שלנו באו מבחירה, מתוך אמונה בדרך, ועל הרוח המיוחדת של לוחמי נצח יהודה, ארבעה מהם נפלו בקרב הקשה בעזה.

כותרות היום: חמישה לוחמים נפלו אתמול בלילה (שני) בפעולה צבאית בבית חאנון בצפון רצועת עזה, בהם ארבעה לוחמים מהגדוד החרדי "נצח יהודה". הכוח פעל באזור שנכבש כבר בשלבים מוקדמים של הלחימה, אך המחבלים שבו והטמינו בו מטענים – ולאחר מכן פתחו באש לעבר הכוח.

שמות הנופלים סמל משה נסים פרש, בן 20, ירושלים סמ"ר נועם אהרון מסגדיאן, בן 20, ירושלים סמ"ר מאיר שמעון עמר, בן 20, ירושלים סמ"ר משה שמואל נול, בן 21, בית שמש רס"ל (מיל') בנימין אסולין, בן 28, חיפה

נפגש עם הנשיא לשעבר בבית הלבן, על רקע מאמצים לעסקת חטופים עם חמאס והרחבת הסכמי אברהם. הפגישה נערכה בארוחת ערב בהשתתפות בכירים משתי המדינות.

נתניהו המליץ על טראמפ לפרס נובל לשלום כידוע מדובר בחלום של טרמפ לזכות בפרס הנחשק. טראמפ חשף כי ישראל ביקשה להסיר סנקציות מסוריה, לגבי החטופים, ציין כי שליחו צפוי לצאת בקרוב לדוחה, ויש סיכוי ממשי לעסקה.

חברת יונייטד איירליינס האמריקנית תשוב להפעיל קווים לישראל החל מה-22 ביולי – בשלב ראשון עם שתי טיסות יומיות. בהמשך, מספר הטיסות צפוי לגדול. גם אייר פראנס חידשה את טיסותיה בקו פריז–תל אביב.

השגרה חוזרת לנתב"ג, והביקוש לתעופה בינלאומית נמצא בעלייה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (96%)

לא (4%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

6
אוי הלב נקרע השם יקום דמם
שני
5
איפה משה?
פלוני אלמוני
4
האסון הזה מוכיח שאסור לעשות גדוד חרדי, בפרט כזה תחת מפקדים חילונים, שחיי חרדים לא כל כך חשוב בעיניהם, ודי למבין
צבי
תן לי לחדד לך משהו, ביחידות המובחרות כאלה שכל היום מסתכנות נמצאים האשכנזים החילונים האליטיסטים.
צחי
3
הלוחמים לא מוגנים כי הם מעל הקרקע המחבלים מוגנים כי הם מיתחת לקרקע במנהרות הלוחמים צריכים להלחם רק בתוך המנהרות
נחמן
2
השם אמור לצרותינו דייי
משה
1
חייבת לציין שהמגיש הצעיר הצליח לרגש ולחבר, שכולם יחזרו הביתה בשלום בעזרת השם.
שרה

אולי גם יעניין אותך:

עוד בדבר ראשון: