תיעוד מסעיר

הצצה ל'אושר עד': זיופים ופג תוקף

מתחקיר 'ערוץ 10' עולה כי באטליזים שונים של רשת "אושר עד" לכאורה מטעים באופן חמור את הציבור - משווקים בשר פג תוקף, מערבבים בין בשר טרי וקפוא ואף בין כשרויות שונות, כל זאת ללא ידיעת הלקוחות • הרשת בתגובה: "אם חרגו מהנהלים הדברים יטופלו בחומרה" • צפו בתיעוד של המצלמה הנסתרת (צרכנות)

תיעוד מסעיר: מתחקיר שפורסם אמש (רביעי) על ידי העיתונאי ישראל רוזנר ב"חדשות 10" עולה כי ברשת "אושר עד" מטעים לכאורה באופן חמור את ציבור הקונים, כאשר תיעוד במצלמה נסתרת חושף כי ברשת משווקים לכאורה בשר שפג תוקפו, מערבבים בין בשר קפוא לטרי ובין כשרויות שונות.

לידי הערוץ הגיע כאמור תיעוד ממצלמה נסתרת מתוך האטליזים של הרשת בשכונת גבעת שאול ותלפיות בירושלים, בו נראים העובדים כאשר הם לוקחים בשר שפג תוקפו ומשווקים אותו מחדש, זאת ללא ידיעת ציבור הקונים. בנוסף, העובדים נראים כשהם מערבבים בין בשר קפוא לטרי ובין כשרויות "קהילות" ל"עטרה".

את התיעוד ביצע אדם מתוך הרשת. בסרטונים נראה העובד שואל את אחד העובדים באטליז, שעוסק לכאורה באותו הזמן בשיווק מחדש של בשר שפג תוקפו, "מה יקרה אם ייכנסו לכאן עכשיו ויראו שזה מה שאתה עושה?". "הוא סוגר את המחלקה. אסור לנו גם לטחון", עונה העובד.

מתעד האירוע מקשה: "מבחינת ההלכה זה מותר לנו?". "לא יודע", משיב העובד. בתיעוד נראה כבד עוף עם תאריך משנת 2014 מוחזר לכאורה לשיווק. בתיעוד כאמור נראים העובדים טוחנים בשר קפוא יחד עם בשר טרי.

מתעד האירוע נראה שואל את אחראי המשמרת על הבעיות באטליז בנוגע לשיווק הבשר שפג תוקפו ואחראי המשמרת משיב: "אל תדבר על זה בכלל יא דפוק. ייכנס מישהו ישמע אותך...".

כאמור, ברשת מערבבים לכאורה גם בין כשרויות, זאת ללא ידיעת הקונים. בתיעוד נראה העובד באטליז לוקח חתיכת בשר גדולה, חותך אותה לחתיכות ושואל את המשגיח מטעם כשרות "קהילות" במקום על כל חתיכה תחת איזה כשרות לשווק אותה.

"מה נעשה איתה הרב? עם החתיכה הזאת?", שואל העובד את המשגיח. "שים אותה לעטרה בטחינה", עונה המשגיח. "את החתיכה השנייה תשים ב'קהילות'. תוריד קצת את השומן ותשים ב'קהילות'". העובד מפנים את המסר: "להוריד את השומן שייראה בשרי כזה". "יפה", עונה המשגיח.

לאחר מכן נראה העובד מניח חתיכת בשר בצד בשביל "עטרה" ואומר כשהוא צוחק: "כל הזבל הולך ל'עטרה'".
בערוץ שוחחו עם המשגיח, אך הוא סירב לומר האם הוא משגיח גם מטעם כשרות "קהילות" וגם מטעם כשרות "בית יוסף". "אני לא עונה לשאלות כאלו", הוא אומר.

בנוסף, בערוץ שוחחו גם עם נציג של "עטרה" שאמר כי הוא רואה זאת בחומרה. "ברור שזה גרוע ביותר, אבל אין לנו כבר תעודת כשרות ב'אושר עד', מה שאומר שאין לנו משגיח ברשת. כלומר, זה שהוא עשה את זה זה חמור".

לדבריו, "מה שארוז ומגיע עם הולוגרמה זה נארז על ידינו, אבל מה שמשווק ללא הולוגרמה אלא רק עם מדבקה שעליה רשום עטרה, לא נארז על ידינו". אלא שבתיעוד נראה שברשות העובדים קיימות גם מדבקות הולוגרמה של כשרות "קהילות".

מ"אושר עד" נמסר בתגובה ל"חדשות 10": "בנוגע לתברואה: אנו נמצאים בפיקוח וטרינר צמוד מטעם הרשויות. במידה שאכן יתברר כי יחידים חרגו מהנהלים, יטופלו הדברים במידת החומרה הראויה".

"לעניין הכשרות: לעתים קרובות השחיטה של כשרויות מהודרות בהשגחת ועדי הכשרות השונים מתבצעת במשותף בנוכחות צוותים של שתי הכשרויות. בשר שהגיע בכשרות כפולה ניתן לשיווק תחת כל אחת מהכשרויות הנ"ל. צורת הפיקוח וההשגחה הינה במסכות ושיקול דעת הכשרויות, בלי מעורבות הרשת".

מ"עטרה" נמסר בתגובה: "מוצרי עטרה מגיעים לרשתות השיווק ארוזים וחתומים בחותמות הכשרות המהודרת "בית יוסף" תוך הקפדה מירבית כל הכשרות בכל תהליכי הייצור. למיטב ידיעתנו בסניפי הרשת פועלים משגיחי כשרות האמונים על ההשגחה. אנו סמוכים ובטוחים כי במידה שאכן יתגלו חריגות מהנהלים בסניף, הן יטופלו באופן מיידי על ידי מנהלי הרשת".

מבד"צ "בית יוסף" נמסר בתגובה: "ברמה גבוהה של כשרויות ייתכנו שחיטות על ידי צוותים משותפים לכמה בד"צים ולפיכך המוצרים הנמכרים מאושרים על ידי יותר מבד"צ אחד".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

60
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
טליה
59
בלי טריקים ובלי שטיקים
מזועזע
58
מענין מאוד שדווקא יום לאחר הודעת ההכשר החדש של הרב אלבז לשמחתו (לצערו) של דרעי נשמעים כאלו דברי גנאי על הכשרות של מרן זצ"ל. לגופו של ענין הבשר כשר למהדרין זה שעשו בו אנשי החנות כרצונם לא קשור לרמת ההכשרות וההידורים! אי אפשר לשלוח משגיח לכל מכולת שקונה בשר מהכשר מסוים כדי לוודא שהוא לא עושה בו מה שרו
5
57
איך הם לא מתביישים לעשות ככה זה חילול ה' גמור שחילונים עכשיו מסתכלים עליהם ורואים מה "חרדים" עושים תורידו את הכיפות הכיפה על הראש שלכם לא שווה את זה אנחנו כבר התחלנו לאכול רבנות ירושלים הכי נורמאלי לפחות שם הם אמיתיים עם הכשרות שלהם!!!בושה נבלים אח"כ אומרים למה שונאים חרדים זה למה.
רחל
56
איפה שהם שמים את ידם הם הורסים
שונא מזרוחניקים
גזען מסריח
מסכן
55
ה' ברא את האדם צמחוני. עד אחרי המבול אף אחד לא אכל בשר. אפילו לא החיות. אחרי יציאת מצרים, במדבר, כל מי שאכל בשר חולין החזיר את נשמתו לבוראו. אחרי ביאת המשיח נחזור כולנו להיות צמחונים, אפילו האריות, כמו שאמר הנביא ישעיהו "ואריה כבקר יאכל תבן". בינתיים, אנו לומדים בגמרא (חולין פד.) "יכול יקח אדם מן ה
משה
54
סיפור מדהים, בחודשים האחרונים סבלתי מכאבי מעיים, בעלי היה לפני חודש אצל האדמור מבעלזא שליטא ואמר לו שזה רק מאוכל מקולקל ולא חלילה משהו אחר, והנה האמת קנית בחודשים האחרונים בשר באושר עד. ה' ישמור
מופת של האדמור
53
שמעו לאזהרת הרב אנוןכאחאק.. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שמואל
52
בפרט בעופות , בהכשר של העדה החרדית הכי מהודר וגם הכי נקי וטרי,כי מהמשגיחים שלהם כולם משקשקים....
פלמוני
51
אני תמיד חוזרת משם עם כאס גב... ההמתנה בקופות קורעת, אין משלוחים. זה שאורז כמעט תמיד מפסיק באמצע אבל המחירים טובים, נקי ונעים לקנות.
אישה מבוגרת
50
השתגעתם.........?!?! מא שמרן הרב נפטר מה יש לחפש בכשרות הזו... מי האחראי עליה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
איציק
כל החרד לדבר ה' יכול לאכול בלי פקפוק
שלומי
49
הזהיר לא פעם אחת והתריע לא לאכול עטרה . הקדוש ברוך הוא מדבר מגרונו , של איש האמת . שאף אחד פה לא יעז לדבר עליו מילה רעה אחת כל מה שאמר קורה !!!!! עכשיו בסתרי לבכם עשו חשבון נפש מיהו צדיק האמת??????
גלית
התגובות של אוש עד ושל כל הכשרויות נשמעות אדישות ודחוקות ומצדיקות את האירוע של עטרה נשמעת הכי נורמלית.
אריה (מכלוף)
מרן הגר"ע זצ"ל הקפיד לאכול רק בשר בכשרות 'עטרה' וכי הרב ח"ו אכל טריפות?
א
48
אני בכלל לא מבין מה הבעיה, מאחר והבשר פג תוקפו הוא איננו ראוי למאכל כלב, ולכן מותר לערבב אותו...
אוק
47
שקר וכזב!!! אנשים שמנסים להוציא דיבה ולעז
אמת
46
שקרניםםםםםםםםםםםם
חרדית
45
בדור שלנו הכי נאמנים הרב מנצפי הצדיק הגדול והרב יעקב חיים סופר הצדיק הנאמן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רבי בבר
44
בית יוסף שהודו בפה מלא שהם קומבינטורים איכסססססססב הספרדים אפילו להקים גוף כשרות ברמה לא הצלחנו (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
פנחס
43
גועל נפש ממש, פה רואים שאת רמת היראת שמים האמיתית של האדם לא הלבוש קובע
אמת
42
עכשיו מבינם למה הרב שבח עבר לעדה החרדית
דוד
41
כמה חילול ה', כמה שמבזים אותו יתברך. אלוקים, תמחל להם.
מקובל!
40
משגיחים נשמעת לי אמינה, אם כי וודאי שהבלגן חוגג שם, זה ידוע.
סומאונה
39
איכס פשוט גועל נפש של אנשים מזה לאיזה רמה הגיעו עד כדי כך להאכיל אנשים נבלות ובלי כשרויות (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מיטל
38
זה כלום! לא רק כשרויות הבעיה מוצרים שיושבים בקופות בדלי של ''חזרות'' חוזרים למקררים רק בסוף היום שהם כבר חמים! מחליפים על פגי תוקף מדבקות מוצרים קפואים בחזרות כבר הפשירו ופשוט מקפיאים אותם שוב לא ניראה לי בחיים עשו שם בדיקה ממשרד הבריאות יש ג'וקים ותולעים במחסנים שמחזיקים בהם אוכל! מי שלא מאמין לי ש
מנהל קו קופות
37
זה רק דוגמא קטנה בבשר איפה שאר הדברים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
איתן
36
רק כך הם יבינו
אסף
35
ברור שנראה שיש להם מה להסתיר ודבר שני מה זה אומר שההשגחה שלהם צחוק מהעבודה כולל פג תוקף שייתביישו במקום לנקות את האורוות מטייחים בעוד זבל... בושה!!!!!!!!!!
123
מה התגובה של בדצ בית יוסף לא ראיתי? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
עמרם
34
העדה החרדית והרב לנדא אין את הבעיות הללו . והרב לנדא מתאים גם לפי שיטת בית יוסף לספרדים
א
33
בן
בן
32
אין פיתרון טוב יותר מכל הבחינות; מוסר, הלכות כשרות, סביבתנות. רק לבנות תפריט מאוזן, ומוטב להתייעץ עם דיאטן טבעוני.
בן
31
ידוע בהמון מקומות שכמה כשרויות עובדות יחד ולדעתי המשגיח הוסמך על ידי כל הכשרויות שבכתבה כדי לעשות את החלוקה הזו העובד בכונה כל הזמן הכניס מילים למשגיח סוג של חיסול חשבונות בין העובד לרשת אושר עד ולאחד המגיבים פה הירקות מגיעים מספק אחד כך שאין שום בעייה עם הירקות יש לו זיכיון והוא לא יתן לאף ספק
יענקי
30
זה לא רק הבשר והכשרויות זה כל דבר אפשרי גם במוצרי חלב שיושבים בחזרות ימים ואז מחזירים למדף! כמויות של מוצרים שם פגי תוקף הם משנים תאריכים... מחזירים למדפים מוצרים קופאים מקופה ראשית בסוף היום שכבר הפשירו! שלא לדבר על הג'וקים והעכברים במחסנים לא ניראה לי בחיים ביקרו שם ממשרד הבריאות!
מנהל קו קופות
29
הרב אמנון יצחק אמר יותר מנביא אמר שעטרה בית יוסף מושחתים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
עובדיה
28
המטרה למוטט את עטרה בראשות הרב משה יוסף כדי לרומם את ההשגחה החדשה של הרב אלבז שפתאום קם והקים מערך כשרות אל תאכלו לוקשים
יעל
עוד קומבינה של העבריין המורשע דרעי (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מאיר
והוא לעולם לא ירים את עצמו ע"י הורדת זולתו!!!!
jh
27
מאז שנפטר מרן הרב אין על מי לסמוך שם. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
קובי
26
כרגיל ה"חסידים" שבכלל לא חסידים זורקים את הבשר החלק והמהודר ביותר של הבית יוסף אל הכשרויות המפוקפקות והמקילות שלהם ואת הזבל הלא חלק שהם אוכלים הם דוחפים לנו... זה רק ההתחלה של כל הפרשייה הזו!! מרנן ורבנן הספרדים והתימנים יהיו חייבים להכנס בזב חזק, כי ספרדי שאוכל בשר לא חלק עובר עבירה לכל דבר!!!!
דניאל 1
25
עטרה וקהילות
שוחט מוכר
24
כמה שהאדמור מאלמין הרב יהודה שלום גרוס צדק שצריך לקנות בשר רק מירא שמיים שהרב שלך ממליץ לך ולא להסתכל על המחיר
יוסי אהרן
23
רבותי זה לא דין באושר עד, זה דין בבשר עטרה הידוע לשמצה. מתי תבינו שש"ס, פעיליה, "רבניה", מפעליה, מוסדותיה, עסקיה, וכל המסתעף ממנה, כולם מהולים בשחיתות, תאוות בצע, וחוסר יראת שמים שופע שכמוהו לא נראה מאז חרבן ביהמ"ק.
ספרדי יר"ש
22
שחיטת יראים ושלמים בפיקוחו האישי של הרה"ג בן ציון מוצאפי שליט"א עם כל החומרות האפשריות במחירים נורמליים
א
21
מי שיודע ויכול להנחות כיצד אדע לזהות וכו', בבקשה לכתוב.
איילה
בבשר קפוא מסתמא שיש פחות בעיה כיוון שזה נארז במפעל, עם ההולוגרמה והאישור וכו' אם קונים בשר טרי שהכל פתוח וללא אריזות זה יותר בעייתי לדעתי..
איש
20
לא קונים את פח אשפה של אושר עד
מחרימים
גם אני מצטרף! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
י.ח.ג.
19
בלי טריקים בלי שטיקים הא (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אורי
18
מה אתם רוצים מקהילות? הם לוקחים בשר שלהם ואורזים אותו בבד"ץ שלהם. מה שכן, הם דופקים את הספרדים שמקבלים בד"ץ קהילות במקום עטרה... אבל דבר ראשון זה לא איסור הלכתי, ודבר שני זה לא בעיה של חוסר השגחה של קהילות ולא חוסר השגחה של בית יוסף אלא בעיה של הרשת שנותנת ככה לארוז בשר של בית יוסף
אהרלה
17
בוידאו אני רק רואה בשר שפג זה לא אומר שמוכרים אותו אל תיהיו טפשים
דוד
16
לפשיטת רגל.... בעעעע
חיים
15
,,יהיו עניים. מתוך הגמרא. וכי יעלה על הדעת שחכמים ירצו שיהיו יהודים עניים? אלא שכאשר לסופר סתם יהיה הרבה עבודה, ישכור סופרים ויקים עסק כלכלי. ואם לפני כן הדבר החשוב ביותר בעיניו היה לכתוב מזוזה כשרה. עתה כשפתח עסק והתעשר, הדבר החשוב ביותר בעיניו יהיה ריווחיות העסק. כל אירגוני הכשרות המהדרין הם אירגו
דן סגל
14
אושר עד תיתביש לך חצוף מגעיל יותר לא קונה מימך (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ישי
13
רשת אושר עד מוכרת הרבה דברים שפג תוקפם. כמעט כל שבוע יוצא לי לראות מוצר שפג תוקפו ברשת אושר עד בפתח תקווה.. לפני כמה שבועות רציתי לקנות נקנקיות בשריות ולתדהמתי עמדו נקנקיות של חברה מסוימת עם תאריך תפוגה של לפני חודש. והיו שם הרבה חבילות כאלה. מיד הזעקתי את מנהל המחלקה. הוא ממש לא התרגש , נראה שהוא מ
רחלי
12
בואו לבדוק בעוד סניף בי-ם מה קורה שם. רמז.. מוצרי דגים. אני עובד שם, אז אסור לי לדבר.....
מחריד
11
בעלי קנה לי באותה פעם גם סטייקים גם טחון, ועוד סוגי בשר. הכל הלך לפח. זוועה. מקולקל בצורה שרואים חספוס לבן על הבשר והריח היה נורא. מסקנה 1. לא שולחת את בעלי לקנות בשר. מסקנה 2. לא קונה באושר עד.
ב.
10
אושר עד הכשרות
אליהו לוי
9
כל הכבוד לעובד ששלח את הסרטונים ולא פחד אבל צריך לטפל בזה ומהר כי יכול ליהיות שמישהו לא ראה את הכתבה וילך לקנות שם
יוני
8
כמי שקונה מוצרים בהכשר קהילות אני חש מרומה ע"י בד"ץ קהילות. לא ייתכן לעבור על כך לסדר היום. בעלי התפקידים שם צריכים לעוף.
דוד
7
לא פלא שזה יוצא לפני פסח התקופה ההכי שווא לאושר עד מישהו רוצה להפיל אותם המשגיח כנראה יש לו הוראות מלמעלה שזה אותה שחיטה ושאפשר לערבב אבל העובד חכם גדול ומשחק אותה כאילו לא מבין
דוד
6
ולכן אינני מבין את הטענות כלפי הרשת ואין טעם להוסיף מילים. מציע להיכנס לחנויות של רמי לוי וויקטורי ולבדוק שם את הנקיון ואת מצב הבשר הטרי ומהיכן הגיע . מדובר בעופות טריים מטילות זקנות עם המון שומן והבשר לא ראוי למאכל . הרבה פעמים הבשר פשוט מסריח . בכלל רוב הרשתות הפרטיות מוכרות בשר ברמה ירודה . לא מכ
דודי
5
תוכן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אביכזר
4
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
להפסיק לקנות שם
3
אור (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ישי
2
הכשרויות ....די עובדים עלינו ואנחנו משלמים על זה הון !!
איתמר
1
בטוח משחקים שם גם עם הכשרויות של הירקות
שלומי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בצרכנות: