נתוני הלמ"ס פורסמו

זינוק בשכר הבכירים: 75 אלף שקל לנשיא, 65 אלף לראש הממשלה ו-120 אלף לנשיאת העליון

על פי נתוני הלמ"ס עולה כי שכר נשיא המדינה, נשיאת העליון וראש הממשלה יעלה בסכום משמעותי | בעוד חודש שכר השופטים צפוי לזנק בעוד 15 אחוזים | מה עם האזרחים? שכר המינימום יעלה, אבל עוד חודשים ארוכים והרבה פחות (כלכלה)

(צילום: פלאש 90)

נשיאת העליון, ראש הממשלה ונשיא המדינה יזכו במשכורת גבוהה יותר בחודשים האחרונים, זאת יחד עם חברי הכנסת והשרים, במקרה שהכנסת לא תתערב.

על פי הפרסום ב'ynet', הסיבה לעלייה נטועה בעובדה שלפני כשנתיים הוחלט על הקפאת העלאת השכר למרות ההחלטה לפיה השכר יעודכן בהתאם לשכר הממוצע במשק, אך החוק צפוי לפקוע מה שיעניק הגדלת שכר משמעותית לנבחרי הציבור, השופטים, נשיא המדינה ועוד.

בסמכות ועדת הכספים של הכנסת לשנות את עליית השכר, אך ספק אם חברי הכנסת יחליטו למנוע את העלייה.

בנוסף, וועדה מיוחדת של הכנסת שלא מורכבת מחברי כנסת, אמורה להחליט אם לאפשר לחרי הכנסת להעלות לעצמם את השכר.

על פי הערכות, העלייה בשכר תעלה למשלם המיסים 130 מיליון שקלים, זאת ללא עלויות השכר הצפוי לעלות הגם במועצות דתיות וכדומה.

יחד עם זאת, העלייה של הבכירים לא משנה את שכר המינימום שמצפוי להשתנות בעוד כארבעה חודשים, אז צפויה עלייה של מאות בודדות.

נשיא המדינה ירוויח יותר מ-74,300 שקלים בחודש, זאת לעומת 64,673 כיום. כך גם ראש ממשלה ירוויח 64,797 שקלים לעומת המצב כיום שעומד על 56,345.

לצד זאת שכרם של חברי הכנסת צפוי לזנק גם הוא בכ-7,000 שקלים בכל חודש.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

41
מה יהיה עם לחם לאזרחי מדינת ישראל???? 😤😤😤😤😤😤😤
בנאדם
40
למהההההההההההההההההההההה 🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬�
אילולה
39
🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
מנדי
38
מילה אחת: למה?
שלמה
אם אתה יכלת לקבוע את משכורתך אז כמה הייתה קובע,
אבא
הרבה יותר
נכון
כדאי שיפרסמו גם כמה הנטו...פחות מחצי
לא מדוייק בכלל
ממש מסכנים, צריכים לגמור את החודש עם כמה עשרות אלפים לחודש בלבד (אגב לא חצי למיסים אלא בערך 30-40 אחוזים, זה הולך לפי מדרגות מס)
נח אידלשטיין
37
לא הגזמתם קצץ
מההה
36
מדינה ארורה!!!! ארורה! מדינת סדום! הלוואי וכל אלה יגיעו לפת לחם. אמן! רשעים!!!!
מעמד הביניים ומטה
הם לא יגיעו לפת לחם. אתה תמשיך לפרנס אותם עד שתגיע לפת לחם.
ציון
35
בושה וחרפה!!! אנשים רעבים לפת לחם
אזרחית
34
יאללה קדימה לעלות להם את השכר והאזרח ישלם בריביות בחד פעמי יוקר המחיה דלק וכו' וכו' פשוט הזוי... ימם שמם....
כסף
33
הציבור דורש לקצץ את מספר חברי הכנסת ל45 בלבד
עלובי החיים
צוחקים עלינו מלמעלה
חברי תאטרון
32
איך יתכן שנשיאת העליון מרוויחה פי שנייים (!!!???) מראש הממשלה???? אחר כך עוד מתפלאים מי כאן ה"בעל הבית" האמיתי???
איש פשוט

אולי גם יעניין אותך:

עוד בכלכלה בארץ: