ספיישל ל"ג בעומר

ספיישל ל"ג בעומר: פלאפל אורגינל - התוספות עליכם

אתם מביאים את הפיתות, הצ'יפס, הירקות, החומוס, הטחינה, החמוצים ואולי קצת חריף, והשפית מורן פינטו תלמד אתכם איך להכין פלאפל ביתי אמיתי - ביחד זה מנת ל"ג בעומר מושלמת (מתכונים, אוכל)

1תגובות
פלאפל ביתי אמיתי - התוספות עליכם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות גרגירי חומוס לא מבושלים, מושרים במים 12 שעות במקרר
  • 1 כוס פירורי לחם (טוחנים שאריות לחם מאתמול עד שימלאו כוס)
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור פטרוזליה
  • 6 שיני שום גדולות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית אבקת סודה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • שמן לטיגון עמוק

אופן הכנת פלאפל:

1. מסננים היטב את גרגרי החומוס, וטוחנים היטב במעבד מזון.

2. מוסיפים למעבד המזון את השום, הפטרוזיליה והכוסברה וטוחנים לתערובת אחידה.

3. מעבירים את התערובת לקערה גדולה, מוסיפים את הסודה לשתייה, פירורי הלחם והמלח ומערבבים בידיים (לא לפחד) לעיסה מגובשת ולחה. טועמים, ומשפרים תיבול, אם צריך.

4. מחממים שמן לטיגון עמוק, כשהשמן חם (איך יודעים שהשמן מספיק חם? זורקים פנימה מעט מהתערובת, אם נוצרות סביבה בועות והיא לא שוקעת, השמן מוכן), מתחילים בטיגון - ומורידים פנימה בזהירות כדורים עגולים מהעיסה.

כדורי הפלאפל מתפרקים לכם בטיגון? זה למה

התוספת אמנם עליכם, אבל הן די צפויות ובעיקר, הכרחיות: פיתות, צ'יפס, ירקות חתוכים/קצוצים, חומוס, טחינה, חריף (לא חובה, אבל מומלץ) וחמוצים.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
מתכון מהמם! אני למדתי סוד למתכון וזה להוסיף לעיסה הטחונה גם שומשום :-)
מ

עוד בתוספות וירקות:

"קרע רע גזר דינני"

בין שלל סימני ראש השנה המבורכים, הקרא תופס מקום מיוחד בזכות טעמו המתקתק ומשמעותו הסמלית. כל נגיסה מהקרא המתקתקה תשמש תזכורת להתחלה חדשה ומבורכת לשנה הקרבה ובעיקר את הברכה שמקבלת השנה משמעות ברורה לכולנו: "קְרַע רֹע גְזר דִינֵנּו, ויקָרְאּו לְפָנֶיךָ מַעֲשֵינּו הַטֹובִים" (אוכל ומתכונים)

|

במיוחד לראש השנה

לקראת ראש השנה, הקציצות המסורתיות הללו יביאו טוויסט מענג לשולחן החג. הקציצות הללו משלבות מסורת עם ניחוח ים תיכוני. מתובלת קלות במלח ופלפל שחור, ומאוחדות יחד על ידי ביצים. התערובת מתאחדת לנגיסות רכות וטעימות של סימני ראש השנה. המתכון הזה, שעבר בדורות, מהווה גם תוספת מלוחה לחגיגת ראש השנה שלכם (אוכל ומתכונים)

|

כמו בחנות!

מי ישראלי ולא מתלהב מפלאפל?- נסו את התערובת המענגת של המעטפת הפריכה והזהבהב עם הטעם הערב בפנים | כדורי הפלאפל האלה, עשויים מחומוס בתערובת של עשבי תיבול טריים ותבלינים היוצרים סימפוניה של טעם בכל ביס | בין אם אתם תוחבים אותם לפיתה, מגישים אותם עם סלט או פשוט זוללים אותם-  המתכון הזה יעשה לכם את החופש (אוכל ומתכונים)

||
20

לכבוד ט"ו בשבט

כשהגזר, הפלפלים, המלפפונים והעגבניות חוברים לזר פרחים מושלם, הילדים לא יכולים להישאר אדישים אל מול הירקות המגרים- הסתכלו בסרטון ולמדו כיצד להאהיב את הירקות על הילדים- בתאבון! (אוכל, נשים).

||
1

שטיפה, השריה ושפשוף

גידול הפטריות, בדיקת החרקים, השטיפה בבריכה והשפשוף עם 12 מברשות כפול 2 | מומחה הכשרות הרב יסף דורפמן בסרטון מיוחד על התהליך הארוך שעוברות הפטריות במפעל בסין, משלב הגידול דרך הג'קוזי ועד לצלחת שלכם | ההמלצה: פטריות רק עם כשרות טובה • צפו (מעניין)

||
15
ש

תורה וגדולה

מחזור נוסף של רבנים ודיינים יוצא לדרך • במכון 'תורת המשפט' מבית מל"מ פותחים קורסים חדשים עבור מי שרוצים לעבור את מבחני הרבנות בצורה יעילה ולמי שרוצים להצטרף ליושבים על מדין. גם מי שרוצים ללמוד מקצוע מתגמל במיוחד ולהישאר בעולמה של תורה, יוכלו לנצל את שיטת שש הנקודות שכבר הוכיחה את עצמה אצל אלפי בוגרי המכון בשנים האחרונות (לימודים)

כיכר בשיתוף מלמ|מקודם

שמחה בלבבות

לביבות ירק מתאימות במיוחד לחנוכה. הן בריאות ומתאימות לא רק לחובבי החלבי- אפשר לאכול אותן כתוספת לארוחה בשרית. הקציצות נחטפות מהמחבת! (אוכל ומתכונים)

||
1

באנו לשדרג

הסקונס דומים ללאטקעס, רק גדולים יותר ומורכבים מפירה ולא מתפודים מגוררים. ניתן להוסיף לבלילה בצל, פלפל שחור או כל תבלין אחר לטעמכם. בסקוטלנד, ארץ המקור, אוכלים אותם בארוחת בוקר לצד חמאה, אבל אם תשאלו אותנו הם מתאימים לכל שעה ביום ועם כל מנת חלבון. תהנו (מתכונים, אוכל)

|

התוספת שתופסת

קציצות טונה מזכירות לכם את הילדות? עכשיו תוכלו לשחזר אותן במו ידיכם. עם סלט בצד וטבילה בקטשופ, חרדל או רוטב חריף, אבל הכי כיף בין שתי פרוסות לחם ככריך חם ומושלם, לארוחת צהריים קלילה של יום ראשון. ניתן להוסיף לבלילה שלהן פירה תפוחי אדמה, מעט פירורי לחם גם מבחוץ, טרם הטיגון או להמיר את הטונה בסלמון (מתכונים, אוכל)

||
1

מה נאכל היום?

אוקיי, נתחיל מהסוף: הנקניקיות הללו עשויות מ... גזרים. אבל רגע, לפני שאתם מגלגלים עיניים (כן, זה בדיוק מה שגם אנחנו היינו עושים) או חלילה, עוברים הלאה למתכון הבא, הסכיתו לנו: מדובר בהמצאת המאה. באחריות. טעמם זהה לשל נקניקיות בשריות רגילות (התיבול, אוי, התיבול) אבל הם בריאים יותר והיי, אפשר ליהנות מקפה ועוגה אחריהם (מתכונים, אוכל)

||
1
ש

מבצע מטורף

מבצע נדיר: גלו את הדרך הנכונה ללמוד אנגלית - מהיסודות ועד להצלחה | בקורס אנגלית למתחילים תכירו את יסודות השפה האנגלית, תרכשו מיומנויות הנחוצות לידיעת השפה ותצמיחו כנפיים שיעזרו לכם לעוף על השפה הכי מדוברת בעולם. והכול בקורס אונליין מתומצת, ברור וקולע (לימודים)

ציקי גל|מקודם

התוספת שתופסת

הדבר הטוב ביותר במתכון זה הוא זמן הבישול (גג חצי שעה) והטמפרטורה (245 מעלות!) שמייצרים תפודים המבושלים בצורה מושלמת וציפוי פריך (רק ערבוב השמן ועשבי התיבול גורם לנו להזיל ריר). תוכלו להוסיף להם גם בטטות ולוותר על הצ'ילי הגרוס אם אתם פחות מחבבים פיקנטיות (מתכונים, אוכל)

|

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס (Patatas bravas) הוא מאכל פופולרי בספרד, כאמור, המוגש כמתאבן (מנת פתיחה קטנה בתחילת ארוחה) ומורכב מפלחי תפוחי אדמה מטוגנים / צלויים בתנור, עם רוטב עגבניות פיקנטי או איולי. כאן בחרנו בגרסת הרוטב הפיקנטית, שיישמר שבוע במקרר, כך שתוכלו לחסוך זמן - להכין את התפודים ולהוסיף אותו בסוף (מתכונים, אוכל)

|

לכבוד שבת

הבעיה עם רוב המתכונים לפירה בטטות, היא שהם מתוקים מדי - באים עם סוכר חום ומרשמלו (כן כן, תתפלאו) ומתאימים יותר כקינוח. אז הרמנו את הכפפה, הוספנו כמה מרכיבים מלוחים לבטטות שלנו, כדי לאזן את המתיקות המובנית שלהן ולהפוך אותן למנת צד ראויה לבשר: פטרוזיליה טרייה ובצל ירוק קצוצים דק, בשילוב קורטוב מיונז ומרגרינה בטעם חמאה. יצא לנו פשוט מושלם (מתכונים, אוכל)

||
1

בריא יותר

כחובבי דיאטות מושבעים (אוקיי, לא חובבים, פשוט אין בידינו ברירה), שעועית ירוקה מככבת אצלנו רבות במטבח. היא מזינה, דלה בקלוריות וטעימה. אבל כן, גם קצת משעממת. ובכן, לא עוד. המתכון הזה לשעועית ירוקה עם ויניגרט חרפרף גרם לנו לשנות את כל הדעות הקודמות שהיו לנו עליה (מתכונים, אוכל)

|

חנוכה

תזדקקו לחמישה מרכיבים בסיסיים בלבד כדי להגיע לאושר העילאי שמביאות לביבות תפוחי האדמה האלו. המפתח להכנת לאטקעס טובים הוא לספוג כמה שיותר לחות מהירקות לפני טיגונם, כך שהם יהיו יבשים לגמרי כשיגעו בשמן. אפשר גם לתבל את התערובת הרגילה שלכם בבטטות, קישואים או גזר, או להוסיף גבינה ועשבי תיבול טריים לבלילה (מתכונים, אוכל)

||
1
ש

ההשקעה המדוברת

"השילוב הייחודי של קרבה לבני ברק מצד אחד ולירושלים מצד שני, תשתיות מפותחות וקהילה תומכת, הפך את רחובות לאופציה מובילה בקרב משפחות חרדיות", מסביר אחד מתושבי העיר. "יש כאן שילוב של מגוון קהילות, לצד מוסדות דגל כמו ישיבת 'מאור התלמוד' והישיבה הספרדית 'ישיבה לצעירים'" (נדל"ן)

כיכר בשיתוף צמרות רחובות|מקודם

התוספת שתופסת

האם אפשר לקרוא למנה המבוססת על פחמימה, "סלט"? ובכלל, אם אכן מדובר בסלט, אז באיזה שלב בסעודת שבת צורכים אותו - עם החלה והדג, או בכלל כתוספת לצד העוף והבשר? המון שאלות, תשובה אחת: סלט תפוחי האדמה הגרמני הטעים הזה. אתם כבר תיקחו את זה מכאן (מתכונים, אוכל)

||
5

מה נאכל היום?

קלח תירס, סלט תירס, לחם תירס. יש ירק אחד שאנחנו מחבבים במיוחד. לביבות התירס האלה נימוחות, מעט מתובלות ומוגשות עם רוטב שמנת פרשי בהשראת הטעמים של תירס רחוב מקסיקני צלוי. ואם אתם גרגרנים כמונו, אל דאגה: ניתן להכין את הלביבות הללו עם תירס קפוא או משומר, כך שהן יהוו פינוק לכל ימות השנה. על לא דבר (מתכונים, אוכל)

|

התוספת שתופסת

כל כך חם בחוץ, שאנחנו מעדיפים וממליצים גם לכם להתרחק מהתנור. יש לנו חולשה לבטטות צלויות רכות ומקורמלות, אבל עם זאת, לא מעוניינים להפוך את כל הבית לכבשן בשביל ארוחת ערב. במקום זאת, אנו מציעים לכם לצלות את הבטטות המופלאות האלה על הגריל. הוסיפו מטבל מרענן מלא בשמיר ואתם מסודרים - ואם אתם לא אוהבים שמיר, נסו להחליפו בבזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה או בעצם כל עשב רך אחר (מתכונים, אוכל)

|

התוספת שתופסת

אם תשאלו אותנו, כדורי אורז הם מאכל שלא מוערך דיו. הם פריכים, מלאים באורז (דהיינו: החלק הטוב ביותר בהם) וניתן לטבול אותם במגוון רטבים. כדורי האורז והקינואה הללו עטופים בפנקו - מה שגורם להם להיות פריכים - וממכרים. תהנו (מתכונים, אוכל)

|

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים הם עמוד התווך של המטבח שלנו ולמזלנו, גם קלים להכנה בבית. ובאופן ספציפי: תוך עשר דקות, מקסימום. ואפילו לא צריך להדליק גז בשבילם. אנחנו אוהבים את הגרסה המתוקה-חריפה הזו. שילוב הטעמים פה משובח למדי, אבל אל תהססו לשחק עם המרכיבים לטעמכם (מתכונים, אוכל)

|
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות