לכבוד שבת

לתקתק עיקרית לשבת: פרגיות בסגנון מרוקאי

אוקיי, תוכלו להכין אותן גם אם אין לכם לימונים משומרים. מנה מהירה לימי שישי המתקצרים (מתכונים לשבת, אוכל)

זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 לימון, פרוס דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 פרגיות או חזות עוף בינוניים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 בצל סגול גדול, קצוץ לקוביות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון / מגורר
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • קמצוץ כורכום
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • קמצוץ חוטי זעפרן מומסים ב-1 כף מים חמים (אופציונלי)
  • 1/4 כוס מים
  • 3/4 כוס זיתים ירוקים מגולענים
  • 1 לימון משומר, חתוך לקוביות (אופציונלי)
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1. בעזרת מגבת נייר, מייבשים את העופות ומניחים בצד.

2. מחממים היטב מחבת גדולה ויבשה (רצוי מברזל יצוק או עם ציפוי נון-סטיק) על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את פרוסות הלימון ומבשלים עד שהן מתקרמלות, במשך כ-3 דקות. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.

3. מחממים במחבת 1 כף שמן זית על אש בינונית, מוסיפים את הפרגיות כשהעור כלפי מטה ומטגנים במשך 3-5 דקות עד להשחמה. אם העוף נפרד בקלות מהמחבת, זה הזמן להפוך אותו. ממשיכים לטגן עד להשחמה יפה משני הצדדים ומוציאים לצלחת.

4. מחממים במחבת את כף שמן הזית הנותרת, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב מתמיד במשך 7 דקות, עד שהבצל רך ושקוף.

5. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, הפפריקה, הכמון, הכורכום, הקינמון והפלפל הלבן, מערבבים ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הזעפרן, מערבבים ומגרדים את דפנות המחבת למניעת טעם "שרוף".

6. מחזירים את העופות למחבת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 15 דקות. מסירים את המכסה, מוסיפים את הזיתים, הלימון המשומר ומיץ הלימון הטרי, מערבבים ומבשלים יחד עוד 3-5 דקות. מגישים לצד קוסקוס או אורז ומקשטים בפרוסות לימון ופטרוזיליה קצוצה.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

עוד בעיקריות:

חגיגי ומושלם

ט"ו בשבט כאן, ואין דרך טובה יותר לחגוג מאשר עם מנה שמשלבת את כל הטוב של פירות יבשים וטעמים עשירים! פילה סלמון עסיסי מצופה ברוטב מתוק-חמצמץ של דבש, יין לבן ומשמשים מיובשים, עם נגיעות של חמוציות ופקאנים קראנצ'יים- התוצאה? חגיגה חגיגית של טעמים ומרקמים (אוכל ומתכונים)

||
1
ש

לכבוד שבת

לשבת שפותחת את חודש אדר מגיע עיקרית מיוחדת - ולאוראל בראל יש אחת מושלמת בשבילכם: טנזיה מרוקאית. תבשיל בשר צוואר משובח עם פירות יבשים ויין שמגישים על קוסקוס ומעל שקדים קלויים. מעדן! (מתכונים לשבת, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם
ש

לכבוד שבת

אוראל בראל ילמד אתכם לתקתק עיקרית מדהימה לשבת ב-10 דקות עבודה. כמה זה קל? קבלו את התהליך: חותכים את הירקות ומסדרים בתבנית, מניחים מעל את הבשר, מוסיפים סילאן ותיבול, אוטמים היטב עם נייר אפייה ונייר כסף ומשגרים לתנור ל-5 שעות. סה טו (מתכונים לשבת, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם

לכבוד שבת

מנה טעימה וחגיגית מהמטבח הסורי של בשר נימוח ורוטב סמיך ועשיר שמתחנן לחלה טובה. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב לעיקרית מושלמת לשבת חורפית (מתכונים לשבת, אוכל)

|
ש

לכבוד שבת

אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת תבשיל של בשר, פולים נימוחים ועשבי תיבול נהדרים. עיקרית מושלמת לשולחן השבת (מתכונים לשבת, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם|
3
ש

שחר חדש

פרויקט היוקרה "שחר חדש" מבית "שחר העיר", המוביל את תחום הדיור האיכותי בבני ברק, מציע לרוכשים הזדמנות נדירה ליהנות לא רק מדירה חדשה במיקום מבוקש, אלא גם מהטבה מיוחדת: מטבח מעוצב בהתאמה אישית – במתנה וללא עלות נוספת! ׁ(נדל"ן)

ציקי גל|מקודם
ש

לכבוד שבת

במקום לעבוד קשה, בקצביה של וול דאן תקבלו את שקדי העגל נקיים למשעי, יהלומים קטנים ועדינים שמתבשלים ברוטב פלפלים חריף וטעים שמתחנן שתטבלו בו חלה טובה (מתכונים לשבת, אוכל)

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן|מקודם
ש

לכבוד שבת

שף דני אביב מאנטריקוט ילמד אתכם להכין ביף בורגיניון צרפתי אמיתי שיפאר את שולחן השבת שלכם. מעדן מיוחד שמתבשל שעות ארוכות ומפיץ ניחוחות משכרים בכל הבית (מתכונים לשבת, אוכל)

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן|מקודם
ש

מיוחד

למתכון הבא גייסנו את שף דני אביב מאנטריקוט המיתולוגית - כי אם כבר להכין מנת בשר משובחת, זה רק עם הסבר מפורט של מומחה מהשורה הראשונה. מוכנים לקצור מלא מחמאות? מתכון לשוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה (מתכונים, אוכל)

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן|מקודם
ש

מיוחד לסוכות

לאכול את העיקרית *וגם* את הצלחת? כן, זה אפשרי! אוראל בראל ילמד אתכם להכין קעריות אכילות מעלי סיגר במילוי בשר מושלם וחגיגי שכולם יאהבו עם הנתחים המעולים של וול דאן. סוכות, אנחנו מוכנים להפתיע (מתכונים חגיגיים, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

למנה הזו יש שם מפוצץ, אבל אל חשש - אוראל בראל ילמד אתכם איך להכין אותה בלי להסתבך עם מדריך וידאו שלב אחר שלב. מתכון לכתף טלה ממולאת באורז מתובל וצלויה עם פירות יבשים ויין לבן (מתכונים לראש השנה, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם
ש

מספר המקומות מוגבל

רוצים ללמוד שיטת טיפול פורצת דרך? המסע מתחיל אצלכם בסלון במחשב | אנחנו מאמינים שכל התשובות נמצאות בתוכך- בשיטת דמיון נובע לומדים להקשיב לתשובות מתוך הנפש ולחולל שינוי עמוק בחיים, באמצעות הדמיון (לימודים)

כיכר בשיתוף דמיונובע|מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

כשווינה פגשה את רבאט: אוראל בראל מאחד בין שניצל בקר וינאי לאטריות מרוקאיות למנה מושלמת לסעודת הבוקר של ראש השנה. מדריך וידאו שלב אחר שלב (מתכונים לראש השנה, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם|
5
ש

מיוחד לראש השנה

אוראל בראל ילמד אתכם איך להכין את הסוכריה הכי פנסית שיש: פסטייה של עלי פילו פריכים שעוטפים מילוי פרגית עסיסי - מנה חגיגית, יפה וטעימה לראש השנה שתקצור מחמאות מהרגע שתניחו אותה על השולחן (מתכונים לראש השנה, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם|
2
ש

לכבוד שבת

זה אולי המתכון הכי קלאסי בספר - וכמו שהוא טעים, ככה קל להכין אותו. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת צלי כתף ברוטב פטריות מושלם עם בשר מס' 5 מצוין של וול דאן (מתכונים לשבת, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם|
5
ש

לכבוד שבת

אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב לתבשיל המושלם לשבת: חגיגי, מרשים, קוצר מחמאות וסופר קל להכנה. מתכון לבשר ראש עם חומוס פיקנטי עם הבשר המשובח של רשת קצביות 'וול דאן' (מתכונים לשבת, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם|
7
ש

לכבוד שבת

מנה חגיגית מנצחת ומפילת לסתות - כן, אנחנו ככה דרמטיים - כי כל כך קל להכין אותה והתוצאה תהיה וואו בכל פעם מחדש. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת כתף טלה בתנור עם שקדים, צנוברים, ערמונים ועוד הרבה דברים טובים (מתכונים לשבת, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם|
4
ש

משנה חיים

הוא ישב בראיון עבודה וידע מה צריך להגיד – אבל המילים פשוט נעלמו. היא חולמת לשכנע, להשפיע, להביע את עצמה, אבל נתקעת בכל פעם שמגיעה ההזדמנות. ויש מי שכבר גילו את השיטה ששינתה להם את החיים – והיא מתחילה דווקא מהקול הפנימי (לימודים)

ציקי גל|מקודם
ש

לכבוד שבת

אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת תבשיל בקר וירקות שורש עם נתחי זנב עגל 'וול דאן' נמסים בפה. מעדן אמיתי לשבת שממש לא מסובך להכין - והתוצאה מרשימה וטעימה במיוחד (מתכונים לשבת, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם|
2
ש

לכבוד שבת

חוששים להתעסק עם לשון? אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת מנה מנצחת שאי אפשר לטעות איתה. פרוסות לשון עגל נמסות בפה של 'וול דאן', עטופות ברוטב סמיך ומתובל היטב (מתכונים לשבת, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם|
3
ש

לכבוד שבת

אושפלאו - תבשיל בוכרי נהדר שמשלב אורז, ירקות ונתחי בשר עסיסיים. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת אושפלאו אסאדו מושלם של וול דאן (מתכונים לשבת, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם|
7
ש

לכבוד שבת

בשר ותפוחי אדמה נימוחים, עטופים ברוטב סמיך ומתובל היטב. המנה המושלמת לשבת. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב לתבשיל אסאדו 'וול דאן' עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי (מתכונים לשבת, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן|מקודם|
5

לכבוד שבת

קוביות בשר צלעות - נתח מספר 2 - נימוחות ורכות כמו חמאה שמתבשלות לאט ברוטב ירקות שורש מתובל היטב. אפשר להשתמש בכל נתח בשר שמתאים לבישול ארוך. הכי טעים להגיש לצד אריסה שהכנתם בעצמכם (מתכונים לשבת, אוכל)

|
ש

אל תפספסו!

בעיר שאי אפשר להישאר אליה אדישים, קורה משהו מתחת לפני השטח. בזמן שכולם מדברים על תל אביב, בירושלים מתגבשת מגמה שקטה – אך עקבית – של עליות מחירים. משקיעים מנוסים כבר שמים לב, השאלה היא רק מי ייכנס בזמן (נדל"ן)

ציקי גל|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות