התקרית המביכה מול השב"כ

סערת אייל ציונוב המתחזה לראשון לציון: ברבנות בוחנים האם ניתן לפעול משפטית נגד התופעה

אייל ציונוב מתהדר בגלימת ומצנפת הראשון לציון, מופיע בטקסים ממלכתיים ומחלק ברכות לקהל שבטוח כי זכה לפגוש בראשון לציון בכבודו ובעצמו • הדברים הגיעו עד לכדי אירוע מביך בטקס הדלקת המשואות ואף לתקרית ביטחונית עם שירות הביטחון הכללי • גורם בכיר ברבנות בשיחה עם 'כיכר': "ההיסטוריה המשפטית מלמדת שאין דרך למנוע מכל אחד להתלבש כראות עיניו" (חרדים)

אייל ציונוב מתהדר בגלימת ומצנפת הראשון לציון (צילום: מתוך חשבון היוטיוב של ציונוב)

ברבנות הראשית לישראל בוחנים בימים אלו האם קיימת דרך משפטית לפעול נגד אייל ציונוב, שמתהדר בגלימת ומצנפת , מסתובב בטקסים ממלכתיים ומחלק ברכות לקהל שבטוח כי זכה לפגוש בראשון לציון בכבודו ובעצמו.

גורם בכיר ברבנות מעריך כי הסיכויים לכך מוגבלים. "ההיסטוריה המשפטית מלמדת שאין באמת דרך למנוע מאלמוני ללבוש את בגדי הרב הראשי", אמר גורם בכיר ברבנות הראשית בשיחה עם 'כיכר השבת'.

יצוין כי ציונוב אינו מציג עצמו באופן מפורש כרב ראשי, ולעיתים אף מציג עצמו כ"משיח", עובדה שמסבכת את האפשרות לנקוט בצעדים משפטיים, הגם שבסופו של דבר מתהדר בלבוש השמור לראשון לציון.

ציונוב בטקס המשואות, אמש (צילום: מתוך שידור הטקס)

אמש (שלישי), בעיצומו של טקס המשואות שהתקיים בהר הרצל, בעת שהדיין הלוחם הרב אברהם זרביב השיא משואה והקדיש אותה לבתי הדין הרבניים, התמקדה מצלמת השידור בציונוב הלבוש בבגדי הראשון לציון.

הקהל, שלא היה מודע לזהותו האמיתית, ניגש לקבל את ברכתו מתוך הבנה כי מדובר בראשון לציון והרב הראשי לישראל.

לא ברור כיצד הצליח ציונוב להיכנס לטקס הממלכתי ולשבת במקום סמוך להנהגת המדינה, אך בדרכו למקום בו התיישב, אנשים רבים ניגשו אליו לקבל ברכה, בהנחה שמדובר בראש"ל המכהן.

האירוע עורר תדהמה בקרב גורמים ברבנות הראשית, שמנסים כעת למצוא דרך להתמודד עם התופעה.

ציונוב בבית הכנסת מוסאיוף (צילום: מתוך חשבון היוטיוב של ציונוב)

בשבוע שעבר עלה ציונוב להר הבית כשהוא לבוש בגלימת ומצנפת הראשון לציון. גורמים בשירות הביטחון הכללי, שסברו תחילה כי מדובר בראשון לציון המכהן, פנו לבכירים ברבנות הראשית לברר את נסיבות העלייה להר הבית של הדמות הרבנית הבכירה ללא תיאום מוקדם.

אולם עד מהרה התברר לגורמי הביטחון כי מדובר באלמוני שהתחפש לראשון לציון. האירוע הדגיש את הבעייתיות שבהתחזות, במיוחד כאשר היא עלולה להטעות גם גורמי ביטחון בכירים ולגרום לבלבול בנוגע לפעילותו של הרב הראשי.

הגלימה והמצנפת - סמלי המשרה

על פי המסורת הספרדית, לובש הראשון לציון גלימה בצבע כחול כהה או שחור, המקושטת מלפנים ברקמה בדוגמת עלים ופרחים בצבע זהב או כסף. על ראשו חובש הראשון לציון מצנפת כחולה כהה המעוטרת בפס תכול-לבן.

בגדים אלו, שמקורם באימפריה העות'מאנית, הפכו לסמל המשרה הרבנית הבכירה ביותר בקהילה הספרדית. ההתחזות לראשון לציון באמצעות לבישת הבגדים הללו יוצרת בלבול רב בקרב הציבור, במיוחד כאשר היא מתרחשת באירועים ציבוריים או במקומות קדושים.

ברבנות הראשית ממשיכים לבחון את האפשרויות המשפטיות העומדות לרשותם, אך כאמור, הסיכויים להצלחה נראים מוגבלים בשל העובדה שציונוב אינו מציג עצמו באופן מפורש כרב ראשי.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (92%)

לא (8%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

114
כל אחד יכול ללבוש מה שרוצה. לא מכיר אותו אבל נראה עליו יפה
לוי
חולה
המגיב הינו אייל
למה חולה ,תותח כל הכבוד עושה מה שבא לו
יוסי
הוא צריך להגיד שהוא לא הרב הראשי כאשר אנשים חושבים שכן ושהוא מחלק להם ברכות. אחרת זאת התחזות לאדם אחר.
שושי
בדיוק כמו שסמוטריץ מעמיד פנים שהוא מייצג את הציונות הדתית
א-ני
מעכשיו אני אלוף בצהל
חארטה
תקראו כולם את תגובה מספר 17 כאן. קראתי אותה, המשכתי הלאה לקרוא תגובות ואז החלטתי לצאת מהכתבה הזו. תקראו את התגובה הזו. היזהרו מגחלתן.
בעלת תשובה
113
אין בעיה אני יתחיל ללבוש מדים ודרגות כומתה של הרמטכל. וילך לבסיסים לחלק פקודות. אין ונורא. כאיש חרד לכל דבר שבקדושה
יוס
כנראה מחפש .תשומת לב .....אולי חסר לו
ירושל מית
אני כותבת ברצינות-יפה שיש לך רגישות ו''לב שומע''. ושאת גם מנסה לדון לכף זכות. ממש יפה . אני למשל לא חשבתי על זה.
בעלת תשובה
דווקא יש איסור בחוק על התחזות לשוטר או לחייל. אבל אתה יכול במקום לשים מדים ולהתגײַס לצהל
פלוני
איש רנדומלי בשמלה זה לא שוטר או חייל
יוסי
יאיר גולן התחזה לאלוף במדים ועם נשק צהלי ב 7/10 כדי להצטלם עם לוחמים ולא העמידו אותו לדין בגין התחזות.
כועס
במדים זה לא אוכלי חינם, זה אנשים בתפקיד
יוסי
אני יבוא בתור היועצת המשפטית של צה"ל זה בסדר?
אני מצטרף
יש הבדל בין סמלי שלטון,לבין קוד לבוש אזרחי.
שוש
לך על זה! יהיה מצחיק לקרוא גדול עליך. ההבדל הוא שמדי צהל זה לא לבוש. וגלימה עם כובע עותמאני זה כן לבוש.
יאללה
112
והמגיב 1 צודק 100%, גם אני אלך ללבוש מדים עם דרגות... חופש האדם...
נשמע כחולה נפש...
בצבא יש חוקים באזרחות אין חוק איל להתלבש
חי
111
ממש מזעזע, איד חצוף שמתחזה להרב ראשי, אנשים חשבו שהרב הראשי עלה להר הבית וזה איסור חמור. הוא לא רב ולא גרבים. בושה בושה.
פלוני
110
השופט מבגדד
אולי אני ילבש בגדי שופט
תלבש. מה יעשו לך?
אמיתי
109
מציע לבדוק אפשרויות אישפוז או טיפול פסיכאטרי יעיל למחלות ירושלים וכדו'
מיכאל
גם בלאס וגס יש מתחזים ל אלוויס פרסלי אז לך תעצור אותם והם גם עושים על זה כסף
גם בלאס וגס יש מתחזים
108
פשוט לעצור אותו להסתכלות פסיכאטרית, קיימים הרבה מתחזים כאלה.
אייל
לעצור את הרב הראשי כי הגיע לגבד בנוכחותו את יום ההולדת של מדינת ישראל? זה נשמע מופרך
ציון
כן אבל פה הבנאדם עדיין בחיים וזה יכול לפגוע לו בתדמית. בין שתרצו או לא תרצו הוא חשוב להרבה אנשים, דת חשובה להרבה אנשים, אז כשבנאדם פוגע בתדמית של רב ראשי זה כבר לא בגדר הידידותי ולא מפריע
שירה
107
יש לעצור אותו להתחזות עובדה שהוא לא אומר לאנשים התבלבלתם אני לא הראשון לציון וממשיך לזרום איתם כאילו הוא הראשון לציון הוא עושה להם הטעייה ועל כן יש להגיד לו לשים עליו שלט אני לא הראשון לציון
שלומי
זה להגיד אני הרב הראשי. לנצל פיגור של אחרים זו לא הטעיה.
הטעיה
106
הלבוש האשכנזי לא מעניין אף אחד ולא מושך תשומת לב של העולם אבל לבוש של גלימא מרוקאית תמנית עותמנית זה דבר שמנקר את עיני המעצבים את הפרקים הלבוש הזה מפריע להם אין בעיה שיחזרו לעצב דוגמאות אותנטיות
יעקב
ובכלל לכל התגובות כביכול שבעדו
נראה. שצינוב בעצמו הוא המגיב כאן
105
מדינה דמוקראטית מותר לו ללבוש מה שבא לו
יאירו
כן אבל להתלבש בדיוק כמו הרב הראשי זו בעיה.
דניאל
יש הבדל בין ללבוש מה שרוצים,לבין התחזות בפועל.אנשים חשבו שהוא כבוד הרב,והוא לא דאג לתקן אותם בעניין.להיפך,הוא אפילו ישב בין אישי ציבור חשובים בטקס המשואות.
שפויה דוט קום
ואיך קיבל הזמנה לטקס? מירי? מה יש לך לומר?
ברוך השם
אין בחוק עבירה ש״מי שנראה כמו מישהו אחר ולא תיקן אנשים על טעותם״. או שזאת התחזות בפועל (כלומר, שהוא אמר בפירוש שהוא הרב הראשי) או שזאת לא עבירה. כמו שכתוב במשנה ״כל שאינו אסור, מותר״
מישו
מי שמאמין בהשם לא מגיב ככה
חי
זה בזיון הרב
חי

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: