

בלב תל אביב, השופטת דנה אמיר פרסמה גזר דין דרמטי על מי שחשבו שהם יכולים לצחוק על כולנו בדרך אל הבנק.
בפסק הדין נחשף המנגנון האפל שגנב מקופת המדינה מאות מיליוני שקלים.
מתברר שהנאשמים הקימו מערך משומן של זיופים וזריקת חול בעיני רשויות המס.
"מדובר בפגיעה אנושה בערכי היסוד", קבעה השופטת ושלחה מסר חד: בבית הספר של החיים, החשבון תמיד מגיע – והפעם הוא כואב במיוחד.
רבע מיליארד ש"ח של זיוף: שיטת קסאס נחשפת
גולת הכותרת של הפרשה היא הרשעתו של אחמד קסאס, בעל מסעדות מיפו, שניהל מפעל של מרמה ודיס-אינפורמציה.
קסאס, שחשב שהצליח לעבוד על כולם, נידון למאסר ממושך לאחר שהפיץ חשבוניות פיקטיביות בהיקף דמיוני.
קסאס לא הסתפק רק בעבירות מס; הוא השתמש באיומים והפחדות כלפי רוכשי דירות מסכנים. בית המשפט הבהיר כי מדובר באירוע חריג וגזר עליו חמש וחצי שנות מאסר
הלבנת הון חוצת גבולות: המרדף אחרי הכסף המלוכלך
למעדה הדרמה לא נעצרה ביפו. מכתב האישום המסועף עולה שהמערך העברייני המתוחכם כלל הברחת כספים לירדן ולרשות הפלסטינית, בשיטות של בל ייראה ובל יימצא.
יוסף מנצורה ולירון אוזן גילו כי סוף גנב לתלייה כשהבינו שהכסף שחולט – 14 מיליון שקלים – יחזור לקופת המדינה. מדובר במכת מחץ לכל מי שחולם להתעשר על חשבון הציבור, עדות לכך שהמשילות חוזרת גם לתחום הכלכלי ושאין שלום בית עם עברייני מס.







0 תגובות