חבר הכנסת החרדי מאיים

גפני: אם תפגעו בתורה יפלו טילים על תל אביב

ח"כ משה גפני תוקף את הכוונה לפגוע בעולם התורה, לדבריו של גפני, הפגיעה בלומדי התורה מביאה לכיוון טילים לעבר תל אביב, ולירידה בדירוג האשראי של ישראל. "אני יהודי מאמין, אנחנו משחקים באש, כשלא פגעו בתורה היה שקט בטחוני, סוריה הייתה מדינה רחוקה" אמר בנאומו בכנסת • צפו (חדשות)

המלחמה נגד גזירות הגיוס עולה מדרגה: ח"כ משה גפני (יהדות התורה) מאיים הצהריים (שני) כי במידה ומדינת ישראל תפגע בתורה ובלומדיה - יפלו טילים מסוריה על תל אביב ודירוג האשראי של ישראל - יירד.

גפני פתח את נאומו במליאת הכנסת בסיפור "שהיה או לא היה" ואמר: "אדוני היושב-ראש, רבותי חברי הכנסת, אני רוצה לספר לכם סיפור שהיה או לא היה, אני לא זוכר. אבל תחליטו אתם לבד. ישבו באיזה בית בתל-אביב ועשו חשבון שאם ראש המפלגה ייקח את משרד האוצר יכולה להיות בעיה גדולה. עשו חשבון שהולך להיות פה דברים שבאמת יפגעו במעמד הביניים באופן כזה שלא היה מאז קום המדינה".

גפני המשיך ותיאר את 'הישיבה הסודית' כביכול של יש עתיד ואמר: "ואז הם אמרו, יש לנו מזל שבמדינת ישראל יש חרדים, וכשיש חרדים - אנחנו את כל האש נעיף עליהם - 'שוויון בנטל'".

גפני המשיך בנאומו ואמר בנימה של איום: "אני רוצה להגיד לכם, אני יהודי מאמין, אנחנו משחקים באש, ושתדעו ותקבלו שאנחנו מאמינים בזה, כשלא פגעו בתורה היה שקט, שקט בטחוני, סוריה הייתה מדינה רחוקה, היה שקט. דירוג האשראי של מדינת ישראל עלה, מבחינת כלכלית היינו במצב מצוין".

"התחילו לפגוע בתורה - סוריה נהייתה קרובה, טילים התחילו להיות מכוונים לתל אביב, אני מאמין בזה באמונה שלימה, כמוני יש מאות אלפי ואולי מיליונים שמאמינים בזה, אין חכמות בעניין הזה, פגעו בתורה".

גפני סיים את דבריו בזעם ואמר: "תשכחו מזה שתחנכו אותנו, לא נשנה כמלא הנימה".

אחריו עלה ח"כ דוד צור, שבעבר שימש כמפקד מחוז תל אביב במשטרה ותקף את גפני בגין דברי האיום שהשמיע: "ידידי גפני, אני לא משפטן אבל מהקריירה הקצרה של ב'כחולי המדים' (המשטרה, י.כ), שמעתי אותך וזה על גבול האיומים, כל הזמן מהלכים אימים, איימת עלינו על הטילים מסוריה שיבואו אלינו ועל דירוג האשראי שירד, למה איומים?".

גפני השיב לו: "אני מספר לך מה שאני מאמין".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

הצטרפו עכשיו לקבוצת העידכונים של כיכר השבת

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

58
כמה דתי אתה מבנט עד 10?
שמשון
57
ובתי מדרשות ותפסיק את קול התורה בגוש קטיף יפלו טילים על תל אביב (נאמר בקיץ תשס"ה) גפני הצתה מאוחרת טילים נפלו כבר לפני חצי שנה
תשס"ה
56
יו יור עמותה חרדית לקח את הכסף שהיהמיועד לנער חולה עבור ניתוח כך אמרו לי מספר חילונים ששמעו בתקשורת גם כך יש עליהום על החרדיםוהדבר גורם לחילול שם שמים אינני מאמינה לסיפור זה כמובן זה סתם הוצאת דיבה ולשון הרע כמובן, ,
מירי
55
אבל אשמים אנחנו איך אנו נראים? לא פחות מגושמים מהם הכל פומפוזי ונוצץ מבחוץ אבל בפנים רקבון גדול
תסתכלו במראה
54
אה, כי אם מתפללים ושומרים מצוות אז לא חולים בסרטן ומחלות קשות? כללי הלוגיקה הבסיסיים לא פועלים כשהמוח שטוף...
ג'וני
53
לכיפת ברזל ואז ניירט בו טילים שמגיעים לתל אביב!! תחשבו על זה. חיסכון ענק למדינה!!!
משהואחר
52
תכיפות המלחמות עולה. כאשר היו אלפים בודדים של לומדים, היו בערך כל עשר שנים מלחמה. כאשר נהיו עשרות אלפים לומדים, כל שלוש שנים מלחמה. משהו רקוב בממלכת התורה.
דן סגל
חוץ מזה מלמות כמו שהיו פעם אין מאז מלחמת המפרץ. שטויות המצב השתפר בהרבה.
הגה"צ ר' דן סגל
51
יתכבד נא מר גפני ויגיש הצעה מסודרת שתפרט כמה שעות לימוד תורה נדרשות כדי למנוע נפילת טילים על ת"א, והמדינה מצידה תממן שעות לימוד אלה בלא סייג. ברגע שיפול ולו טיל אחד על ת"א המדינה תפסיק באופן גורף את הזרמת כל הכספים המיועדים ללימוד תורה, עד הגרוש האחרון, לנצח נצחים. האם מר גפני מוכן להעמיד את נבואותי
עובדאצות
בתנאי,שכל עוד שלא נופלים על תל אביב, בכל סמסטר כל בתי הספר החילוניים מוסיפים עוד שעת גמרא שבועית, עד שמגיעים לרמה של ישיבה תיכונית, לפחות.
~טל~
50
ככל שיותר יקיימו מצוות הגנה על ארץ ישראל ויותר נשואים יקיימו התחייבותם בכתובה לנשותיהם לספק להן "שאירה וכסותה " - וגם מי שאינם קרובים לתורה יפגשו בבני תורה ויתקרבו אל התורה , הרי שירבו זכויותינו בשמים ונקבל בע"ה שכר
מצבנו ישתפר
49
תורה קדושה יש לנו, רק האמינים יוצאים קצת... איך לומר? מטופשים.
צדיק באמונתו

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: