הקרב על הרב • ראיון מיוחד

בן דהן: "לא נילחם עבור הרב עמאר"

המרוץ לרבנות הראשית מלווה בדילים, תככים וחוקים פרסונאליים. סגן שר הדתות אלי בן דהן, בראיון מיוחד לאתר "כיכר השבת", מסביר את התמיכה ברב דוד סתיו, טוען כי אין החלטת סיעה להילחם עבור הרב עמאר ומסביר מדוע הוטל ווטו נגד 'חוק שטרן'. ויש גם התייחסות לחוק לגיוס בני הישיבות • צפו בראיון (חדשות)

המרוץ לרבנות הראשית בבחירות לרבנים הראשיים לישראל רווי בדילים ובתככים, בחוקים פרסונאליים ובמחלוקות קשות בין המפלגות השונות ובין סיעות הקואליציה.

בתחילת השבוע בחרה סיעת "הבית היהודי" ברב דוד סתיו כמועמדה לתפקיד הרב הראשי האשכנזי, במקביל להתחייבות לקדם את "חוק עמאר", שיאפשר את בחירתו של הראשון לציון הרב שלמה משה עמאר לכהונה שניה.

בשעות הצהריים, שעה קלה לאחר קיום הראיון, עלה 'חוק עמאר' להצבעה במליאת הכנסת ואושר בקריאה טרומית ברוב של 44 חברי-כנסת, לאחר שמפלגת 'התנועה' הסירה את הווטו שהטילה על החוק.

בראיון מיוחד ל"כיכר השבת", מסביר סגן שר הדתות, אלי בן דהן, את החלטת מפלגתו לתמוך ברב דוד סתיו ואומר כי "הסיעה היא סיעה דמוקרטית, זה נכון שזו היתה הצעה של היושב ראש נפתלי בנט אבל רוב חברי הסיעה הצביעו בעדה".

על פניו של בן דהן, הנתפס כמי שמקורב לציבור החרדי יותר משאר חברי סיעתו, ניכר כי לא תמך ברב סתיו אך הוא עצמו בוחר שלא לחשוף את הצבעתו. "אני לא מספר, ההצבעה הייתה חשאית כל אחד ינחש מה אני מצביע", הוא אומר.

בשבוע שעבר פורסם לראשונה ב"כיכר השבת" על אמירות קשות של מרן פוסק הדור הרב עובדיה יוסף נגד בחירת הרב דוד סתיו. בן דהן, בניגוד לחברי סיעתו, משתדל תמיד לשמור על כבודו של הגר"ע יוסף ואומר שלא שמע עליהם אבל הוא מכיר את ההתנגדות. "אני לא שמעתי אמירות של הרב עובדיה יוסף, זה שיש התנגדות אני יודע, ההתנגדות היא קיימת, ההתנגדות הייתה לפני הבחירה וגם אחרי", הוא אומר.

על עצם ההתנגדות למועמדותו של הרב סתיו, אומר בן דהן: "יש דברים שאני לא מבין ויש דברים שאני מבין".

שאלנו את סגן שר הדתות האם הוא יכול לבוא ולומר לרבנים החרדים כי הבית היהודי עשו הכל להביא מועמד אחר אך נכשלו ולכן הביאו את הרב סתיו. "עם כל הכבוד לרבנים מהציבור החרדי, אני מחויב לציבור שבחר בי", מבהיר בן דהן, "ואנחנו הכרזנו שאנחנו רוצים רב ראשי ציוני דתי".

גם כאן ניתן להבחין שבן דהן עצמו לא מרוצה מההחלטה לתמוך ברב סתיו. "אני מודה שלכתחילה הבחירה שלנו הייתה הרב יעקב אריאל, אך לצערי הרב יש סיבות שאינן תלויות בנו, לא הצלחנו, ולכן הסיעה החליטה לתמוך במועמד הרב דוד סתיו", אומר בן דהן כשהוא שוב מדגיש כי הסיעה החליטה לתמוך ברב סתיו ולא הוא.

"אין החלטה להילחם עבור הרב עמאר"

במהלך הראיון, שוחחנו עם בן דהן על 'חוק עמאר', בצל הווטו שהטילה סיעת "התנועה" שבשעת הראיון עמד בעינו, כשהוא מבהיר כי "הבית היהודי" לא ילחמו בשביל הרב עמאר. "הבית היהודי ילחמו? כרגע אין כזו החלטה", הוא אומר, "תמכנו בהצעת החוק בוועדת השרים לענייני חקיקה כיוון שגם ידענו שגם ככה הצעת החוק הזו תעבור".

אנשיו של הראשון לציון הרב שלמה משה עמאר הכחישו מספר פעמים כי הרב לא הסכים לתמוך ברב דוד סתיו תמורת בחירתו לכהונה שנייה, אך בן דהן חושף כי אכן הייתה הבטחה כזו: "הייתה לנו התחייבות של אנשי הרב עמאר וגם הרב עמאר עצמו שהם יסייעו במועמדות של רב ראשי אשכנזי מטעם הבית היהודי", כאמור מועמד הבית היהודי הוא הרב דוד סתיו.

"כל אחד ינחש מה אני מצביע". הרב דוד סתיו (צילום: פלאש 90)

באשר לסיכויי הצעת החוק לעבור, אומר בן דהן כי "כרגע (בשעת קיום הראיון - י.כ.) הצעת החוק הזו לא ברור אם היא תעלה או לא. שלשום ח"כ שטרית אמר ש'התנועה' מטילה ווטו על החוק, ועוד לא שמעתי שהם הסירו את הווטו הזה".

כשמדברים עם בן דהן על 'חוק שטרן' והפגיעה של ח"כ אלעזר שטרן בח"כ שולי מועלם, הוא אומר: "אנחנו לא מסירים הצעות חוק בגלל פגיעות אישיות, למרות שזו הייתה פגיעה לא ראויה ואני שמח שאני זה ששכנעתי את ח"כ שטרן לבקש סליחה ואכן זה מה שהוא עשה".

"כל רבותינו אמרו כי הצעת החוק הזו היא בעייתית, לא ראויה ולא טובה, הגדלת הגוף הבוחר בדרך שבה היא הוצעה היא דבר לא טוב", מוסיף סגן השר, "מעבר לכך הייתה גם דרישה שתהיה מעורבות של כל מיני גופים נוספים שגם הם יבחרו את התוספת ואנחנו חשבנו שזה דבר לא ראוי ולכן התנגדנו לכך".

לסיום נושא הבחירות לרבנות הראשית, שאלנו את בן דהן, האם הוא חושב שבסופו של דבר הרב דוד סתיו והרב שלמה עמאר יכהנו כרבנים הראשיים לישראל. "אני לא נביא, אני למדתי שלבחירות לרבנות הראשית הדברים הם לא קבועים", הוא משיב.

"הבית היהודי עשה מהלכים גדולים בחוק הגיוס"

בסיום הראיון שוחחנו עם בן דהן על נושא גזירות הגיוס המרחפת על עולם התורה, ושאלנו על-כך שנראה כי הבית היהודי תומכים בחוק שהתגבש על ידי וועדת פרי למרות שהוכנס בו סעיף הסנקציות האישיות והפליליות נגד תלמידי הישיבות, למרות שבתקשורת הם מצהירים כי אינם תומכים בסנקציות.

"אם היית יודע איך היה נראה המתווה הראשוני שהוצג ומה התוצאה שלו היום, אני אומר לך שמה שהבית היהודי עשה - אף מפלגה לא עשתה", אומר בן דהן ומוסיף כי "המתווה הנוכחי, שוב הוא עדיין לא הסופי, הוא עשוי להשתנות בכנסת, אני אומר לך שהבית היהודי עשה מהלכים גדולים".

לסיום שאלנו את בן דהן האם בסיום חקיקת החוק יהיה סנקציות פליליות על תלמידי הישיבות: "אני לא נביא, אני יכול לומר שאנחנו נלחמים נגד זה", השיב בן דהן.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

16
תתארו לכם מה היה קורה אם באתר של הציונות הדתית היו קוראים לרבנים החרדים: עובדיה(יוסף) שמואל יוסף(אלישיב) חיים(קנייבסקי) ועוד ואתם עדיין מצפים שננהג כבוד ברבנים שלכם?
רפול
לפי חכמת הפרצוף ספק גדול אם שומר טהרת משפחה!!!!!!!!!!
המוכיח
עדיף להיות טיפש אם אתה לא בטוח מה לבחור...
עמ"י חי
על משמעות המילה רב בעיניכם הרב אלי בן דהאן והרב עובדיה שווה בעניכם ? אצלנו רב אומר צדיק ותלמיד חכם - ולא קיבל הסמכה לרב (שהרב אלישיב זצ"ל לא נבחן ולא הוסמך,זה לא קשור ) אני לא קורא לזלזול אבל התגובה שלך לא לעניין
חרדי
15
ראשית אני לא מבין כאן משהו ,הבית היהודי שם את יאיר לפיד בתפקיד מפתח ועכשיו הם מתגאים בזה שהם שינו את המתווה? המתווה לא היה בא לעולם בלי הבית היהודי! מאידך אני מבין למה הבית היהודי ירגיש מחוייב לבוחריו בבחירת רב ראשי ציוני כפי הגדרתם ,אנו החרדים הכנסנו את סוג הכיפה לשילוב בחירת רבנים ודיינים ,כל תת צ
איש אמת
14
זה *הרב* אלי בן-דהן. הוא הוסמך לרבנות. קצת כבוד בבקשה.
Irwain Ben Adar
13
בן דהן כבר לא דיאלנה, השתכנזת
מרוקאי
12
חכם עצום!!!
אריאל
11
לפני כמה שני הרב עמאר זרק את בן דהן ממשרת מנכל בתי הדין כיום הרב עמאר רץ אחרי אחרי בן דהן שיואיל בטובו לתמוך בחוק שלו. עד כדי כך שבן דהן מסנן אותו בטלפון כשהוא מנדנד על החוק
יאיר
10
הרב דרוקמן גם נגד הרב סתיו. אותו הרב דרוקמן מראשי בני עקיבא (מצביעי הבית היהודי) אז תפסיק לבלבל במוח אין לכם שום שליטה באיילת שקד ונפתלי בנט זאת לא בושה להגיד שדעת הרבנים היא נושא שולי אצלכם שלא מהווה שיקול רציני בקבלת ההחלטות.
די להתחמק
הרב אריאל הוא תמך ברב דוד סתיו
אבי
9
"רבינו" משה גפני = גימטרייא = קוקו יקוקוריקו זהו הרב הגדול בענייני החרבת הדור מומחה מס' אחד לשנאת חינם עם הארץ וגזען שוטה וחסר דעה רבה של גבעת קורח ועדתו!!!!
רודריגז
8
צעירי הבחורים יסרבו להוציא תעודות זהות ממדינת הנטל.
שלמה בן חמו
7
אולי הוא בלע סוס והזנב שלו נשאר בחוץ זה לא יהדות
שר הכיכר
6
למה שכחתם את התואר "רב"?
יהודי
5
אכן כמי שלמד איתו בישיבה מדובר בענוותן מתמיד תלמיד חכמים חרוץ ואף הוסמך לרבנות ע"י גדולי הדור ומי שהשמיט את התואר רב ממנו יתן את הדין שלא נדבר על שאר קלי דעת ופוערי פה
מזהיר
4
הא יעלה על הדעת שהרב עמאר יבטיח אוטומטית לתמוך במי שהם יציעו? גם אם מרן אמר שאסור לו להבחר?
אברהם
3
תלחמו שהטומאה תעלה מעלה מעלה השטן=בנט מה זה מבסוט מכם אין לכם זכות להילחם למען הקדושה בישראל הזקן שלך אפשר לעשות ממנו טיארא
זה כן
2
ממה ענווה רואים על הפנים שלו צידקות תיזכרו הגאווה של אילו שאתם אוהבים העיקר לא הכובע והצעקות בדרשות
רבי אברהם
1
וזה עם כיפה
Mose

עוד בחדשות חרדים:

יוסי אליטוב מגיש:

פינתו של עורך עיתון 'משפחה', יוסי אליטוב, ב'כיכר השבת': מסר נפלא בפרשתנו: אסור לאגור בלב שום תרעומת על חבר שמולידה לבסוף שנאה בלב. חייבים לעמת ישירות את האדם על כל נזק שעשה. ובאמצעות התוכחה יקרה אחד מהשניים: או שתגלה כי מדובר ברכילות והאיש לא עשה מאומה. או שתווכח לדעת כי אכן הזיק ועל ידי התוכחה, הוא ישוב מדרכו הרעה. בשני המצבים, תינצל מהאיסור של ״לא תשנא את אחיך בלבבך״  (יהדות)

|

פאר תחת אפר

משפחת הילד הקדוש יהושע אהרן טוביה הי"ד שנרצח בפיגוע בביתר, חגגה ביום בו אמור היה להיכנס למצוות, שמחת בר מצווה לחבר | החגיגה נערכה בעצת ראש הישיבה הגאון רבי דב לנדו, ובהשתתפות ראש הישיבה הגאון רבי שאול אלתר, ובנוכחות חבריו לכיתה | צפו בתיעוד (חרדים)

||
2

שעת הדחק בדרך לרשב"י

רבים רצו רק דבר אחד: להגיע למירון בל"ג בעומר, כמו בכל שנה. הם חיכו לשעה שמונה, נכנסו לאתר, המתינו שעתיים – אבל בסוף יצאו בלי כרטיס | איך קורה שלחלק תמיד יש מקום מובטח, ולרוב הציבור – רק תור ארוך, תסכול ושער סגור? | מסתבר שחלק מהכרטיסים המיועדים לשעות השיא נשמרים מראש עבור קהילות מסוימות | ולאיזה שעות כן יש כרטיסים? (חרדים)

||
60

העמיד אלפי תלמידים

במלאת ח"י שנים להסתלקותו לשמי מרום של הגאון חכם רבי אלעזר מור יוסף זצ"ל, ראש ישיבת "נוה שלום" קזבלנקה, וממקימי עולה של תורה במרוקו, התאספו תלמידיו ומוקירי זכרו לתפילת רבים על קברו בבית העלמין בחלקת הרבנים באשדוד להעתיר לישועת הכלל והפרט (חרדים)

|
ש

בדמי ימיו

רבי יודל פרידמן שהיה מקבל כל אדם בסבר פנים יפות, נפטר לבית עולמו בדמי ימיו והותיר אלמנה עם שלושה יתומים צעירים במיוחד • רק לפני ההלויה נחשף המצב הכלכלי בבית המשפחה • האלמנה סירבה לקבל עזרה, אבל רבני הקהילה הפעילו עליה לחץ כבד – לטובת הילדים (חרדים)

אסף מגידו|מקודם
ש

קריירה עם שליחות

בתיה קפלן היא מנהלת מרכז חרדי לנערות בסיכון, בוגרת תואר ראשון בחינוך מהקמפוס החרדי של אוניברסיטת בר-אילן וסטודנטית לתואר שני בחינוך וחקר המוח • "מי שיגיע לאוניברסיטה יופתע מהתמיכה ומהליווי שלהם זוכים הסטודנטים החרדים" (בארץ)

אסף מגידו|מקודם

במקום נאצות, הידברות

ישראל שפירא חושף כבדרך קבע מעיינות נדירים וקדושים ברחבי הארץ, אך שני חשיפות כאלו הובילו לתובנה עמוקה | לאחר שפרסם מעיין בקרבת יישוב דתי-לאומי במרכז הארץ - הוא חטף נאצות וניבולי פה | לא כך היה כאשר חשף את "מעיין חרשה", לשם נהרו ההמונים ואיתם הלכלוך. אחד התושבים פנה, דיבר יפה ובלי להכליל - ובני ישיבות התגייסו לבוא ולנקות את המקום - והתושבים יצאו מגדרם להלל ולשבח (חרדים)

||
8

 עֵץ חַיִּים הִיא

בין עתיק לנצחי: בית הכנסת עץ חיים בטבריה - השורשים העמוקים של הסנהדרין, סודות האר"י הקדוש, וחידוש היישוב היהודי על ידי רבי חיים אבולעפיה | מסע של אלפיים שנה אחורה בזמן אל לב הקדושה הטבריינית ומבט אל העתיד של מקום שנאמר עליו "מטבריא עתידין ליגאל" (היסטוריה)

|

אל תתלכלך בלכלוך של אחרים

הוא חיפש וחיפש בערמת המעטפות, ולא מצא את שמי. "בטח אשתו פספסה אותך, זה קורה לה לפעמים", הוא אמר בהלצה והוסיף: "עכשיו אני אעדכן אותה, ומחר אדאג שזה יהיה אצלך". הגעתי לביתי, ואז הטלפון צלצל. זה היה המזכיר, "ר' שמשון, דיברת איתה ממש עכשיו, היא אמרה שתיצור עימה קשר" (מגזין כיכר)

||
18

היסטוריה ואקטואליה

בספר מלכים מתואר היקף מלכותו של שלמה המלך בפסוק: "כִּי הוּא רֹדֶה בְּכׇל עֵבֶר הַנָּהָר מִתִּפְסַח וְעַד עַזָּה" | הפסוק מציין שני מקומות - תפסח ועזה - כגבולות שלטונו של שלמה | ההבנה המקובלת היא שתפסח היא עיר על נהר פרת, במזרח רחוק ואילו עזה נמצאת בפאתי הים התיכון בדרום מערב | אך אחד האמוראים סבר ש"תפסח ועזה" היו ערים סמוכות זו לזו | איך זה ייתכן? (מגזין כיכר)

|

שבוע ל'יבטל'.. 

בצל הכעס והמרמור בציבור הכללי על אי מענה בעניין הכרטיסים וההסעות למירון, הצלם א. אייזנבאך, לא לקח סיכון, וכבר יצא לתעד את מתחם 89 המוכן להילולא הגדולה, שם ידליקו המשפיע החסידי הרה"צ רבי אלימלך בידרמן ועוד אדמו"רים ורבנים כל אחד לפי דרגתו ומעלתו | צפו בתיעוד (חרדים) 

||
9

שבוע אחרי

מראות של הרס: שבוע אחרי השריפה בהרי ירושלים, הצלם ראובן סגרון חזר למקום השריפות, וחזר עם תיעודים מאלפי הדונמים שעלו באש בהרי ירושלים | השריפה הענקית שגרמה לנזק כבד לטבע, כאשר לפי ההערכות נשרפו בין 7,000 ל-10,000 דונם של שטחי יער | צפו בתיעוד (חדשות) 

||
1

הטור השבועי | פרשת אחרי מות קדושים

מדי שנה, אנו עוצרים בימים הללו, מורידים את קצב החיים, ונזכרים במחיר הכבד של שנאת חינם, ושואפים להיות טובים יותר זה לזה. המסר ברור: הסכנה הגדולה לעם שלנו לא מגיעה מבחוץ. השבר האמיתי מתחיל מבפנים, מחוסר הסובלנות, מהריחוק ומהשנאה (מאמרים)

||
2

עיכוב לא קל

קבוצה של 47 חרדים ארגנטינאים בדרך לישראל - כולל תינוקות וסטודנטים - מעוכבת זו היממה השניה בשדה התעופה באתיופיה בעקבות ביטולי הטיסות של החברות הבינלאומיות שנהבלו מהירי החות'י לנתב"ג (חרדים)

||
7

צפו בשיעור

בשיעורו על פרשת השבוע - פרשת אחרי מות - קדושים, מסביר הרב אברהם יוסף שוורץ, מהו המשל שהמשיל ר' אליהו לופיאן זצ"ל מבנייתו של מגדל שלום בתל אביב?וגם, "כַּמַיִם הַפָּנִים לַפָּנִים, כֵּן לֵב הָאָדָם לָאָדָם". מדוע לא נאמר "כְּמַרְאָה הַפָּנִים לַפָּנִים, כֵּן לֵב הָאָדָם לָאָדָם"? הרי רגילים להסתכל על הפנים במראה ולא במים?! (יהדות)

|
ש

שטר ניסים

הגאון רבי שמעון גלאי מכונה 'עמוד התפילה' בגלל תפילותיו המשתפכות באופן מיוחד, אבל אצלו שיא התפילה הנו באמירת 'עלינו לשבח' | בשבת הקרובה, כ"ח בניסן, זה היום שבו אירעו ניסים גדולים בזכות אמירת עלינו לשבח, היום בו נפלו חומות יריחו | מנהגו של הגר"ש גלאי לנצל את היום הזה כדי לקיים סגולה פלאית מיוחדת הקשורה בתפילה זו | אבל מה קורה כשתאריך זה יוצא בשבת קודש??? (חרדים)

כיכר בשיתוף קופת העיר|מקודם

תלמיד חכם, ברגע!

אל תפספסו והצטרפו ליוזמה שבמסגרתה יתאפשר לסיים את הש״ס בתוך 14 חודשים בלבד | השיעור היומי נמסר על ידי הגאון הרב יעקב דוד סטפנסקי ונמשך כשלוש שעות | והיום: מסכת בבא קמא כ"ד-ל' | צפו בשיעור (יהדות)

|

בסיום הפגישה הדרמטית

ראש הממשלה נתניהו נפגש הערב בלשכתו עם יו"ר ועדת החוץ והביטחון חה"כ יולי אדלשטיין ויו"ר ש"ס אריה דרעי - כדי לנסות להשיג פריצת דרך במגעים לחקיקת חוק גיוס שיהיה מוסכם על החרדים | בסיום הודיע רה"מ על התקדמות חיובית במגעים (פוליטי)

||
28

מלחמת רוסיה-אוקראינה

תקרית ביטחונית חריגה נרשמה היום באומן, סמוך לציונו של רבי נחמן, שם שוהים בדרך קבע חסידי ברסלב ושאר מתפללים הבאים להשתטח במקום הקדוש | טיל מיירט שנורה כחלק מהמלחמה הניטשת בין אוקראינה לרוסיה נפל באזור וגרם לבהלה רבה | המרא דאתרא רבי יעקב ג'אן קרא לכל הבאים לעיר לשמור על זהירות ולהישמע להוראות הבטיחות (חרדים)    

|

אַשְׁרֵי הָעוֹמְדִים עַל סוֹדֶךָ

עשרה ימים להילולת הרשב"י, יצא צלם דוברות ההילולא דוב בער הכטמן לתעד את ההכנות האינטנסיביות לקראת הילולת הרשב"י בל״ג בעומר - וחזר עם גלריית תמונות מרהיבה מההכנות בשטח | צפו (חרדים)

||
3
ש

השקעה במתחם העתיד של רחובות והשפלה:

״משקיעים שזיהו את הפוטנציאל ורכשו קרקע במתחם לפני מספר שנים נהנים היום מעליית ערך של מאות אחוזים, אין לנו ספק שזה מה שיקרה גם עם השכונה החדשה המתוכננת״, אומרים בחברת השיווק (נדל"ן)

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן|מקודם
זמני היוםמזג אווירפנו אלינוקריירהמדיניות פרטיות