התנכלות או עריקות?

אם חרדית: "הבן שלי נעצר בברוטאליות על-ידי הצבא"

המתח בין צה"ל והציבור החרדי גובר ומעצרו של בחור ישיבה באשמת עריקות מביא לחילופי האשמות בין המשפחה לצבא. רחל א., מביתר עילית, מספרת ל"כיכר השבת" על מעצרו הברוטאלי של בנה, תלמיד ישיבה, שלא התייצב בצבא בשל פציעתו. בצה"ל טוענים כי "בשורה התחתונה מדובר בעריק" (חרדים)

(צילום אילוסטרציה: פלאש 90, למצולם אין קשר לכתבה)

המתח בין שלטונות צבא הגנה לישראל והציבור החרדי גובר בימים האחרונים בצל גזירת הגיוס, וכך, מעצרו של תלמיד ישיבה באשמת עריקות מביא לחילופי האשמות בין המשפחה לצה"ל.

הבוקר (רביעי) משוחחת עם "כיכר השבת" הגברת רחל א. אם חרדית תושבת ביתר עילית ומספרת סיפור מצמרר וקשה על יחס שלטונות הצבא אתמול לבנה, שהינו בחור ישיבה ונעצר לפנות בוקר באשמת עריקות.

הגברת א. נשמעת עדיין נסערת וכאובה כשהיא מתארת את מה שהתרחש אתמול לפנות בוקר בביתה. לדבריה, בנה ישראל בן ה-22 הינו תלמיד ישיבה שקיבל עד לפני תקופת זמן דיחוי מהצבא וזאת לאור לימודיו התורניים.

"לפני חודשיים בדיוק קיבל בני שוב צו התייצבות", מספרת הגברת א, "אך מספר ימים לאחר מכן הוא נפל ונפצע בידו. בעקבות הפציעה נקרע לו גיד והוא עבר ניתוח מסובך כשעד היום הוא מוגבל בידו. בעקבות האירוע שלחנו לשלטונות הצבא מסמכים רפואיים המעידים על מחלתו ועל כך שהוא אינו יכול להתייצב וביקשנו שידחו לו את ההתייצבות".

"בתחילה הם ביקשו מסמכים נוספים", ממשיכה הגברת א. לספר, "ואחרי ששלחנו אותם הבנתי מהם שהעניין מסודר וכי הם מרפים מאתנו עד שיבריא. אלא שאתמול הכל השתבש".

האמא ממשיכה ומספרת כי "בשעה רבע לשש לפנות בוקר, נשמעו דפיקות חזקות על דלת הבית שבגינם קמנו מבוהלים ומפוחדים. מיהרתי לפתוח את הדלת כשלתדהמתי קפצו פנימה כשמונה חיילים ושוטרים, חלקם בלבוש צבאי וחלקם בלבוש אזרחי. הם נכנסו בצורה ברוטאלית כשחלקם מכתרים את הבית מבחוץ כאילו ומדובר בפושע נמלט ולא בבחור חולה".

"גם אני וגם בעלי לא אנשים בריאים וזה גרם לי לדפיקות לב מואצות וכמעט שהתעלפתי", מתארת האמא החרדית, "צעקתי עליהם: 'מה עשינו לכם שככה אתם מתנהגים ומעירים אותנו לפנות בוקר', והם השיבו שאם אפריע להם אני איעצר גם".

"בשלב מסוים הם גם אמרו לי כמו שעשינו בהתנתקות בגוש קטיף נעשה גם לכם", טוענת האם. "לאחר שהם הביאו עוד תגבורת וערכו חיפוש מדוקדק, הם לקחו את בני, ישראל, איתם ולא אמרו לנו לאן. אני מבינה שהוא במעצר".

"אתמול נתנו לו פעם אחת לדבר אתנו והוא סיפר שבקושי אכל, אני מודאגת מאוד", מסכמת גברת א.

רחל מכחישה את הטענות שבנה השתמט לאחר שסרב להתייצב מספר פעמים למרות שזומן. "שלחנו את כל מסמכי הרופאים והיינו בטוחים שגם בצבא מבינים שהוא בחופשת מחלה ויחכו קצת. לא חשבנו שנעבור כזאת טראומה לפנות בוקר על לא כלום", היא אומרת.

לדבריה, "גם הבוקר היה לבנה ישראל תור לרופא לבדיקות, אולם בשל המעצר הוא לא הגיע אליו. חבל מאוד שכך מתייחס הצבא לבחור ישיבה".

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "החייל המדובר בחר שלא להתייצב בלשכת הגיוס מספר פעמים, הן להסדרת מעמדו והן לבדיקות רפואיות. עקב כך מעמדו לא הוסדר והוכרז כמשתמט, עניין הידוע לו ולמשפחתו. אמש נעצר החייל ע"י המשטרה הצבאית".

גורם צבאי ששוחח עם 'כיכר השבת' אמר: "החייל העביר מסמכים רפואיים ללשכת הגיוס אך גורמי הרפואה הצה"ליים קבעו כי כשירותו הרפואית מחייבת את התייצבותו הפיזית בלשכת הגיוס, קביעה בה עודכן. על אף שהוצג להוריו צו חיפוש אתמול, הם בחרו שלא לשתף פעולה עם השוטרים".

גורמים בצה"ל ששוחחו עם "כיכר השבת" טוענים כי המקרה הוצא מפרופורציות על-ידי המשפחה. "בשורה התחתונה מדובר בעריק שלא התייצב למספר רב של זימונים ועל-כן התייחסו אליו בהתאם", הם אומרים.

לדבריהם, "על אף שיגור המסמכים הרפואיים על-ידי המשפחה, הרי שהצבא ביקש ממנו להתייצב בעצמו ולבדוק את כשירותו לשירות צבאי אך הוא לא הגיע".

"להפך", הם מסבירים, "נהגנו כאן ברגישות רבה ובאורך רוח".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

32
סדר היום בכלא צבאי קמים בשעה 5 בבוקר בצעקות ומחכים לספירות ולאחר מכן תפילת שחרית בשעה 6:30 תפילה לא יותר משעה אסור לחרוג אם לא יש עונשים .ארוחת בוקר . ואחר כך יש מסדר בוקר נקיון של התאים ולאחר מכן זורקים אותך במגרש עד צהרים . ואז יש ספירות צהרים וארוחת צהרים ואחכ תפילת מנחה ואחכ ושוב פעם למגרש עד
ישראל
31
שתשרפו חולרות, אתם מכניסים רק תגובות של המנוולים הקיצוניים
יהודי לא כמוכם
אההה.. תחנקו תשרפו אפשר לומר אה?? תתבייש. אני לא כמוכם!! חחח
ר.א.
30
שרק לומדים תורה ולא גנבו או רצחו איכס מדינה מגעילה
123
29
מה זה אומר: "בשורה התחתונה הוא עריק"????? הבנאדם לא יכול להתייצב בעקבות בעיה רפואית? מה זה הראש המרובע הזה?! יש מצבים שצריך להתחשב ולא להגיד "מצטער זה החוק" - לפעמים צריך לפעול לפנים משורת הדין ולא לנהוג בברוטאליות!
מישהי
28
מה אתם חושבים שיהא הסוף עם הגזרות הקשות בארצינו הקדושה מהרשעים הארורים, שאין להם יראת שמים, ואני לא מקנא בגיהנום שלהם על החילול השם שהם עושים כל הזמן כל בעל דעת יודע שלא צריכים לפתוח את העיניים הרבה, בשביל להבין שכל העולם מתהפך בשנים האחרונות, בצורה מטורפת לקראת בואו של משיח צדקנו, שתפקידו יהיה לה
f
27
וחיילים יהודים יתגייס לצבא לפי ההלכה אפילו משה רבנו לא גייס יהודיות לצבא בזמן מלחמת עמלק.
דניאל
26
שרודפת כמו באירופה את היהודים
123
25
שונאי דת, כופרים ומושחתים!!!!!!!!!!!!!!! ישיב לכם כגמולכם! אנטישמים שנואים!!!!!!!!!!! תזהרו על עצמכם שמא תראו את עצמכם נופלים אחד אחרי השני.... מדינה כזאת לא תחזיק מעמד זמן רב וחבל שאתם מתבשלים בקדירה שאתם בעצמכם מבשלים תחזרו בכם ותזהרו..... ראו הוזהרתם!!!
נאור
24
להסתבך עם הממסד ששולט במדינה הזו פקוח נפש מנסיון רק בהוראה מפורשת של רב
מוכה המדינה
23
חיות אנחנו נמות ולא נתגייס ! יהרג ואל יעבור ! נאצייייםםםםםם
טור
ואז הכלהים יבואו ויאכלו את הנבלות שלכם.
pinco9

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: