ניצחון חרדי מוחץ בבחירות לרבנות הראשית

הגר"ע יוסף: "כמעט נואשתי"

מיד לאחר היוודע תוצאות הבחירות לתפקיד הרב הראשי לישראל. הגיע הרב יצחק יוסף, שנבחר לכהן כרב הראשי הספרדי הישראלי בשנים הקרובות, לביתו של אביו מרן הרב עובדיה יוסף. לאחר שיחה בין השניים, התייחס הרב עובדיה יוסף בצורה פומבית לבחירתו של בנו ואמר: "כמעט נואשתי, הייתי בצער גדול, ראיתי כי רבים לוחמים בנו, אבל ישתבח שמו הקב"ה קיים בנו 'רצון יראיו יעשה" • צפו בוידאו (חדשות, חרדים)

שעה קלה לאחר הניצחון החרדי המוחץ בבחירות לרבנות הראשית: הגאון רבי יצחק יוסף הגיע לבית אביו מרן פוסק הדור רבי עובדיה יוסף ושוחח עמו ביחידות, כאשר הרב מברך אותו על בחירתו לתפקיד הרב הראשי.

מייד לאחר מכן, ירד מרן הגר"ע יוסף לבית מדרשו והודה להקב"ה ולתומכיו על בחירת בנו לתפקיד: "אודה ה' בכל לבב בסוד ישרים ועדה, מה אשיב לה' כל תגמולוהי עלי".

הרב עובדיה יוסף שיתף את הציבור בספקות בשבועות האחרונים: "כמעט נואשתי, הייתי בצער גדול, ראיתי כי רבים לוחמים בנו, אבל ישתבח שמו הקב"ה קיים בנו 'רצון יראיו יעשה'".

"אני אמרתי לו (לרב יצחק. י.כ) קודם כמה מילים" סיפר הגר"ע: "בני, אם חכם לבך - ישמח ליבי גם אני, תתנהג עם הבריות בנחת, באהבת ישראל, כי התורה דרכיה דרכי נועם. ביקשתי ממנו, תחוס על העגונות, הם מסכנות. בני, תהיה לך אהבת ישראל ותרחם עליהם".

"אני מודה לכולכם, המשיך הרב: "שמחים בשמחתכם, זו שמחת הקב"ה שיש איש על העדה, לא נהיה כצאן אשר אין להם רועה".

"הוא רב של כולם"

לסיום אמר מרן הגר"ע יוסף על בנו: "הוא רב של כולם, לא של דתיים, ולא של חרדים בלבד, לכל ישראל, יהיה לו סיעתא דשמיא, יהי רצון שימצא חן ושכל טוב בעני אלוקים ואדם".

כזכור, מוקדם יותר התייחס הרב ישראל מאיר לאו, אביו של המנצח השני בבחירות - הרב דוד לאו לבחירת בנו ואמר כי הוא נרגש לאור העובדה שבנו ממשיך את שושלת הרבנים המפוארת של המשפחה: "ברוך השם, אני אב גאה ומאושר, הבן שלי הוא הדור ה-39 בשושלת הרבנית, והראשון שנולד בארץ ישראל. אתה מתאר לעצמך את ההרגשה". הרב לאו הוסיף: "אנחנו זוכים להמשך הדורות".

הרב לאו האב בירך את בנו ואת הרב הראשי הספרדי הגאון רבי יצחק יוסף שיזכו "לקדש שם שמים ברבים".

תוצאות הבחירות:

בגזרת הרב הספרדי: הרב יצחק יוסף קיבל 68 קולות, הרב שמואל אליהו 49 קולות, והרב ציון בוארון, המועמד שזכה לתמיכת הרב עמאר קיבל 28 קולות בלבד.

בגזרת הרב האשכנזי: הרב דוד לאו קיבל 68 קולות, הרב דוד סתיו 54 קולות, והרב יעקב שפירא 25 קולות.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

27
לכל מגדפי הרב עמאר שליט"א היזהרו בדבריכם "והוי זהיר בגחלתן שלא תכוה שנשיכתן נשיכתן שועל ועקיצתן עקיצת עקרב וכל דבריהם כגחלי אש"
עבד ה'
26
הרב עמאר שהיה מועמד להיות מחליפו של מאור ענינו תלמיד חכם ומידות נעלות הלך שבי אחר יצריו שכל הזמן הצהיר שהוא תלמידו של מרן ושומע לכל דבריו הלך וסטה כבן שסרך מדרכי אביו לאחר שגידלו וכעת אין ספק שהוא נמחק מעני הצבור וכיצד אפשר לשמוע ממנו דבר תורה? מוסר?ממש איבד את כל עולמו וחבל...חבל...
יהודה
מרן הראשון לציון מאור עיננו רבנו הגר"ש עמאר שליט"א הוא יישב על כסאו של מרן מאור עיננו הראשון לציון חכם עובשיה שליט"א ובעתיד הוא ינהיג את הציבור . לא לחינם מרן הרב עובדיה שליט"א לא דיבר נגדו , מרן הגר"ע כבר סימן את מרן הגר"ש עמאר שממשיך דרכו, לפני שנים ! ! !
מרן רבי שלמה
הרביצחק והרב לאו קיבלו אותו מספר של קולות.מה שאומר ש68 אנשים שמעו לגדולי הדור. וה28 שהצביעו לרב בוארון כנראה שהיו מצביעים לרב שמואל אליהו לפחות חלקם הגדול דבר שהיה משאיר את הרב יצחק בבית. ככה שהרב עמאר הקשיב למרן בדרכו שלו. בברכת "האמת והשלום אהבו"
נקודה למחשבה
רק סייעתא דשמיא שדווקא אלה שיצאו נגדו הועילו לו
יהודי מאמין!
25
למי ששם לב הרבנים הנבחרים הם אלו ששני גדולי הדור הכריזו עליהם גם האכנזים רצו את הרב יוסף והרב לאו.וכן גם הספרדים רצו אותם מה שמלמד אותנו נקודה למחשבה שרק על ידי אחדות בן שני המפלגות יצליחו לנצח את לפיד.בנט.וכל הסטרא אחרא.שבת שלום
שקשוקה
24
בס"ד ברכות למאור עיננו מרן נשיא דורנו הרב עובדיה יוסף שליט"א יאריך ימיו בטוב ושנותיו בנעימים כולנו חיים לאורו זה התחיל ר' באמסלם המשיך ור' העאמר ור' ובוהרון שלכולם יש תואר רב הנכם כקורח שחלק על משה האדמה עדיין לא בלעה אותכם אבל הציבור כבר הכיר את פרצופכם האמיתי צאו ממחננו ואל תחניפו למרן עוד כמה
דוד
23
אבקש להציג יותר תמונות על שימחת הניצחון
יעקב
22
הייתי מוכן לתת ..מליון דולר..על הרגע הזה לראות שמחתו של אביהם של ישראל שליטא..ופניו הנפולות של עמאר החמר.רבי אריה ורבי אריאל איזה עולם הבא יהיה לכם.על ששימחתם את מרן שליטא.והוספתם לו ..עוד מאה שנה של תורה..שבקשו הני תרי ליצני..עמאר ובורון לקצר.. נא .....לשנן .באמתתתתתתתתת...ושמרת לעשות ככל אשר יורוך
מלך מלך
21
שליט"א כל בר דעת יודע טוב שאין כמוהו בנמצא והוא שריד לסגנון הבן איש חי והבבא סאלי שכללו את כולם בכל ליבם וכשהוא נלחם ומתקיף הכל לשם שמיים גמור ופשוט ודו"ק
דוד
20
לאורם של גדולי ישראל נלך ובעיקר לאורו של מרן מאור ישראל
חיים
19
אקסלסי אני מזמין אותך ליות בבש מנקה רחוב
יוסף
18
מדוע לא רואים חיוך על פני הרב בגאון רבי יצחק שליט"א?
יצחק
17
אוהבים את מרןושמחים בשמחתו
יוסי
16
לפי הנתונים כאן, שניהם קיבלו קולות כמנין ח״ס, ללמדך שחס הקב״ה על כבודם של החרדים...ועל תורת ישראל...
נ.ע
15
ואם כן ממש חבל עליו
יהודי מאמין!
14
אקסלסי אתה מוזמן ליהות מנקה רחובות בבאר שבע
יסף
13
ישראל הם מהציבור החרדי ועד..... הציבור החרדי. כל השאר הם עמלקים, חמורים, גויים וכו'. כותב בצער גדול. יהי רצון שה' יצליח את דרך הרבנים הראשיים הגדולים. וייתן בהם בינה ועצה איך לא לייצר מחלוקות ושנאה אלא אהבה ואחווה!
אברהם
12
הלואי שיעוף יהיה טוב לכולם
ממש כך
11
את מרן רשכבה"ג שליט"א ברגעי האושר
האתר החרדי
10
כמה שהוא כיתת את רגליו והפסיד חופשה משפחתית כדי לסייע לבחירתו של מרן הראש"ל הגאון רבי יצחק יוסף שליט"א, וכדי לשמח את מרן מאור ישראל שליט"א, יתן השם וישיב לו כפל כפלים ויזכה לשנים טובות מתוך בריאות ונחת, אכי"ר. מערכת לא לצנזר!!!
דוד 1
9
כולם מדברים היום על אחרי מאה ועשרים של מרן. רחמנא ליצלןאיפה האמונה. עוד ינובון בשיבה דשנים ורעננים יהיו ונזכה לביאת המשיח ומלכנו בראשינו. ובכל מקרה כמו שאמר מרן הוא לא יותיר אותנו לבד, לא תהיה עדת ישראל כצאן אשר אין להם רועה. מרן הראשון לציון רבינו יצחק יוסף שליט''א הוא ינהיג את ישראל יחד עם אחיו ה
מנשה הופמן
8
בס"ד איזה כיף לראות את מרן עטרת ראשנו רוענו ואהובנו שמח זה שווה הכל השם ישמור עליו!!! כמה אוהבים אותך זה מדהים וזה לא נגמר רק מתחזק!!!
רינה
7
רבותי!!!!!!הגיע זמן חשבון מה היה לנו.....ובכן יש לנו מלך בירושלים בשכונת הר נוף.מלך התורה.והוא מי יהיו שני הרבנים.ומשמים הסכימו על ידו(למרות הפחדים) בסופו של יום יש לנו תרי צנטרי דדהבא הפוסק הגדול ומזכה כל העולם בתורתו הגאון האדיר רבי יצחק יוסף שליטא. והנואם בחסד עליון ומקדש שם שמים ברבים בנועם הליכ
מלך מלך
תשמור על כבודו של הרב עמאר!
איציק
על מי????????????על מנוול שכמעט שפך דמו של משיח ה". זה רשע מרושע עם הידע שלו בתורה .מציע לך להצטרף.לעמאר חמאר.ולבורון האלים והאילם. ולמוחמד קסלסיי י ח שמו..לגיהני גיהנם.זה כרטיס זוגי הצטרף אליהם........אלק לכבד.על מה על זה שחודשיים שופך דמו של מרן שליטא.נראה לי שאתה ..כלב כמותם...
מלך מלך
6
כל שונאי מרן מבנט, לפיד ועד סתיו הרשע, כולם יפלו ויתנפצו לרסיסים ויתנמסו מול הדר קודשו של מרן פאר הדור!!!
ישעיהו
5
רפואה שלימה ואורך ימים אמן
דוד
4
נגד מרן נופל
גדי
3
כמה ש
לעזור לעם ישראל
2
איך הגענו שמעומדים ספרדים גדולי תורה מעמידים מעומד מול מרן הרב עובדיה שליט''א ??? חשבון נפש! כמה קרעים צריך הציבור הספרדי לשלם למען דרעי
יצחק
1
אוהבים את מרן. שה' יתן לו כח ובריאות להנהיג אותנו עד ביאת משיח צדקנו. אמן!!! ברכות לבנו ממשיך דרכו מורנו ורבנו הראשון לציון הגאון הגדול הרב יצחק יוסף שליט"א. וכן ברכות לרב הגאון הרב דוד לאו שליט"א. שיזכו לאהיב את את התורה על עם ישראל. דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.
avi1

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: