הפגנות הגיוס האלימות ברחבי הארץ

ביקורת פנים חרדית: "איבדו שליטה, אנו מוכרחים לגנות"

"הפלג הירושלמי" החל לממש את איומיו ויצא לשורה של הפגנות אלימות נגד גיוס חרדים. מנגד, בתוך המגזר החרדי נשמעת ביקורת על אלימות המפגינים. "איבדו שם שליטה, אנחנו חייבים לגנות - יש בזה חילול השם גדול" אומר העיתונאי יצחק נחשוני. גורם ליטאי: "ההפגנות גרמו נזק עצום למגזר החרדי" (חדשות,חרדים)

(צילום: פלאש 90)

ההפגנות האלימות נגד גזירות הגיוס ברחבי הארץ, זוכות לביקורת פנים חרדית: בראיונות שהעניק לתקשורת, הצהיר הרב דוד זיכרמן מבכירי הפלג הירושלמי המונהג על ידי הגאון רבי שמואל אוירבך, כי "אין פלגים בציבור החרדי", אולם מסתבר, כי שעות לאחר האירועים האלימים, מושמעת ביקורת חריפה דווקא מתוך המגזר כלפי מארגני ההפגנות.

גורם תורני מוכר בציבור הליטאי, בחר לתקוף בשיחה עם 'כיכר השבת' את ההפגנות בחריפות - דווקא מהזווית החינוכית. "אנחנו מחנכים את בחורי הישיבות לתורה ויראת שמיים. איזה טעם יש לזה שבאמצע זמן חורף, בשיא השטייגען, יוצאים אותם בחורים לרחובה של העיר. ולמה יוצאים? לא לעצרת תפילה זעקה ומחאה כנהוג אלא להפגנה ברברית במטרה לחסום כבישים, להתעמת עם שוטרים ולריב עם פרשים".

ירושלים, היום (צילום: פלאש 90)

"אלו דברים שלא נראו אף פעם בציבור בני התורה - בארץ ובתפוצות" הוא אומר. "זו התנהגות חוליגנית המוכיחה את צדקתם של מנהיגי הדור, שבעיני הבדולח ובחכמתם הרוחנית ניבאו את ההווה והתנגדו למראות שנראו היום".

"אני מקווה שבציבור הכללי מבינים שמדובר בקומץ הזוי ומופרע שלא מייצג כלל את הציבור החרדי, ורק גורם להפרעה לנציגי הציבור לעשות את מלאכתם נאמנה". הגורם הוסיף עוד: "מה שראינו היום זו התפרעות לשמה שלא רק שלא הביאה תועלת, אלא גרמה לנזק בל ישוער למגזר החרדי".

ההפגנה בירושלים (צילום: ישי כהן)

"מאבדים שליטה, זה חילול השם"

העיתונאי יצחק נחשוני, אמר בשיחה עם 'כיכר השבת' כי הוא סבור שהתפרעויות הפלג הירושלמי, מזכירות במקצת את מה שמתרחש בהפגנות של העדה החרדית "מאבדים שם שליטה, אנחנו חייבים לגנות. יש בזה חילול השם גדול".

"זה עוד יותר גרוע מההפגנות של העדה החרדית, אומר נחשוני, "משום ששם, מנהיגי העדה נמצאים בראש העצרות. ואילו כאן לא ראיתי אף אחד מהמנהיגים הרוחניים".

"אני לא זוכר שום מקרה בעבר שרבנים וראשי ישיבות קראו להפגין, בוודאי לא באלימות - אלא לכל היותר קראו לקיים עצרות תפילה ומחאה".

"הפגנה שלא על דעתם של גדולי ישראל," אומר נחשוני, "כולנו חייבים להוקיע". לדבריו: "הנזק שהיא גרמה הוא לא רק לקבוצה מסויימת, אלא לעולם התורה כולו ולכלל הציבור החרדי".

האיום על השלטון: "פלוגות מתאבדים"

כאמור, בשעה 14:30 בצהריים, החלו בשורת מוקדים ברחבי הארץ הפגנות מחאה נגד מעצרו של בחור ישיבה לאחר שלא התייצב בכלא 6. המפגינים ניצלו את ההפגנה להביע מחאה נגד החוק לגיוס בני הישיבות שמתגבש בימים אלו בוועדת שקד לקראת העלאתו להצבעה בכנסת בשבועות הקרובים.

ההפגנה האלימה בבני ברק (צילום: ישראל כהן)

המפגינים, אנשי "הפלג הירושלמי", תלמידיו של הגאון רבי שמואל אוירבך, הפגינו בכניסה לירושלים מתחת לגשר המיתרים, בבני ברק בצומת גהה ליד קוקה קולה, בצומת שילת ליד מודיעין עילית ובצומת הנמל באשדוד.

מסר לוועדת שקד (צילום: פלאש 90)
ההפגנות האלימות בירושלים, היום (צילום: פלאש 90)

הרב דוד זיכרמן, מראשי הפלג ירושלמי, נאם בפני מאות המפגינים בירושלים, כשהוא מגדיר את המצב הנוכחי כ"גזירות שמד תשע"ד". הרב זיכרמן הזהיר את שלטונות החוק: "אתם תעמדו בפני פלוגות מתאבדים (!) שהם ימסרו את הנפש על התורה, חבל לכם על המאמץ, חבל לכם על ההשקעה".

"אתם יכולים דבר אחד לעשות" הוסיף הרב זיכרמן, "תקימו - אבל מיד - בית כלא חרדי, עם ספרים וספר תורה, עם מקווה וטהרה, כי לשם כולנו נלך בשמחה בהוראת רבותינו".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

44
יודעים למה הערבים והשמאל מצליחים כי הם לא מסתכלים שהימין יכול לעלות וכו' מהפגנות שלהם,אנחנו צריכים להלחם על הזכויות שלנו בלי לחשוב שיאיר לפיד יקבל עוד מנדט פחות מנדט כי כך נפסיד את המערכה תלמדו מהשמאל והערבים כל העולם נלחם למענם ,אנחנו צריכים לפנות להעולם במיוחד בתקופה של אוהבים את ישראל וצהל ולגי
שלומי
43
ארבעה פרחחים נסעו ברכב הנהג נוהג בלי רישיון נכנס לתוך מחסום משטרה ופוגע בו ראש ישיבה מסוים קורא לזה אשריכם שנתפסתם על דבר תורה ואלפי בחורים משועממים יוצאים לרחובות.
שמואל
42
הפלג הבני ברקי בא עם דורון ותפילה. והירושלמי עם מלחמה. רק ככה ננצח! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
meirmsl
41
המפגינים לא מאבדים שום שליטה והם עושים עבודתם נאמנה,צריך לאמץ את דרכם ולא רק אנשי הפלג הירושלמי צריכים להפגין אלא כלל הציבור החרדי,חבל שעסקנים ופוליטיקאים קטנוניים (ואינטרסנטים)הורסים כל חלקה טובה רק בשביל האגו והכבוד המדומה והמטופש שלהם וחוץ מזה אם כבר רוצים להיות הוגנים השוטרים הם האלימים כלפי המ
פינגווין
40
תראו איך כל אחד בורח איפה כושר הלחימה אם כולם רצים עליהם השוטרים בורחים שימו לב שהשוטרים היו בלחץ אטומי כי הם יודעים שאינם יוכלו להתמודד מול המון זועם אם על כל אחד שעצרו כל המפגינים עושים פרובוקציות בהתנהגות של מטורפים היו משחררים את כולם ולא עוצרים אף אחד ואפילו עוזבים אך לצערנו נתקללנו שאנו כוחניי
מרדכי היהודי
39
לכל יפי הנפש שמצקצקים בלשונם כיצד ה ירחם יוצאים להפגין. אז נא להזכר שבעת הגזירה על "גיוס בנות" הוציאו נשים לרחובה של עיר להפגין. וכיום נעשינו צדקנים שאסור אפילו לגברים להפגין
בני
38
האם המנהיג של הפלג הירושלמי הוא הגר"ש אוירבך או זיכרמן מברכת רחל ז"ל או אולי זה שמושך בזנב של הסוס?
שמואל
37
משפצים את "התורה" איך שבא להם, מה הבעיה לשפץ???פשוט "מפרשים" את התורה אז ככה : כשרוצים להתיר פשוט מסייגים את האיסור ואומרים-מתי אסור?רק כשזה XYZ,אחרת מצווה!!!וככה מוציאים את האסור מותר למרות שכתוב בפירוש שאסור... כשרוצים לאסור זה הכי קל- פשוט אומרים מצד הדין היה מותר אבל החמירו שמא....ואסרו אז עכשיו
מה הבעיה??
36
אנא מיכן אל תפגינו בשעות המנוחה ביון שעה שתיים לבין השעה ארבע אחר הצהרים אני רוצה לנוח צהריים וזה גזל שינה מדאוריתא תודה על התחשבותכם
עייף תיכו
35
חבל שמדברים על אלימות בלי שיודעים את הנתונים לאמיתם, איזו אלימות היתה, מי התחיל אותה, מצד מי היתה האלימות, או מצד מי האלימות המוגזמת וכו'.
פציפיסט

אולי גם יעניין אותך:

עוד בחדשות חרדים: