
67 חברי כנסת מכל סיעות הקואליציה, תמכו הבוקר (רביעי) בחוק הגיוס החדש, ושברו שיא חדש ברדיפת הדת ולומדי התורה בארץ ישראל, בניצוחו של ראש הממשלה בנימין נתניהו.
חברי סיעות האופוזיציה לא נכחו בדיון בשל החרם שהטילו על דיוני המליאה מתחילת השבוע, אך במפלגת 'העבודה' הבהירו כי היו תומכים בחוק. ח"כ יוני שטבון מ'הבית היהודי', היה היחיד שעמד במילתו והצביע נגד החוק.
בסיעת 'יהדות התורה' מגיבים בחריפות לאישור החוק ואומרים כי "קבלת חוק הגיוס בכפיה של לומדי תורה, כולל סעיף של מאסר ללומדי תורה, הוא יום שחור משחור, שיפלג וישסע עם העם. זהו חוק שהוא כתם בל-יימחה על המדינה והממשלה לדיראון עולם".
"סיעת יהדות התורה רואה את ראש הממשלה כאחראי הישיר להעברת החוק, כאשר לראשונה בתולדות המדינה ועמי העולם בזמננו, נקבע בחוק כי מי שילמד תורה ייאסר בבית כלא. זהו חוק הרוצה לקבוע כי מעתה לא תהיה הגנה של לימוד תורה על המדינה", נמסר בהודעת המפלגה.
"ראש הממשלה שיקר לגדולי התורה ולרבנים", מזכירים ב'יהדות התורה', "כאשר שיגר אליהם מסרים והודעות שלא ייתן להעביר סעיף של סנקציות פליליות כנגד לומדי תורה - ואילו בפועל הוא ושותפיו הביאו לחקיקת חוק הגיוס בכפיה ללומדי תורה, כולל סעיף הסנקציות הפליליות והכלכליות, כפי שהיה היום".
סיעת יהדות התורה מוסיפה וקובעת בהודעתה כי "מי שלומד תורה ותורתו אומנותו לא יתגייס לשרות צבאי או אזרחי וימשיך ללמוד תורה, כדי לקיים את העולם והעם היהודי, כמאמר הנביא: 'אם לא בריתי יומם ולילה - חוקות שמים וארץ לא שמתי'".
"ביום שחור שכזה למדינה ולכנסת, רואה סיעת יהדות התורה את ראש הממשלה כאחראי הישיר והראשי להעברת החוק - ולכן החליטה הסיעה להחרים את נאומו של ראש הממשלה בישיבה המיוחדת של הכנסת לכבוד ראש ממשלת בריטניה", נמסר מהסיעה.
בפתח הדיון הבוקר, אמרה ח"כ איילת שקד כי "זו הצעת חוק היסטורית וחשובה. במשך 65 שנה היה פטור כמעט גורף לבחורי ישיבות, אבל הקואליציה הגישה תיקון מידתי והדרגתי ונכון. אני מאמינה שהציבור החרדי יעמוד ביעדים שהממשלה הציבה וחוק חובת הגיוס לא יוחל".
"אני מעריכה שכבר מחר החוק הזה יגיע לבג"ץ. אני מקווה שכששופטי בג"ץ יקראו את הפרוטוקולים של דיוני הוועדה ויראו שגם אם החוק לא שוויוני ופוגע בערך השוויון הוא לתכלית ראויה, ולכן אני מאמינה שיעמוד במבחן בג"ץ", הוסיפה שקד.
החוק החדש קובע כי בני הישיבות יגויסו בהדרגה בשנים הקרובות, כאשר היעד הוא שבשנת 2017 יגויסו 5,200 בחורי ישיבות לשירות צבאי ואזרחי.
במידה ולא ימולאו המכסות והיעדים, תחול חובת גיוס על כל החרדים מגיל 21, למעט 1,800 עילויים, כאשר מי שלא יתגייס יוטלו עליו סנקציות פליליות והוא יושלך לכלא.
במקביל, החוק האי שוויוני קובע כי השירות במסלול ישיבות ההסדר יוארך בחודש בלבד, ל-17 חודשים, ושירות כלל הגברים יקוצר מ-36 ל-32 חודשים.
מי שמלאו להם 22 שנים בעת חקיקת החוק, יקבלו פטור משירות. בני 18 עד 22 בעת חקיקת החוק, יוכלו לדחות את שירותם עד גיל 24 ולאחר מכן יוכלו לקבל פטור.
0 תגובות